site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu 18 Ocak’ta

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu 18 Ocak’ta
16.01.2018
A+
A-

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu bir kez daha düzenleniyor. 18- 19- 20 Ocak tarihlerinde Selçuk Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda düzenlenecek olan sempozyum 18 Ocak Perşembe günü saat 09.00’da açılış konuşmalarıyla başlıyor. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da sempozyumun açılış konuşması yapacak.
Devecilik kültürü ve deve güreşlerini bilimsel bir temele oturmak ve Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nin “UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi’ne” girmesini sağlamak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu’na Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin yanı sıra Hollanda, Fransa, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Sudan, Cezayir gibi ülkelerden de akademisyenler katılacak. Sosyal Bilimleri ve Fen Bilimleri alanında düzenlenecek sempozyumda deve yetiştiriciliği, deve ırkları ve melezleme, deve sağlığı, hastalıkları ve tedavileri, dünyada ve Türkiye’de devecilik kültürü, deve güreşleri ve yerel yönetim, kültürel miras ve turizm bağlamında Anadolu devecilik kültürü gibi konu başlıkları altında bildirilerin sunumu yapılacak. Sempozyumda ayrıca bu yıl poster bildiriler de kabul edilecek. Sempozyum halka açık ve ücretsiz olacak.
Sempozyumdan güreşe renkli etkinlikler
II. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu’nda bildirilerin sunumu 18 Ocak Perşembe günü saat 11.00’de başlayıp19 ve 20 Ocak günleri de devam edecek. 20 Ocak Cumartesi günü sempozyumun kapanış oturumunun yapılmasının ardından İstasyon Meydanı’nda saat 13.00’de Keşkek Dövülmesi ve İkramı, saat 13.30’da 36.Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali Kortej yürüyüşü düzenlenecek. Kortejin ardından 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ne katılacak develerin katılacağı 7. Altın Havan En Süslü Deve Yarışması ve devamında ödül töreni düzenlenecek. 21 Ocak Pazar günü ise 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Pamucak Arena’da yapılacak.
II. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu önemli sanat etkinliklerine de sahne olacak. 17 Ocak’ta saat 19.30’da Selçuk Efes Kent Belleği’nde Doç. Dr. Nurgül Begiç’in “Bir Deveden Bir Keçeden” Sergisi açılacak. Alanında bir ilk olan sergide Doç. Dr. Nurgül Begiç’in deve yününden yapılan keçe çalışmaları sergilenecek. Ressam Asuman Saltuk’un da deve güreşlerini resmeden bir suluboya resim sergisi açılacak.
Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.sedeveks.org/index.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.