site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dalış turizmi harekatı: Efes su altına inecek!

Dalış turizmi harekatı: Efes su altına inecek!
12.02.2016
A+
A-

Anadolu’nun antik tarihini Çeşme’nin mavi sularında canlandıracak olan dünyanın üçüncü büyük sualtı sergisi için harekete geçildi. Çeşme’yi dünyanın en önemli dalış merkezlerinden biri yapmayı hedefleyen ‘Çeşme Sualtı Projesi’ kapsamında Efes’teki heykel figürleri su altına indirilecek.

Çeşme’de yapılması planlanan dünyanın üçüncü büyük sualtı sergisi için harekete geçildi. Çeşme’yi dünyanın en önemli dalış merkezlerinden biri yapmayı hedefleyen proje kapsamında Efes’teki heykel figürlerinin su altına indirilecek.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ile Çeşme Kaymakamlığı işbirliğiyle hazırlanan ‘Çeşme Sualtı Projesi’ Anadolu’nun antik tarihinin, Çeşme’nin mavi sularında canlanması bekleniyor.

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ederek projeyi Valiye sundu.

Amaçlarının Çeşme’yi turizmde marka yapmak olduğunu belirterek projeyi detaylarıyla aktaran Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme’de yeni dalış noktalarının oluşturularak bölgedeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirmeyi, deniz turizmini geliştirmeyi ve istihdamı artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Projeyi destekleyeceğini söyleyen Toprak ise, İZKA’ya projeyi inceleyiip teklif hazırlaması için talimat vereceğini belirtti.

ÇEŞME’NİN VE İZMİR’İN TANITIMINDA BÜYÜK ROL OYNAYACAK

Dünyada turizm ve tatil anlayışının hızla değiştiğini ve alternatif turizm olanaklarının oluştuğunu vurgulayan Erkayıran, bu projeden yola çıkarak dalış turizmini İzmir’in kıyı şeridinin tamamına yaymayı hedeflediklerini belirterek, “Projeyle turizmin 12 aya yayılması, dalışa ilgi duyan yeni konukların ilçeye çekilmesi ve turizmden daha fazla gelir elde edilmesi mümkün olacak. Ayrıca bölgede bir ilk olacak sualtı tematik heykel sergisi, ulusal ve uluslararası platformlarda Çeşme’nin ve İzmir’in tanıtımında büyük rol oynayacaktır” dedi.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Çeşme’nin dalış turizminde çekim merkezi olacağını söyleyen İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Çeşme’de sualtı yaşamı da müthiş güzellikleri barındırıyor. Osmanlı batığı, Monem batığı, Yatak Odası, Ayrık Taş, İngiliz Adası ve daha birçok nokta, dalış yapanların hayran kaldığı harika bir serüven sunuyor. Oluşturmayı planladığımız sualtı sergisi ile Çeşme’nin ve Ege’nin, dünyada cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

VALİ’DEN PROJEYE TAM DESTEK!

Çeşme’nin ve İzmir’in turizmde marka değerini artıracak her çalışmaya destek vereceklerinin altını çizen Vali Toprak, ortak değerlerin bu tarz projelerde vücut bulmasının insanları birbirine yaklaştırdığını ifade etti. Projeyi destekleyeceğini söyleyen Toprak, İZKA’ya projeyi inceleyip teklif hazırlaması için talimat vereceğini belirterek “İzmir Deniz Ticaret Odası olarak hazırladığınız ve Çeşme Kaymakamlığının da desteklediği ‘Çeşme Sualtı Projesi’ ülkemizin içinden ve dışından daha fazla turistin değişik turizm etkinlikleri ile ilimize çekilmesi ve böylece turizmin çeşitlendirilerek dalış, fotoğraf çekimi ve benzeri alanlarda daha fazla insanın ve daha özel turistlerin gelip konaklaması ve gezip görmesine fırsat vermektir. Böylece 12 aya yayılan turizm çeşitliliğinin sağlanmasıdır. İZKA’nın bu projeyi inceleyip mali destek teklif çağrısı ya da güdümlü proje halinde uygulanıp uygulanamayacağını talimatla inceleteceğim. Proje fikrinden ve bunu uygulamaya geçirme arayışınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Son zamanlarda İzmir Deniz Ticaret Odasının deniz ticareti, taşımacılığı, yolcu turizmi yanında deniz sporları ve turizmine de önem verdiğini ve bu konuda arayış ve katkılar içerisinde olduğunu biliyorum ve bu çabalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Çeşme sualtı zenginliğini yansıtan tanıtım kitabının basımı için size çok teşekkür ediyorum ve beğendiğimi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Vali Toprak’a, fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan’ın Çeşme’nin sualtı zenginliğini yansıtan fotoğraflarından oluşan ve Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi ve İMEAK DTO İzmir Şubesi tarafından bastırılan ‘İyonya’nın İncisi Çeşme’ kitabı hediye edildi.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. Dalyork dedi ki:

    Eeeeee? Selçuk’a ne yapılacak? Bir cacık yok değil mi? Bir çok defa yıkılmış batmış Efes, bu dönemde de bu ekonomik ve kültürel olarak batıp yok olacak gibi…