site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dutlu Yol Projesi hayata geçiyor

Dutlu Yol Projesi hayata geçiyor
29.12.2018
A+
A-

Selçuk ve Selçuklu için önemli bir kazanım olacak olan Dutlu Yol Projesi başlıyor. Proje tamamlanınca Dutlu Yol, aydınlatma sorunu çözülmüş, içerisinde bisiklet ve yürüyüş yollarının yer aldığı, yeşil alana sahip bir regresyon alanı olarak Selçuklular’ın kullanımına sunulacak. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yer teslimi bu hafta yapılan projenin beş ay içerisinde biteceği müjdesini verdi.

Selçuklular’ın dört gözle beklediği projelerden biri olan Dutlu Yol Projesi hayata geçiyor. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapılan projede çalışmalara bu hafta ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılmasıyla başlandı. Dutlu Yol Projesi kapsamında yolun başından Efes Havaalanı girişine kadar olan 2125 metrelik bölümde yaklaşık 2,5 metre genişliğinde iki bant halinde 5100 metrekarelik bir koşu yolu yapılacak. Renkli asfalt şeklinde yapılacak koşu yoluna ek olarak 5100 metrekare yine renkli betondan bir bisiklet yolu yapılacak. Bu iki yolun ortasında 80 cm genişlikteki refüj bant yeşil alan olarak değerlendirilecek. Yol boyunca banklar yer alacak. Alan zamanla spor aletleriyle desteklenecek. Dutlu Yolun aydınlatma sorunun çözülmesi amacıyla 15’er metre arayla toplam 140 adet 4 metrelik aydınlatma direkleri yer alacak. Sözleşme maliyeti 1. 482. 229 TL olan proje ile Dutlu Yol, köklü bir düzenlenemeden geçirilerek; Selçuklular’ın konforlu bir şekilde spor yapabileceği, yürüyebileceği, bisiklet sürebileceği aynı zamanda oturarak vakit geçirebileceği bir yürüyüş yolu projesi olarak kente kazandırılmış olacak.

DUTLU YOL İHALESİNİ ALAN İNŞAAT FİRMASINA YER TESLİMİ YAPILDI

Selçuk ve Selçuklu adına nefes alınacak, kentlinin spor ve dinlence amaçlı verimli kullanımına olanak sağlayacak Dutlu Yol Projesi hakkında bilgi veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Dutlu Yolun bakımsız görünümünden kurtularak değerli ve kullanışlı bir regresyon alanı olacağını belirterek; “Dutlu Yol İhalesini alan inşaat firmasına yer teslimi yapıldı. Dolayısıyla da Dutlu Yol ile ilgili çalışmalar Ocak ayının ilk haftasında başlayacak. Projenin ilk etabı olan 2150 metrelik kısmı ile ilgili çalışmaları şu anda gerçekleştiriyoruz. Dutlu Yol kent mobilyalarının bisiklet ve yürüyüş yollarının, yeşil alanlarının olduğu bir regresyon alanı olarak hazırlanan bu proje ile Selçuklular’ın kullanımına sunulacaktır. En önemlisi de bu yolun aydınlatma sorununun çözülmesiyle birlikte Dutlu Yol gündüz vatandaşlarımıza hizmet vermekle kalmayıp gece de güvenle kullanılabilecektir. Projenin diğer detaylarının yanı sıra bu yönünün de Selçuk için ayrı bir kazanım olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.