site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Dünyanın En Yoksul Devlet Başkanı Efes’te

Dünyanın En Yoksul Devlet Başkanı Efes’te
06.11.2015
A+
A-

Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak bilinen Urguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica, 10 günlük Türkiye gezisi kapsamında İzmir’e geldi. İzmir ziyaretleri kapsamında Efes ören yerini de ziyaret etti.

Ziyaret sırasında kentin ilgisinden çok duygulandığını söyleyen Mujica, Türk dostlarımızın ilgisinden dolayı çok mutluyum dedi.

Aylık 12 bin dolar maaşının yüzde 90’ını hayır kurumlarına bağışlayarak dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak nam salan Uruguay Devlet Eski Başkanı Jose Mujica eşi ile birlikte Selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer alan Efes Antik Kentine geldi.

Sivil toplum kuruluşlarının davetiyle 30 Ekim’de Türkiye’ye gelen Jose Mujica 10 günlük programı kapsamında İzmir’de de temaslarda bulunuyor. Mujica İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi tarafından ağırlanıyor.

Başkanlığı sırasında pahalı makam aracı yerine 1987 model mavi bir Vosvos kullanan Mujica’ya İlçede ilgi yoğundu. Jose Mujica ve eşi ile Türk dostlarının fotoğraf isteğini de kırmayarak herkesle tek tek fotoğraf çekildi.

Biyografisinin anlatıldığı “Saraysız Başkan” adlı kitaptan sonra halk arasında aynı şekilde anılmaya başlanan efsane lider Jose Mujica’ya Efes Alt Kapı Esnafı Artemis heykelciği başta olmak üzere birçok hediyeler sundu.

JOSE MUJİCA KİMDİR?
Dünyanın en mütevazi siyasetçisi olarak tanınan ve yoksulluk üzerine çalışmalarıyla ses getiren Mujica beş yıllık iktidarının ardından yaklaşık yüzde 70 halk desteğine sahipken, başkanlığı Tabare Vazquez’e devretmişti. 2009 yılında Devlet Başkanı seçilen Mujica, 1960 ve 1970’li yıllarını, Uruguay’ın Küba devriminin etkisi altındaki gerilla grubu Tupamaros’un saflarında yer alarak geçirmişti. Altı kez vuruldu ve 14 yılını cezaevlerinde geçirdi. Mujica, Uruguay devletinin liderlerine tahsis ettiği lüks konutta yaşamaktan kaçınmış, karısının başkent Montevideo’nun hemen dışında bulunan ve toprak bir yoldan ulaşılabilen çiftlik evinde kalmayı tercih etmişti. Mujica pahalı makam aracı yerine 1987 model mavi bir Vosvos kullanıyordu.

uruguay-devlet-baskani (6)

uruguay-devlet-baskani (5)

uruguay-devlet-baskani (4)

uruguay-devlet-baskani (3)

uruguay-devlet-baskani (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.