site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu Selçuk’ta

Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu Selçuk’ta
18.04.2018
A+
A-

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Senato Toplantısı öncesi Başkan Bakıcı’yı ile bir araya gelen Rektör Çelik’e Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Yiğit, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer ile Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı da eşlik etti.

Efes Meslek Yüksekokulu Dokuz Eylül Üniversitesi Senato Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Üniversite senato üyelerinin yanı sıra, dekanlar ve meslek yüksekokulu müdürleri de katıldı. Böylesine önemli bir toplantının Efes Meslek Yüksekokulu’nda yapılmasından duyduğu memnuniyetin yanı sıra DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’i makamında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Dokuz Eylül Üniversitesi ile kentimizin ilişkileri her zaman iyi olmuştur. Var olan Efes Meslek Yüksekokulumuzu, Sayın Rektörümüz ve Müdürümüzün de gayretleriyle inşallah çok daha donanımlı bir hale getireceğiz. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin her zaman ilçemize bir katkısı olmuştur. Bu katkıların Sayın Rektörümüz ve meslek yüksekokulu müdürümüz ile artacağına inancım tamdır” dedi. Başkan Bakıcı ayrıca bölgesel kalkınma açısından kentin dinamiklerine uygun yükseköğrenim kurumlarının varlığının da büyük önem taşıdığını söyledi.

Yükseköğrenim bir kenti kalkındırır

Kalkınmanın bilimden, bilimin de yüksek öğrenimden bağımsız düşünülemeyeceğini belirten Başkan Bakıcı; “Bölgesel kalkınmayı gerçekleştirmek için bilimsel çalışmalara ihtiyacımız var. Bilimsel çalışmalar ve teknolojik gelişmeler sayesinde bölgemizin bir atılım yapması mümkündür. İlişkilerimiz sadece yüksekokulun açılmasıyla sınırlı kalmamalı. Bunun dışında bölgenin kalkınma dinamikleri ile ilgili bilimsel çalışmaları, ortak projeleri müştereken gerçekleştirilebilir; dolayısıyla bölgemizin kalkınmasını hızlandırabiliriz” dedi.

Kentin dokusuna uygun yeni programlar açacağız

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Efes Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni bölümlerin açılmasını önemsediklerini belirterek; “Sizin de ifade ettiğiniz gibi Selçuk Belediyesi’nin geçmiş dönemde de Dokuz Eylül Üniversitesi ile çalıştığını görüyorum. Bu artarak devam edecektir. Özellikle bölgenin dokusuna uygun yeni programların açılması için yöre halkına ciddi destekler veriyoruz. Yeni bölümlerin açılması konusunda Efes Meslek Yüksekokulu Müdürümüzle birlikte ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle toplanıp hangi yeni programlar açılabileceği konusunda bir toplantı da yapacağız” dedi. Meslek yüksekokullarının ara eleman sağlama konusundaki önemine değinen Rektör Vekili Çelik; “Ülkemizde önemli bir ara eleman açığı var. Bu yüzden meslek yüksekokullarının varlıklarını önemsiyoruz” dedi.

Hedefimiz 500 öğrenci

Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı ise Efes Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılması planlanan yeni bölümler hakkında bilgi verdi. Şu anda öğrenim veren Turizm İşletmeciliği ve Sivil Hava Ulaştırma Bölümleri’nin yanı sıra yeni açılması düşünülen dört tane bölüm var. Şu anda iki tanesi rektörlük makamına sunuldu. Önümüzdeki hafta senatoya girer diye tahmin ediyorum. Kabin Hizmetleri, Gıda Teknolojisi ve Meyve Sebze İşletmeciliği açılması düşünülen bölümler arasında yer alıyor” dedi. Deliormanlı ayrıca 2019- 2020’da Efes Meslek Yüksek Okulu öğrenci sayısının 500 olarak hedeflediklerini de belirtti.

Başkan Bakıcı’nın makamında yapılan görüşmenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Yiğit ile Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı Dokuz Eylül Üniversitesi Senato Toplantısı’na katılmak üzere Efes Meslek Yüksekokulu’na geçtiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.