site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Deve Güreşleri Derneği Kuruldu

Selçuk’ta Deve Güreşleri Derneği Kuruldu
08.10.2013
A+
A-

DSCN3130

Selçuk-Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Kuruldu. Yeni kurulan dernek birinci olağan kongresini yaparak yeni yönetimini seçti. Dernek Aydında kurulan devecilik federasyonuna üye olacak.

Kongre de konuşma yapan kurucu üye Muammer KALE “ Selçuk deve güreşlerini dünyaya tanıtan bir yer konumuna getirdi. Deve güreşleri bugüne kadar Vakıf aracılığı ile yürütüldü. Devecilerde federasyona gidince, onlara katılıp Selçuk’u temsil edecek bir dernek gereksinimi vardı. Sizlerinde destek ve gayretleri ile bunu başardık. Bugüne kadar güreşlerde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Diğer sporlarda olduğu gibi deve güreşlerinde görev alacak herkesin görev sertifikası olacak.  Dernek bunu sağlayacak. Halk oyunları kursları açacak. Deve aksesuarlarını yapan kurslar açacak ’’ dedi.

Daha sonra oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Mustafa İBİLİ, Bulut VERGİ, Mustafa KIRK, Demir Ali ÇİVİT, Özcan KIRITAK seçildiler. Denetleme kuruluna da, Fethi USLU, Muammer KALE, Kasım YELKEN seçilirken. Federasyon Temsilciliklerine de; Mustafa İbili, Muammer KALE, Ali YAZICI seçildi.

Selçuk-Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Dernek başkanlığına da derneğin ilk kurucusu Mustafa İBİLİ getirildi.

3 Kasımda Selçuk’ta bulunan güreşçi develere hanut giydirme töreni yapılacak aynı günde derneğin açılış etkinlikleri yapılacak.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

DSCN3121

DSCN3122

YORUMLAR
  1. rahmetli yanliz efenin oglu dedi ki:

    hayirli ugurlu olsun diliyorum ,basarilarin devamini diliyorum saygilarim la aydin karagoz

  2. ayasuluğ dedi ki:

    kardeşlerime başarılar dilerim. helal olsun ibili..

  3. sertaç dedi ki:

    yakışır kardeşime başarılar diliyorum

  4. A Taşkınçay dedi ki:

    Hayırlı olsun, ilçemiz için gerekli bir örgüt, başarılar.. A.Taşkınçay
    .

  5. ayşegül güzel dedi ki:

    zavallı selçuk bu kadar güzelliğin ortasında bu denli anlamsız saçma sapan türk gelenekleriyle yakından uzaktan ilgisi olmayan bir ilkellik için bu kadar insanın bir araya gelmesi kasabanız için utanç vesilesi olmalı zaten hareket kaabiliyeti kısıtlı bu canlıları döğüştürmeye kalkışmak bir canavarlık vahşettir tanrım bu kötülüklerinizi affetmesin ve güzel selçuk ilçesi sayenizde türkiyenin ikinci yüz karası yerleşim yeri oldu tebrikler bununla turist çekmeyi düşünüyorsanız sadece kabalığınızı çirkinliği vahşetinizi ilkelliğinizi görmeye gelecek kaç kişi olacak

    1. Anonim dedi ki:

      Ayşegül Güzel, Bu hafta kurban bayramı, Türkler kurban kesecek bu konuya da bir görüş belirtsen.

  6. ayşegül güzel dedi ki:

    kurban bayramı geliyor dinimiz kutsal kitabında sadece kabe de kurbandan bahsedilirken hepiniz koştura koştura alacağınız milyonlarca canı sırf mangal yapıp keyf çatmak için kesip tanrıya karşı görevinizi yaptığınız safsatasıyla kendinizi rahatlatacak ve bütün kalan yılda ne sokaklarda aç bir insana yardım edecek nede fakir bir çocuğun okumasına destek olacak yataklarınızda horul horul yalan bir huzurla uyuyacaksınız döktüğünüz bunca kan ve çocuklarımızın gözleri önünde yapacağınız bu korkunç katliamın hiç bir dayanağı olmadığını biliniz ve canlarını vahşice yakacağınız o masum hayvancıkların çektiği korku ve acının sizi işlediğiniz günahlardan kurtarmayacağı açıktır .kanlı patlayıncaya kadar yeme bayramınız kutlu olsun!!!

  7. Mustafa ibili dedi ki:

    Sayin Aysegul GUZEL sizi dernegimize uye olarak kaydetmek istiyoruz. Dernegimize davetlisiniz. Buyurursaniz seviniriz…

  8. APASASLI 35920 dedi ki:

    HAYIRLI UGURLU OLSUN… EN BUYUK DEVE DESTEKLEYICISIM.!

  9. Mustafa ibili dedi ki:

    Yorumlari ve temennilerinden dolayi herkese tesekkurler…

  10. ALİ BAŞ dedi ki:

    HAYIRLI OLSUN

    DESTEKCİNİZİM BELEVİLİ