site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Davul Zurnalı Balkan Geleneği Bozulmadı

Davul Zurnalı Balkan Geleneği Bozulmadı
05.09.2013
A+
A-

DAVUL-ZURNA-SELCUK (2)

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi İzmir’in Selçuk ilçesinde de Göçmen ve Mübadiller Zafer Bayramını davul zurna eşliğinde kutladı.

İzmir’in Selçuk ilçesinde her sene Zafer Bayramı kutlaması için istasyon meydanına kurtuluş ve seferberlik müzikleri eşliğinde davul zurna çalınması geleneği bu senede bozulmadı. Birçok gelenek solup giderken kurtuluş savaşını zorluklarını ve arkasında gelen zafer gururunu unutmayan Selçuk’lu göçmen ve mübadiller baba ve dedelerinde kalma kutlama geleneğini aksatmadan devam ettiriyorlar. Selçuk ilçesinin en kalabalık ve hareketli meydanlarından biri olan istasyon meydanında tarihi Bizans su kemerleri altında gün boyu devam eden davullu zurnalı kutlama ilçeyi ziyaret eden turistlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Devam eden bu geleneğin meydana hareket ve renk kattığını söyleyen çarşı esnafı davul zurna çalanların geleneksel şekilde giyindirilmesi halinde daha da güzel bir görüntü ortaya çıkacağını söylediler.

Haber ve Fotoğraf: Özgür Aydoğan
DAVUL-ZURNA-SELCUK (1)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.