site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Deppo Efes Çiftçilerin Yüzünü Güldürecek

Deppo Efes Çiftçilerin Yüzünü Güldürecek
14.08.2014
A+
A-

deppoefes1

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Deppo Efes İşletme Müdürü Ömer Soysal ve Danışman Prof. Dr. Tayfun Ağar Selçuk’ta tarım ile uğraşan çiftçilere ve tüccarlara Soğuk Hava Meyve İşletme Tesisi Deppo Efes hakkında bilgi verdi.

Deppo Efes binasında yapılan toplantıda Selçuk Belediyesi’nin özkaynaklarıyla ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Selçuk ve bölgenin dünyaya açılacak olan ticaret kapısı özelliğini taşıyan Deppo Efes hakkında Selçuklu tüccarlara, çiftçilere ve üreticilere bilgi verildi.

Toplantıda Deppo Efes’in nasıl işlerlik kazanacağına dair bilgiler aktaran Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı “ Soğuk Hava deposu ve Meyve İşleme tesisinin geçici kabulü yapıldı. 9 ay sonra kesin kabulü yapılacak. Dolayısı ile hepimize hayırlı olsun. Bu işletmenin Selçuk’a kazandırılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu önemli tesisi en iyi şekilde işletmek ve korumak hepimizin görevi olacaktır. Hem kurum açısından hem burada depo kiralayacak ürünlerini burada değerlendirecek tüccarlar ve çiftçilerimiz açısından bu tesisin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu Tesisi kesin olarak işletmeye aldığımız zaman Selçuklu çiftçimize yüksek değerler yaratmasını arzu ediyorum. Buradayapılan ilk toplantımızın amacı siz tarım ile uğraşan paydaşlarımız ile bu tesisin en iyi şekilde işletilmesine yönelik bir bilgi alışverişi yapmak. Tesis ile ilgili eksiklerimiz var. Şu anda sadece soğuk hava depolarımız hizmet veriyor. Finans kaynaklarımız ile burası tam teşekküllü bir hale gelecek ve çok daha sağlıklı bir hizmet oluşturacağız” dedi.

Çiftçimize Sahip Çıkacağız

Deppo Efes’in işletilmesinde Selçuk’un, Selçuklu çiftçinin kazanmasını ve kalkınmasını dikkate aldıklarını dile getiren Başkan Bakıcı “ Deppo Efes’in daha 4 milyon liralık bir borcu var. İşletmeyi kiralamamız ile ilgili düşünceler bir ara gündeme geldi. Fakat biz kentimizin kalkınmasından yanayız. Önce bizim halkımız kazanmalı. Selçuklu çiftçimize sahip çıkacağız. Bu nedenle biz yönetim olarak kiralama şeklinde değil, Deppo Efes’in Selçuklu çiftçimizin, üreticimizin, tüccarımızın yararına hizmet veren bir tesis olarak devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bilgilendirme toplantısında Deppo Efes işletme Müdürü Ömer Soysal Soğuk Hava Depoları ile ilgili katılımcılara istatistikî bilgiler verdi. Danışman Prof Dr. Tayfun Ağar ise Soğuk Hava depolarının fiyatlandırılmasında ve işletilmesinde Adana, Mersin, Hatay illerinde bulunan örnek tesisleri de değerlendirmeye aldıklarını ve bu fiyatların % 20 altında bir ücretlendirmeye gitmek istediklerini söyleyerek Soğuk Hava depolarının bu yörenin çiftçilerinin ve üreticilerinin yüzünü güldürecek bir şekilde hizmet vereceğini söyledi.

Tesisle ilgili rakamlar
40 bin metrekare alan üzerine kurulan Deppo Efes’in, 14 bin metrekare kapalı alanı, 4 bin metrekare yükleme alanı 14 bin 600 metre kare inşaat alanı, 5 bin 540 metre kare depo alanı bulunuyor. 1600 metrekare idari alan, 3 bin 600 metre kare meyve sebze işleme holü, 4 ü sarartma özellikli 25 soğuk odasına sahip tesiste, 15’i ana 12’si sekretaryadan oluşan 27 ofis yapıldı. Toplam saklama kapasitesi 10 bin ton olan Ege’nin en büyük meyve sebze işleme ve soğuk hava deposu tesisi, diğer yatırımların da tamamlanmasıyla Türkiye’nin örnek entegre tesisi olacak.

deppo efes - ba+şkan

 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Vefa ÜLGÜR çiftçinin yüzü gülsün diye o dev tesisi planlayıp hayata geçirdi.