site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Devamlı Akort Edilen AKP İktidarı

Devamlı Akort Edilen AKP İktidarı
04.08.2013
A+
A-

fikriatilbazKoltuk merakı insanı fazla yağ kullanmaya sevk ediyor. Milletvekilliğinde 3çdönemi dolduğu için vekillikten ayrılacak olan Egemen Bağış İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayı garantilemek için son günlerde devamlı bir şekilde Erdoğan’ı şişirmekte. Pohpohlamakta. Övüp durmakta. Başbakan Erdoğan’ı, bir tek, dünyayı kurtaran adam ilan etmediği kaldı. Bu gidişle o da olur yakında. Olur ama aynı o meşhur “Dünyayı kurtaran adamın oğlu” filminde olduğu gibi bomba bir komedi olur.
Bakan Bağış bir iftar yemeği, öncesi yaptığı konuşmada, yine mübarek insan Erdoğan’ı övmekten vazgeçmemiş. Konuşmasında şöyle demiş:
“Bugün Somali’de, Gazze’de, Afganistan’da, Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da mazlumların umudu Türkiye’dir. Çok şükür bugün Türkiye dünyaya “One minute” diye akort verebilen bir Başbakana sahip. Çok şükür bugün dünyadaki bütün mazlumlar, umutlarını Türkiye’den yana koymuş durumdalar”
Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, nerem doğru ki diye cevap vermiş. Evet, neresini düzeltelim bilemedim, doğru bir yanı yok ki. Somali’de akordu tazelenen, Suriye’de akordla beraber çuvallayan, Mısırda bunlarla birlikte karizmayı çizdiren bir ülke olduk. Sözünün hükmü olmayan, Ortadoğu coğrafyasında kondüktörlük yaptırılan AKP iktidarı, emekliye ayrılmaya zorlanan Başbakan Erdoğan’la devam ederse, malulen emekliye ayırma gibi bir durumla karşı karşıya kalacak. Bunun farkında olanlar ne kaparsak kardır diyerek goygoyculuğa soyunmaktalar.
***
Bağışın anlattığı masalların aksine Suriye ve Mısır’da Arap Baharının başlamasına sebep olan, BOP icazetli AKP iktidarıdır. Masalcı amca, dünyaya akort veren bir Başbakana sahibiz diyor. Oysa Başbakan ve hükümet PKK tarafından tehdit edilmekte, süre verilerek sınanmakta, PYD ile el sıkışıp Suriye’deki yeni oluşumu kabul etmekle akord etmiyor, tam aksine akord edilmektedir.
Mısır’da Sisi’nin, Amerikanya’dan aldığı talimat gereği sinsi bir oyunla Mursi’yi alaşağı etmesi AKP iktidarını hala uyandırmamış, hoplayıp, zıplamasına sebep olmaktadır. Olayın tam manasıyla çözümleyemeyen Erdoğan, dış dünya tarafından ti’ye alınmıştır. Görüntülü ve yazılı medya bizdeki gibi AKP candaşı veya yandaşı olmadığı için, Başbakan Erdoğan ve AKP iktidarı mektup üstüne mektupla eleştiriye tabi tutulmaktadır.
***
Bağış masalcı amca tiplemesini çok beğenmiş olmalı ki,
“Türkiye yurtdışına yardım eden ülkeler arasında 4’üncü sıraya yükseldiğini ifade ederek, anlatmaya devam ediyor: “Bu sene Türkiye kendi vatandaşlarının dışındakilere yardım götürenler arasında dünya dördüncüsü oldu. ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere’den sonra dünyaya en çok yardım taşıyan ülke haline geldik” diye konuşmuş. İnsan, aman Allahım demekten kendini alamıyor.
Aynı Türkiye tarımda kendi kendine yeten bir ülkeyken, şu an kendine yetmemektedir. Hayvancılık bitirilmiştir. İltimas had seviyeye gelmiş, Başbakan’ın etrafına kibirden bir duvar örülmüş. İktidar, dini kurallar gereği yaşadıklarını göstermek için abartıya ve aldatmaya yönelik bir koruma ekibi tarafından yönlendirilmektedir. Somali saldırısından sonra El Kaide’nin adını uzaktan yakından telaffuz etmeyen iktidar, gerçeklerden kaçarak bir yere varacağını düşünüyorsa, çok yanlış bir yol tutmuş demektir.
Bebek katili süreç için süre maksatlı giyotini elinde tutmaktadır. AKP iktidarı her taraftan kısılmış bir durumdadır. Akordu bozuk bir müzik aleti gibidir. Ve her önüne gelen, BOP’un başından, BOP’un en ucuna kadar herkes tarafından yönlendirilmekte, herkes kendine göre AKP iktidarını akorda tabi tutmaktadır.
***
Başbakan Erdoğan bu haliyle Türkiye’yi yönetememekte, AKP iktidarı bebek katili ve katilbaşı tarafından istedikleri şekilde oynatılmaktadır. Türk coğrafyasında PKK paçavraları egemenliği simgeleyen bayrak yerine dağlara asılmakta, eşkiya polise saldırmakta, güvenlik güçleri olana bitene ses çıkarmamaktadır. Olmaz olsun böyle süreç.
AKP bu kimliksiz, omurgasız tavrıyla Türk Devletini bölücü terör çetesi önünde diz çöktürmüştür. Bu haysiyetsiz durum Türk milletini derinden yaralamakta, isyana hazır bir hale getirmektedir. Baylar bomba patlamak üzere haberiniz olsun. Yaptıklarınızla, söylemlerinizle, verilmesi gereken cevapları verememenizle bu bombanın pimini çektiğinizin farkında değilsiniz.
Dikkatli olun! Boom sesi duyulduğunda her şey için çok geç olabilir.
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.