site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Domuzlara dikkat !

Domuzlara dikkat !
12.12.2014
A+
A-

Domuzlara dikkat

Selçuk – Tire Karayolunda domuz sürüleri tehlike saçıyor. Bu karayolunu kullanan sürücülerin, her an yoldan geçen domuzlarla karşılaşabileceğini belirten bölge sakinleri, sürücüleri trafik kazası yaşamamaları için daha dikkatli olmaya çağırdı.

Yaz aylarında, ovada, özellikle slajlık mısır tarlalarında yaşayan yiyecek ve su ihtiyaçlarını buralarda rahatlıkla temin eden domuzlar mısır tarlalarında hasat sonrası yiyecek bulma ve barınma sıkıntısı yaşamaya başlayınca dağdaki inlerine dönmeye başladı.

Konu ile ilgili görüşlerini bildiren bazı vatandaşlar Tire – Selçuk karayolunda seyreden motorlu taşıt sürücülerine uyarılarda bulundular. Küçükkale Mahallesinde ikamet etmekte olan ve yol üstünde bir cafe-restaurant işleten Avni Erdoğan domuz tehlikesini bakın nasıl dile getiriyor; “Tire ve Selçuk ovası bitki türlerindeki çeşitlilik ve bolluk itibarıyla her türlü hayvanlar için iyi bir yaylak ve barınak görevi görüyor. Özellikle mısır tarlalarının bolluğu yüzünden domuzlar bölgemizde adeta cirit atıyor. Yaz aylarında mısır tarlalarında hem karınlarını rahatlıkla doyuruyorlar, ovanın ortasından geçen su kanalından da su ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılıyorlar. Gündüzleri de gerek su kanalı boyunca mevcut ağaçlıklar ve orman örtüsü sayesinde, ayrıca sık mısır tarlaları içinde barınma imkanı buluyorlar, bu nedenle yaz aylarında domuzlar günlerini daha çok ovada geçiriyorlar. Sonbaharda mısırlar biçilince barınma olanakları azalıyor, bunun sonucunda geceleri ovaya inen domuzlar sabaha karşı tekrar dağa doğru dönüşe geçiyorlar. Böylelikle bu mevsimde domuzların Tire – Selçuk karayolunu iki kez geçmeleri söz konusu oluyor. Domuzların geçişi tek tek olduğu gibi sürüler halinde de olabiliyor.

DOMUZA ÇARPACAĞINA KAYAYA ÇARP DAHA İYİ

Bölge sakinlerinden Avni Erdoğan daha sonra bu konuda sürücüleri dikkatli olmaya çağırarak, “Aman dikkat edin, domuza çarpmak, tıpkı köpeğe çarpmak gibi araçlar ve sürücüler için büyük risk oluşturuyor. Sürücüler muhtemel bir domuzla veya domuz sürüsüyle karşılaştıklarında yapacakları en akıllı iş hızlarını azaltarak çarpışmayı önlemek olmalıdır. Bunun için de riskli saatlerde bu yolu kullanan sürücülerin hızlarını 60 – 70 km den fazla çıkarmamaları gerekir.

TEHLİKE ÖZELLİKLE AKŞAM SAATLERİYLE SAAT 02-03 ARASINDA DAHA ÇOK

Selçuk Avcılar Kulübü yöneticilerinden Ömer Yörük de şunları dile getiriyor: Halkapınar ile Alaylı arasında başta olmak üzere Tire istikametinde Çayırlı’ya kadar, Selçuk istikametinde de Belevi’ye kadar olan karayolunda seyreden sürücüler her an bir domuzla ve ya sürüsüyle karşılaşabilir. Çarpışmanın şiddetine göre risk artıyor. O nedenle sürücülerin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Bu konuda yaşanmış acı tecrübeler var. Yaralanma ve ölümlü kazaların sık sık yaşandığını unutmamak gerekiyor.

EN ÖNEMLİ TEDBİR HIZ KESMEKTİR

Bölgede yaşayan vatandaşlar acı olayların yaşanmaması için tedbiri elden bırakmamak gerektiğini dile getirerek sadece bu yolda değil domuz tehlikesinin her yerde olabileceğini, üstelik domuz, köpek gibi hayvanların sürücülerin karşısına aniden çıkabileceklerini belirterek, bu nedenle özellikle gece yolculuğuna çıkanların hızlarını mümkün olduğunca düşürmeleri gerektiğini vurguluyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.