site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Devecilik Kültürü sempozyumunun ikincisi düzenleniyor

Devecilik Kültürü sempozyumunun ikincisi düzenleniyor
13.11.2017
A+
A-

Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu için geri sayım başladı. İlki geçen yıl Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyumun ikincisinin son başvuru tarihi 24 Kasım 2017.

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve alanında bir ilk olan Uluslararası Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Sempozyumu bu yıl 18- 19- 20 Ocak 2018 tarihlerinde bir kez daha düzenleniyor. Somut olmayan kültürel miras olma yolunda ilerleyen devecilik kültürü ve deve güreşleriyle ilgili farklı disiplinlerde yapılan çalışmaları bir arada toplama amacıyla düzenlenecek sempozyuma geçtiğimiz yıl yurt içinden 36 ve yurt dışından 8 akademisyen katılmıştı. Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanında düzenlenen sempozyum ile devecilik kültürü ve deve güreşleri merkezli yapılmış çalışmaları bir araya getirerek; farklı disiplinlerden bu konuya yaklaşımlara yer verilmesi amaçlanıyor. İkinci Uluslararası Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Sempozyumu’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da belirlenen konular etrafında çalışan akademisyenler bir araya gelecek. Deve hastalıklarından deveciliğin sosyal boyutlarına kadar farklı konularda çalışma, gözlem ve analizlere yer verilecek. Çalışma özetlerinin gönderilmesi için son başvuru tarihi 24 Kasım 2017.

Sempozyum ve festival bir arada

Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak bilinen Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nin bu yıl II. Uluslararası Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Sempozyumu ile yakın tarihlerde düzenlenmesinin sempozyumun amacına ulaşması açısından çok önemli olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Geçtiğimiz yıl bir ilke imza atarak Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu’nu düzenlemiştik. Sempozyum gerek yurt içi, gerekse yurt dışından katılan akademisyenler böyle bir sempozyumun eksikliği konusunda hem fikir olduklarını dile getirdiler. Biz Selçuk Efes Deve Güreşleri festivali gibi Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu’nun da bir gelenek haline dönüşmesini amaçlıyoruz. Bu yıl sempozyum ve deve güreşleri yakın tarihlerde olacak. Devecilik kültürünün ve Selçuk’un deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olmasını kanıtlayacağız. Belediye başkanlığımın ötesinde bir akademisyen olarak devecilik kültürü ve deve güreşleri ile ilgili çalışmaları olan tüm akademisyenlerimizi 18- 19- 20 Ocak 2018 tarihinde düzenleyeceğimiz II. Uluslararası Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Sempozyumu’na davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.