site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dış Basında Selçuk Festivali

Dış Basında Selçuk Festivali
14.09.2012
A+
A-

Ana teması “Çok Kültürlülük” olan 44.Selçuk-Efes Festivali’nde Milas da tanıtıldı.

Selçuk Belediyesi önünden kortej ile başlayan festival çeşitli etkinliklerle devam etti. Milas Belediyesi’nin de katıldığı 44.Selçuk-Efes festivaline Milas halısıyla, zeytinyağıyla, Labranda suyuyla, balıyla, Milas Belediyesi Kültür Yayınlarıyla, mum heykelleriyle ve Milas Belediyesi saklı bahçe heykel ve resim atölyesiyle dikkat çeken Milas Belediyesi standı vatandaşların büyük ilgisini gördü. Ayrıca Milas Çomakdağı Kızılağaç köyünden gelen köylü kadınların el emeği göz nuru işlemiş oldukları bez bebekler, kemerler, çantalar, renga renk el işi örtüleri festivale renklilik kattı. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve daha önce Milas’ta da görev yapmış olan eski Milas Kaymakamı şimdiki Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Milas Belediyesi standını gezerek çok memnun olduklarını ve çok beğendiklerini ifade etti ve kendilerine Milas Kültür Yayınlarından oluşan birer çanta hediye edildi.

Terör saldırıları nedeniyle konserler ve eğlence bölümleri iptal edilen festivale üzerinde uzun zamandır çalışılan Selçuk kent belleğinin açılışı damgasını vurdu. Açılış öncesi gerçekleştirilen ve Roma Dönemi, Aydın oğulları dönemi, Osmanlı dönemi ve Mübadele ilgili bölümlerden oluşan “Selçuk’tan Hikâyeler” adlı tiyatral gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı.44. Selçuk – Efes Festivali’nin ilgi çeken diğer bir bölümü ise yöresel yemeklerin piştiği Festival Mutfağı oldu. Festival süresince hamarat hanımların elinden, elliye yakın yöresel yemeğin çıktığı Festival Mutfağının ilgi çeken yemekleri arasında Milas yöresine ait damat tatlısı ve ekşili köfte de vardı. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ekşili köfteyi tadarak çok lezzetli olduğunu ve herkesin bu lezzeti tatması gerektiğini ifade etti.44. Selçuk – Efes Festivali Çocuk Oyun Atölyeleri, Canlı Heykel Gösterileri, Festival Mutfağı ve birbirinden renkli stantları ile 8 Eylül Cumartesi gün son buldu.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    çok guzel bir organizasyon idi diyebiliriz sadece ilk gunu orda olabildik maalesef bi daha ki sefere boyle guzel bir seyi kaçirmak istemiyoruz. emegi geçen herkese selçuk için sukranlarimizi sunuyoruz.