site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dünyanın En Büyük Turizm Fuarında Selçuk Tanıtılıyor

Dünyanın En Büyük Turizm Fuarında Selçuk Tanıtılıyor
12.03.2016
A+
A-

Selçuk Ticaret Odası, bu yıl 50’incisi düzenlenen turizm sektörünün buluşma noktası olarak bilinen ITB Berlin 2016 Turizm Fuarı’na katıldı. İzmir Kalkınma Ajansı’nın organizasyonu ile birlikte fuara katılan Selçuk, Ticaret Odası ve Selçuk Belediyesi tarafından temsil ediliyor.

Selçuk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu ve Turizm Komitesi Başkanı Osman Can’ın katıldığı fuarda kentin tanıtımı yanında yatırım imkanları için görüşmeler de yapılıyor.

Fuara ilişkin açıklamada bulunan Oda Başkanı Koray Yolcu, “ITB Berlin Fuarı’nda geçmiş yıllara nazaran ziyaretçi sayısında azalma dikkatimizi çekti. Dünyada yaşanan ekonomik kriz de bunda etkili. 2016 yılında turizmde genel bir daralma söz konusu olacak. Burada yapılması gereken şimdiden 2017 yılı için çalışmak olmalıdır.” dedi. Yolcu ulusal ve uluslar arası fuarların turizm konusunda darboğaz yaşayan ülkemizin nefes alması için fırsatlar sunduğunu kaydetti. Kentimizin UNESCO tescilli olması sebebiyle farklı ziyaretçi profillerine ulaşabilmesi söz konusu. Diğer bir unsur olarak, Avrupa’da yaşayan Türkler nezdinde Selçuk ve Efes’i iyi anlatmalı yerli turizmi canlandırıcı hamlelerde bulunmalıyız.

STO Başkanı Koray Yolcu: “2016 Turizm Açısından İyi Başlamadı. Ancak Her Kriz İçinde Fırsatlar Barındırır.”

Turizmin sosyal ve psikolojik bir sektör olduğunun altını çizen Başkan Yolcu, 2016’nın sadece Selçuk ve İzmir değil Türkiye turizmi açısından parlak başlamadığını ancak karamsar olmamak gerektiğini kaydetti. Yolcu şunları söyledi: “Turizm gelirlerimizdeki azalma konusunda reel sektör temsilcileri olarak yapmamız gereken, politikalar nezdinde durumun düzelmesini beklemek değil, kayıpları telafi edebilecek fırsat ve seçenekleri araştırmak olmalıdır. Her kriz içinde fırsatlar barındırır, önemli olan rehavete kapılmamak, turizm sektörü temsilcileri olarak kendi projeksiyonumuzla değerlendirmeler yapmak ve alternatifleri kaçırmamaktır. Bunun için turizm işletmelerimiz sektöre küsmemeli, turizmcilerimiz mevcut pazar ve rekabet stratejilerini gözden geçirmeli, yeni pazar ve pazarlama olanaklarını değerlendirmelidir.”

Selçuk’un UNESCO Dünya Miras listesine girmesinin ardından katıldığımız ilk ITB Fuarı olması nedeniyle de önem arz eden, 187 farklı ülkede 10 bini aşkın katılımcının stant kurduğu fuarda Türkiye’yi 127 firma temsil ediyor.

IMG-20160310-WA0000

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Artık Selçuk’ta otellerde yer bulunmaz,on senedir bu kareler oluyor hiç bir katkısı yok ama oraya kendi ceplerinden harcama yapmadan gidenler için harika tatil oluyor.

  2. Anonim dedi ki:

    Kaymakamlığın dünkü evrak memuru bugün turizm elçisi olmuş. Ne günlere kaldık..