site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Dünya Matematikçileri Selçuk’ta buluştu

Dünya Matematikçileri Selçuk’ta buluştu
13.05.2017
A+
A-

İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Türkiye Bilimler Akademisi’nin desteğiyle dünya matematikçileri İzmir’in Selçuk ilçesinde buluştu. 11 – 15 Mayıs tarihleri arasında Palm Wings Ephesus Otel’de gerçekleşen konferansta değişik ülkelerden gelen matematikçiler bir araya gelerek; matematiğin günlük hayattaki yeri, güncel bazı matematik problemlerine çözüm bulma gibi konular tartışacaklar. Kriptoloji, finans ve biyoloji matematiğine kadar birçok alanda bildirilerin yer aldığı bu konferansta dünyanın değişik üniversitelerinden olmak üzere 300’den fazla matematikçi bildiri sunacak.

Selçuk’un bir bilim, kültür ve sanat kenti olması için çabalıyoruz

Dünya matematikçilerini buluşturan konferansta bir konuşma yapan Dr. Dahi Zeynel Bakıcı dünya matematikçilerini Selçuk’ta ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek; “ 8500 yıllık tarihi olan Selçuk’ta birçok medeniyet yaşadı. Tabi bu medeniyet içerisinde birçok eseri bulmak mümkündür. Gezilecek ve görülecek birçok yerimiz vardır. Selçuk tamamen bir açık hava müzesidir. 2015 yılı Temmuz ayında Selçuk UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Efes, Ayasuluk Kalesi, Çukuriçihöyük ve Meryem Ana gibi geniş bir alanı kapsayan dört bileşenle girmiştir. Bu alanlar turizm destinasyonu açısından önemli yerlerdir. Bunun yanı sıra 11 km’lik en uzun sahile sahip ilçemiz kültür turizmi, eko turizm ve inanç turizmi açısından da önemli bir merkezdir. Sahip olduğumuz değerler bir dünya mirasıdır, bunları koruyarak tüm dünyanın ziyaretine açıyoruz” dedi. Selçuk’un iklim açısından da oldukça elverişli bir bölge olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı; Selçuk turizmde olduğu kadar tarımsal değerleriyle de ünlü bir ilçedir. Tüm bunların yanı sıra biz Selçuk’un bir bilim, kültür ve sanat kenti olması için çabalıyoruz. Dolayısıyla böylesiyle turizmle, tarihle, iç içe olan topraklarda sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hepinize ‘hoş geldiniz’ diyorum” dedi.

Konferansın başkanlığını yürüten İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Savaş, insanlığın son yüzyılda teknolojiye bağlı olarak yaşadığı maddi refahın matematik biliminin yüzyıllardır devam eden gelişimine bağlı olduğunu belirterek; UNESCO Kenti Selçuk’ta böyle bir bilimsel organizasyonun yapılmasının ayrı bir anlam taşıdığını ifade ederek; katılımlarından dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.