site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ders zili çaldı

Ders zili çaldı
30.09.2015
A+
A-

selcuk-okullar-acilis (4)

2015- 2016 Eğitim- Öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da büyük heyecanla başladı. Uzun bir yaz tatilinin ardından okullarına tekrar dönen öğrencilerin heyecanına protokol üyeleri de ortak oldu. Sabah saatlerinde ilk olarak protokol ziyaretinde bulunan öğrenciler, daha sonra İsabey ilk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Programına katıldı. Atatürk İlkokulu öğrencilerini makamında ağırlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 2015- 2016 Eğitim- Öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Başkan Bakıcı’ya öğrencilerden ziyaret

2015- 2016 Eğitim- Öğretim Yılı’nın başlaması kapsamında Öğretmenleri Mihriban Kireç ile birlikte Atatürk İlkokulu üçüncü sınıf öğrencilerini makamında ağırlayan Başkan Bakıcı, yeni eğitim- öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diledi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan bakıcı; “Başkan olmak kolay mı?” sorusuna belediye çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak cevap verdi. Başkan Bakıcı da öğrencilere gelecekte seçmek istedikleri mesleklerle ilgili sorular sordu.

Çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek zorundayız

Temel eğitimin sadece bireylerin değil ülkelerin de gelişimi için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “ Çocuklarımız geleceğimizdir. Geleceğimizi ancak ve ancak iyi eğitimle şekillendirebiliriz. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak ve onlara iyi bir eğitim vermek boynumuzun borcudur. Ben tüm öğrencilerimize yeni eğitim- öğretim yılında başarılar diliyorum. 2015- 2016 Eğitim- Öğretim yılı hem öğrencilerimiz, hem öğretmenlerimiz, hem de velilerimiz açısından mutlu, huzurlu ve başarılı bir eğitim – öğretim yılı olsun” dedi.

Kendisini ziyaret eden öğrencileri tek tek ilgilenen ve onları tanımaya çalışan Başkan Bakıcı, ziyaretin sonunda öğrencilerle çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

İsabey ’de ilköğretim haftası kutlaması

2015- 2016 Eğitim- Öğretim Yılı’nın başlaması çerçevesinde İsabey İlk ve Ortaokulunda kutlama programı düzenlendi. Kutlama programında Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gencay, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er, siyasi parti temsilcileri ve daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak İsabey Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Osman Yazar günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yazar konuşmasında İlköğretimin öğrencileri hayata ve üst öğrenimine hazırlayan 6- 14 yaş arasında zorunlu eğitimi kapsadığını belirterek; öğretmenler ve öğrenciler için 2015- 2016 yılının başarılarla dolu bir yıl olmasını dilediğini belirtti.

Törende konuşan Kaymakamı Ayhan Boyacı, okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin tatlı bir heyecan yaşadıklarına dikkat çekerek; veli, öğretmen, okul üçgeniyle öğrencilerimiz başarıyı mutlaka yakalayacağına inandığını kaydetti. Kaymakam Boyacı, konuşmasında şunları söyledi: “Ben bugün ilköğretim haftasının başlaması sebebiyle okula yeni başlayan ve ana sınıfındaki yavrularımızı kutluyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum. Değerli okul müdürleri ve öğretmenleri ile değerli öğretmen arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Sizlere emanet edilen genç filizleri en iyi şekilde bilimin ışığı altında, örf ve adetlerimize uygun olarak, vatan, millet, bayrak saygısıyla dolu insanlar olarak yetiştirin”

Günün anlam ve önemiyle ilgili şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlama programı İsabey İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu İzmir yöresi Zeybek Ekibinin muhteşem gösterisi ile son buldu.

selcuk-okullar-acilis (1)

selcuk-okullar-acilis (2)

selcuk-okullar-acilis (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.