site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Dokunulmazlıklar İmralı Sürecine Takıldı

Dokunulmazlıklar İmralı Sürecine Takıldı
07.01.2013
A+
A-

dokunulmazlikBaşta dağdaki teröristlerle kucaklaşan milletvekilleri olmak, üzere bazı BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması planı, İmralı süreci nedeniyle askıya alınıyor.

Anayasa Adalet Karma Komisyonunun bu ay içinde toplanıp dokunulmazlıkları ele alma konusunun bekletilmesine karar verildi. Kürt sorununda atılacak adımlar ve BDP’nin tavrı, bu konunun da geleceğini belirleyecek.

AKP kurmayları daha önce MYK’da da yapılan değerlendirmeler ışığında, dokunulmazlık konusunda başlatılacak sürecin dondurulmasını benimsedi. TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonunun da, yaşanan gelişmeler, İmralı ile temaslar ve BDP’nin bu sürece katılımı nedeniyle, dokunulmazlık dosyalarını şimdilik gündeme almaması uygun bulundu.

Dokunulmazlık tartışması Başbakan Erdoğan’ın 28 Kasım 2012’de, İspanya ziyareti öncesi yaptığı açıklama ile gündeme gelmiş ve Erdoğan BDP’liler için, ’’Özellikle teröre yönelik konularla ilgili fezlekeleri değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz. Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait” demişti.

Erdoğan ‘’Silahlanma, ayaklanmaya teşvik gibi sözler Meclis çatısında olan birisine yakışmaz. Terör örgütünün uzantısı şeklinde davranışa girenler olursa parlamento gereğini yapar’’ açıklaması üzerine, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da ‘’BDP’liler suç makinesi’’ diyerek düğmeye basılacağını söylemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.