site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Diş Problemi olan Çocuklar Kendine Güvensiz ve İçine Kapanık Olabilir!

Diş Problemi olan Çocuklar Kendine Güvensiz ve İçine Kapanık Olabilir!
20.10.2018
A+
A-

Çocukların ağız-diş sağlığının korunması her yaşta çok büyük önem taşır. Ancak okul döneminde bu duruma özellikle dikkat etmek gerekir. “Dişlerinin görünümünden memnun olmayan çocuklar; kendine güvensiz, içine kapanık arkadaşları ile kaynaşmayan, derslerde söz almak istemeyen bir tutum sergileyebilir” diyen Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Pedodonti Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Işın Ulukapı, ailelere tavsiyelerde bulundu.

Minikler Farklı Olmak İstemezler

Anasınıfı veya ilkokula yeni başlayacak olan çocuklar genellikle çok endişeli ve heyecanlı olurlar. İlk defa evlerinden başka bir yerde yanlarında anne babaları olmadan zaman geçireceklerdir. Kendi yaşıtları olan birçok çocukla iletişim halinde olacaklardır. Bu yaş grubundaki çocuklar genellikle yaşıtlarından farklı olmayı sevmezler ve kendilerini karşılaştırırlar. Ağız diş sağlığının önemi bu noktada karşılarına çıkar. Eğer ön bölgede çürük ve kötü görünen veya kırık dişleri varsa kendilerine olan güvenleri azalır, diğer çocuklar tarafından çeşitli sorularla karşılaşabilirler.

Çocuğunuzun Okul Başarısı Etkilenmesin!

Arka bölgedeki dişlerin çürük veya apseli olduğu dışardan fark edilmese de ağrılar başladığında çocuğun beslenmesi kadar okul başarısı da olumsuz etkilenecektir. Eğer çocuk diş hekiminden korkuyorsa genellikle dişinin ağrıdığın anne babasına söylemez. Ancak çürükler iyice derinleşip, ağrılar dayanılmaz olduğunda söyleyebilirler. Daha büyük yaşlardaki çocuklarda, özellikle de ergenlik dönemindeki çocuklar için de benzer sorunlar ortaya çıkmaktadır. Dış görünümünden ve dişlerinin görünümünden memnun olmayan çocuk, kendine güvensiz, içine kapanık arkadaşları ile kaynaşmayan, derslerde söz almak istemeyen bir tutum sergileyebilir.

“Kontrolleri İhmal Etmeyin”

Tüm bu nedenlerle çocukların ağız diş sağlığı kontrollerinin 6 ayda bir yaptırılmasında çok büyük yarar vardır. Bu kontroller sırasında diş hekimi, problemler ortaya çıkmadan koruyucu uygulamalar yapacak ve diş sağlığını korumak için beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatacaktır. Eğer çürükler başlamışsa da, henüz ilerlemeden tedavilerini yapacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.