site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Develerin Kırkpınar’ı Pazar Günü Selçuk’ta Yapılacak

Develerin Kırkpınar’ı Pazar Günü Selçuk’ta Yapılacak
16.01.2014
A+
A-

selcuk-deve-guresi (2)

Bu yıl 32. si düzenlenecek olan Selçuk- Efes Deve Güreşi Festivali 18-19 Ocak tarihlerinde Selçuk’ta yapılacak.

Selçuk Belediyesinin desteğiyle Selçuk-Efes Kültür ve Turizm Vakfı’nın organizasyonunda düzenlenen deve güreşlerine binlerce deve güreşi tutkununun akın etmesi bekleniyor. 18 Ocak Cumartesi günü saat 12.00’de İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek olan Altın Havan En Süslü Deve yarışması ile başlayacak 32. Selçuk – Efes Deve Güreşleri Festivali’nde güzellikleri ile yarışacak develer 19 Ocak cumartesi günü de Pamucak Arenada kıran kırana güreşecek.

Bu yıl 65 çift yani 130 devenin güreşeceği bilgisini verenSelçuk-Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’e de deve güreşleri festivaline verdiği maddi – manevi desteklerden dolayı çok teşekkür etti.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise gelenekleri koruyarak gelişmekten yana olduklarını ifade ederek tüm güreş severlerin merakla beklediği Selçuk – Efes Deve Güreşleri Festivali’ne herkesi davet etti.

Selçuk – Efes Deve Güreşleri Festivali aynı zamanda Türkiye’de düzenlenen en büyük kış pikniği olma niteliği de taşıyor. Yurdun dört bir yanından güreşleri izlemek için Selçuk’a gelen güreş severler güreş alanında yaptıkları mangal sefasıyla da keyiflerine keyif katıyor.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde bir gelenek haline gelen ve 60 değişik yerde yapılan deve güreşlerinin “en popüler ve en iyi organizasyonu” olarak ünlenen Selçuk – Efes Deve Güreşleri Festivali 18 Ocak Cumartesi günü saat 12:00’de İstasyon Meydanı’nda develerin süsleri ile yarıştığı Altın Havan En Süslü Deve yarışması ile başlayacak. 19 Ocak Pazar günü saat 10:30’da Selçuk Pamucak Arena’da yapılacak deve güreşlerinde ise bu yıl içlerinde Çanakkale’den Samanyolu, Çine’den Tuncer, Bodrum’dan Goca Bodrumlu, Tire’den Garip, Çine’den Ceylin, Bozdoğan’dan Özgür Han 1, Kuyulu’dan Aydın Pulluk, Hacialiobası’ndan Küçük Olcay, Çamlıkköy’den Kahraman Ege, Ayvalık’tan Can Bey, Atça’dan Ege Şampiyonu, Bıyıklı’dan Karanfil gibi birbirinden namlı 130 deve güreşecek.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

selcuk-deve-guresi (1)

deve-catim-listesi1

deve-catim-listesi

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    deve güreşi alanında içki satışı yasak mı acaba bu yıl.