site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Deppo Efes’te bilgilendirme toplantısı yapıldı

Deppo Efes’te bilgilendirme toplantısı yapıldı
26.08.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi tarafından hasat öncesi Deppo Efes Soğuk Hava İşletmelerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Deppo Efes’in faaliyete geçtiği günden bu yana sürekli geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Üreticilerimizin Deppo Efes’ten en iyi şekilde faydalanması arzusu içeresindeyiz” dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pervin Kınay Teksür ve Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Şen katıldı. “Nar ve Satsuma Mandarin Meyvelerinde Hasat, Paketleme ve Depolama” konulu toplantıya Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Tarım Müdür vekili Müslüm Hartavi, İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuk Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Burçin Tuğba Özarslan, Selçuk Birlik Kooperatif Başkanı Kerim Özler, işletme sahipleri, depocular ile bölgedeki nar ve satsuma mandarini üreticileri katıldı.

“Nar ve Satsuma Mandarin Meyvelerinde Hasat, Paketleme ve Depolama” konulu toplantıda katılımcılara depolama süresince nar ve mandarin meyvelerinin kalitesinin korunması ve kayıplarının azaltılmasına yönelik hasat öncesi ve sonrası yapılması gereken konularda bilgiler verildi.

Başkan Bakıcı: Kar amacı gütmeden çalışıyoruz

Deppo Efes’in faaliyete geçtiği günden bu yana sürekli gelişimi hedeflediklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Üreticilerimizin Deppo Efes’ten en iyi şekilde faydalanması arzusu içeresindeyiz. Küçük üreticiler için odalar ayrılıyor ve onların o odalardan istifade etmesi için çalışıyoruz. Bunun yanında ilçemizin ürünlerini daha iyi korunabilmesi ve pazar bulabilmesi ile ilgili de tüm teknik alt yapıyı buna göre oluşturuyoruz. Odaların ilaçlanması, hijyenik duruma getirilmesi, soğutma ile ilgili çalışmaların yapılması; son dönemler nemlendiriciler, arıtmayla ilgili bir tesisimizi kurduk” dedi.
Deppo Efes’te artık üreticilerin kasa ihtiyacının da karşılanacağını belirten Başkan Bakıcı; “Tüm çalışmalarımızın yanı sıra drencher makinasını aldık. Kasalamayla ilgili de bir çalışmamız var. Burada kasa imalatı ile ilgili bir alan oluşturarak üreticilerimizin kasa ihtiyaçlarını karşılama arzusu içerisindeyiz. Bütün bunları kar amacı gütmeden yapmaya çalışacağız” dedi.

Deppo Efes’in rakamsal değerleri

Deppo Efes ile ilgili önemli rakamsal bilgiler de veren Başkan Bakıcı; “Kışın 6000 bin ton ayva, nar, narenciye; yaz ürünlerinde 1600 ton şeftali depolanıyor. Sabit olan 60 – 70 üreticimiz bu depodan istifade ediyor. Hedefimiz Selçuk’ta niteliği üst düzeyde olan ürünlerin iyi pazar bulması ve üreticimizin daha fazla para kazanmasını sağlayacak ve Selçuk’u bütün yetiştirdiği ürünlerle var olan önce olma durumunu pekiştirecek adımları hızlı bir şekilde attırabilmektir” dedi.

Yapılan bilgilendirme toplantısı sonrasında katılımcılarla Deppo Efes Soğuk Hava işletmesi gezilerek, Deppo Efes Sorumlusu Ömer Soysal ve Ziraat Mühendisi Mustafa Görgün tarafından yeni kurulan drencher (ön yıkama makinası) ile depo odaları hakkında teknik bilgilendirme ve yeni sezon öncesi hazırlıklar ile ilgili bilgiler verildi.

002_TJ3A4746

005_TJ3A4658

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Zeyel Bey sizin ve yandaşlarınızın yerel seçimden önce deppo efes ve Vefa Ülgür hakkında sarfettiğiniz talihsiz sözlerinizi ve propagandanızı hatırlayınca ne kadar sığ ve öngörü yoksunu olduğunuzu görmüş oluyoruz. Tek tesellimiz aptalca siyaset yapmak uğruna bu tesisin heba edilmeyişi..