site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Deve Güreşlerinin Kırkpınarı Pazar Günü Selçuk’ta Yapılacak

Deve Güreşlerinin Kırkpınarı Pazar Günü Selçuk’ta Yapılacak
14.01.2020
A+
A-

38. Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali başlıyor. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü develerinin buluştuğu Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali, bu yıl bambaşka bir heyecanla güreş severlerin karısına çıkacak. Bu yıl 38.’si düzenlenen Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşi Festivali’nde Türkiye’nin en ünlü 5 çift pehlivan devesi, Altın Artemis Ödülü için güreşecek. Güreş severlerin ilgiyle beklediği festival öncesinde Selçuk Efes Kent Belleği “Devecilik Kültürü ve Deve Sağlığı” konulu panele ev sahipliği yapacak.

SELÇUK DEVE GÜREŞLERİNE HAZIR

Efes Selçuk Belediyesi’nin katkıları ve Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı’nın organizasyonuyla deve güreşlerinin Kırkpınarı olarak bilinen Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali, bu yıl her zamankinden daha farklı bir heyecanla 19 Ocak Pazar günü Pamucak Güreş Arenası’nda binlerce güreş severi ağırlayacak. Geçmiş yıllarda en yüksek seyirci sayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş olan Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali, aynı zamanda Dünya Festivaller Kitapçığı’nda da yerini almayı başardı.

Dünya basını tarafından da ilgiyle takip edilen festivalde bu yıl ayrı bir heyecan yaşanacak. 18 Ocak 2020 Cumartesi günü Selçuk Efes Kent Belleği’nde saat 09.30’da “Devecilik Kültürü ve Deve Sağlığı” adlı panelle başlayacak olan festival, saat 12.00’de develerin şehir merkezinde gerçekleştireceği kortej yürüyüşü ile devam edecek. Yürüyüş sonunda, İstasyon Meydanı’nda yapılacak olan “En süslü Deve ve Altın Havan” yarışması ile festival heyecanı kent sokaklarını saracak.

ALTIN ARTEMİS İÇİN GÜREŞECEKLER

Türkiye’nin, özellikle de Ege Bölgesi’nin birçok ilinden gelen develerin güreşeceği 38. Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali, bu yıl bir ilke de ev sahipliği yapacak. 5 Çift pehlivan deve Altın Artemis Ödülü için güreşecek.

Her yıl Ocak ayının üçüncü Pazarı yapılan ve bu yıl 38.’sinin düzenleneceği Uluslararası Geleneksel Efes Selçuk Deve Güreşi Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü pehlivan develerinin güreşler için hazır olduklarını kaydeden Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, havanın da güzel olması ile birlikte tüm güreş severleri 19 Ocak Pazar günü saat 10.00’da Pamucak Arenada yapılacak olan güreşlere davet etti.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA Kİ PLAYERDEN İZLEYEBİLLİRSİNİZ.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.