site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Değerli Metal 1200 Altını Nasıl Görür?

Değerli Metal 1200 Altını Nasıl Görür?
17.11.2016
A+
A-

Son günlerde değerli metalde önemli hareketlenmeler yaşanıyor. Bunun en önemli sebebi olarak ABD başkanlık seçimlerini gösterebiliriz. Seçim günü eyaletlerden Trump isminin çıkması değerli metalde alıcıları devreye soktu ve 1337 seviyesi üzerine yükseliş gerçekleşti. Fakat ABD’nin yeni başkanı Trump’tan ılımlı tonda açıklamaların gelmesi dolar alıcılarını devreye soktu ve değerli metalde 1215 seviyesi altına sert bir geri çekilme yaşandı.

Seçimlerden sonra piyasanın bütün dikkati Fed’e çevrildi. Son günlerde Aralık ayı faiz artırımı olasılığı %80 üzerine çıktı ve bu sebeple USD güçlü görünümünü korumaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ABD’den gelecek olan veriler doğrultusunda Forex piyasalarında önemli hareketlenmeler yaşanacak. Bununla birlikte Trump’tan gelecek olan açıklamalar da değerli metalde fırsatlar çıkarabilir.

Önümüzdeki dönemde ABD’den gelecek olan verilerin beklentileri karşılaması ve Trump’tan olumlu tonda açıklamaların gelmesi durumunda USD güçlü görünümünü korumaya devam edebilir. Aksi senaryonun hayata geçmesi durumunda ise Altında boğaların rahat bir nefes aldığına şahit olabiliriz. Değerli metalin yukarı iştahını yeniden kazanması için gümüşün öncülük etmesi gerekiyor. Sarı metalde sırasıyla 1240, 1250, 1270 ve 1290 seviyelerinin önemli direnç olarak çalışmasını bekliyoruz. Düşüşlerde ise 1210, 1200, 1190 ve 1170 seviyelerinin destek olarak dikkate alınmasını öneriyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.