site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Doğu’dan Batı’ya Herkes Selçuk’ta

Doğu’dan Batı’ya Herkes Selçuk’ta
23.03.2015
A+
A-

selçukizmir

İzmir’in en güzel ilçelerinden biri olan Selçuk’ta neredeyse her İl ve İlçeden vatandaş yaşıyor. 35.281 nüfusa sahip olan İlçede, İzmirli 22.502 vatandaş bulunurken, Aydın’dan 1.850, Mardin’den 1.557, Denizli’den 620, Konya’dan ise 569 kişi Selçuk’ta yaşıyor. Her bölgeden göç alan Selçuk, yaşam şartlarının ve ulaşımın kolay olduğu ilçelerin başında geliyor. Turizm bölgesi olması sebebiyle de büyük ilgi gören ilçe, şehir dışından gelen misafirlerin beğenisini topluyor.

Özellikle memur olarak görev yapan vatandaşların büyük keyif aldığı Selçuk, trafik sıkıntısının olmadığı, uygun fiyatlar ile yaşamı kolaylaştıran ürün ve gıdalar bulundurması sebebiyle tercih edilen bir ilçe haline geldi. Tarımsal alanda da büyük katkı sunan Selçuk, verimli toprakları ve tarihsel dokusu ile dikkatleri üzerine topluyor.

Özellikle İzmir, Aydın, Mardin, Denizli ve Konya’dan birçok vatandaşın yaşadığı İlçede, en az olarak belirlenen oranlara göre ise Yalova ve Karabük’ten sadece 18 kişi yaşıyor. Türkiye’nin dört bir yanından göç alan Selçuk, gün geçtikçe nüfus olarak büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

HABER: SEDA KONUK SELÇUK HABER

izmir-selcuk

YORUMLAR
  1. Ferhat Tekol dedi ki:

    Habere konu iki fotoğraf da Selçuk ilçemizin, çarpık yapılaşmasının bir göstergesidir.