site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Digitürk Hataları Sizin İçin Dert Olmaktan Çıksın

Digitürk Hataları Sizin İçin Dert Olmaktan Çıksın
12.06.2016
A+
A-

Digitürk kullanıcıları için internet üzerinde hem kendi web sitesi üzerinde hem de dogrudansatis.com sitesi üzerinde Digitürk Ekranında Hata Mesajı Olmayan Sorunlar ve Çözümler seçeneği bulunuyor.

TV izlemelerini iyileştiren Digitürk, üye olmanız ile sizi yalnız bırakmıyor ve desteğini her aşamada gösteriyor. Bu desteğini bazen yurdun birçok noktasına yayılmış olan teknik servisleri ve bayileri ile yaparken online olarak da destek veriyor. İnternet sitesi üzerinden online işlemleri gerçekleştirebileceğiniz gibi telefonla da müşteri hizmetlerini arayarak sorun yaşadığınız noktalarda destek talebinde bulunabiliyorsunuz. Bazen size verilen Digitürk kutusu ile karşılaştığınız sorunlarda kutu ekranına yada TV ekranınıza yansıyacak olan hata mesajları size yardımcı olabilir. Üyeler için asıl sorunlar Digitürk ekranında hata mesajı olmayan sorunlar oluyor.

Digitürk kullanıcıları için internet üzerinde hem kendi web sitesi üzerinde hem de dogrudansatis.com sitesi üzerinde Digitürk Ekranında Hata Mesajı Olmayan Sorunlar ve Çözümler seçeneği bulunuyor. Elbette teknik servisle sorunları halledebileceğiniz gibi Digitürk hatalarında en büyük yardımcı kaynağınız bu noktalar olabiliyor. Pek çok yaşanabilecek sorunun elektrik bağlantısı kapatıp açılarak, olumsuz hava koşullarının düzelmesini bekleyerek giderilebileceğini söyleyebiliriz. Yaşanabilecek sorunlardan biri olan eksik kanal yani pakette olmasına rağmen bir kanalı izleyemediğinizde kolay kurulum yaparak sorunu aşabiliyorsunuz. Ekranda siyah bir görüntü varsa bakmanız gerekenler bağlantı kablolarınız olmalıdır. Digitürk kutu ile televizyonunuz arasındaki scart ya da HD kutu kullanıyorsanız HDMI bağlantı kablolarını kontrol etmek belki de sorunu ortadan kaldıracaktır. Digitürk kutusunda yeşil ışık yanmaması durumunda ise çözüm televizyon kumandası ile “source” veya “input” tuşuna basmalı ve Digiturk’ün takılı olduğu girişi seçili hale getirmeniz çözüm olur. Sık karşınıza çıkabilecek olan seyredilen kanal üzerinde görüntüde veya seste donma ve takılma sorunlarının ana nedeni bulunduğunuz bölgede yaşanan olumsuz hava koşulları olabilmektedir. Yaşanabilecek bazı problemlerin kaynağı da TV yada Digitürk kumandanız olabilmektedir. Bu durumlarda kumanda pillerini kontrol etmelisiniz. Yaşanan problemler sonunda çoğu kez elektrik bağlantısı, scart yada HDMI kablolarının TV ile kutu arası bağlantıları, kumandaların pilleri kontrol edildikten sonra çözüm için araştırmalara girişilmelidir. Ailenizde yer alan çocukların Digitürk kullanımlarını daha güvenli hale getirme amacı ile oluşturulmuş olan PIN kodu nedeni ile de sorunlar yaşayabilirsiniz. En başta “0000” olarak yapılandırılan PIN kodu değiştirilmek istendiğinde Digiturk kumandasıyla (OPTS-Ayarlar-Erişim Kontrolü-PIN Kodu Değiştirme veya Menu-Ayarlar-Koşullu Erişim-PIN Kodu Yönetimi-Pin Kodu Değiştirme) seçeneği kullanılıp değiştirilebilir. Unutulduğunda da kolayca cep telefonunuzdan “PIN KODU SIFIRLA” yazıp 3555’e SMS göndermeniz halinde otomatik olarak PIN kodunuz “0000” olarak değiştirilmiş olur. Digitürk uydu alıcıları için en iyi yardım kaynaklarını internet sitesi üzerinde rahatça bulabiliyorsunuz.

Digitürk, teknolojik olanakları da kullanarak sizlere cep telefonunuz üzerinden, telefon yardımıyla, internet sitesi üzerinden online işlemler menüsünden gerekli desteği vermektedir. Yaşanan Digitürk uydu alıcısı konusunda yaşanabilecek sıkıntılarınızı bazen kendiniz dahi, size sunulan internet üzerindeki kaynaklardan alacağınız destekle giderebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.