site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dalgıç, İZTO’daydı

Dalgıç, İZTO’daydı
15.05.2015
A+
A-

dalgic-ito (2)

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Halit Dalgıç, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Önceki gün birinci ve ikinci bölgedeki milletvekili adayları ile birlikte düzenlenen İzmir Ticaret Odası’ndaki aday tanıtım ülke ekonomisi hakkında birçok önemli konuya değinildi.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Halit Dalgıç, önceki gün İzmir Ticaret Odası’ndaki Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Çalışmalarına aralıksız devam eden komşu ilçe Torbalı’dan milletvekili adayı olan Dalgıç’ın katıldığı toplantıya birinci ve ikinci bölge milletvekili adayları da katılım gösterdi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu Türkiye ekonomisine dair yaptıkları konuşmada önemli konular üzerinde durdu. Ardından Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği’ndeki toplantıya katılan 1. Bölge Milletvekili Adayları iş adamlarının ve İzmir’deki birçok sektörün öncü isimleriyle ekonomi politikalarına dair görüş alış-verişinde bulundu. Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği’ndeki toplantının ardından 1. Bölge adaylarından Senem Kılıç, Selahattin Şahin, Halit Dalgıç ve Naci Düz Güzelbahçe Gönen Çamlıköy Sitesi’nde ev ziyaretinde bulundular.

“ADALET SİYASALLAŞMIŞTIR”

İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ülke gündemine dair nemli konulara değindi. Vural, hukuk sisteminin doğru işlemediği bir ülkede ekonomi ve büyümede istikrar sağlanamayacağını belirterek şu şekilde konuştu: “Aslında burada ekonominin nasıl ilerleyeceği üzerine konuşmamız gerekmektedir. Elbette bunun için birçok çalışmamız ve projelerimiz mevcuttur. Ancak istikrarlı bir şekilde gelişen ekonomi için önce bizleri güvence altına alan bir hukuk sistemi olması gerekmektedir. Fakat ne yazık ki; Adalet siyasallaşmıştır. Bugün hangimiz fişlenmediğimizin garantisini verebiliriz? MİT tarafınca yapılan fişlemeleri hepimiz bilmekteyiz. Yarın öbür gün diktatörlük ülkedeki etkisini artırdığında farklı görüşte olunması halinde malvarlığımıza el konulmayacağını kim söyleyebilir? Artık hukuk devleti güvencesi kalmadı. Bir korku imparatorluğu kuruldu. Başkanlık sistemi getirilmek isteniyor. Ancak başkanlık sisteminin feodaliteyi artırdığı bilinmektedir. Büyüme düşüyor. İşsizlik ve enflasyon artıyor. Hiç kimse ne yapacağını bilemiyor? İyi, güçlü ve istikrarlı bir ekonomi için her şeyden önce hukuk güvencesi ve belirlilik tesis edilmelidir”

“İŞ ADAMLARININ GÖVDELERİ TAŞIN ALTINDA”

Oktay Vural’ın kürsüdeki konuşması ardından mikrofona MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu davet edildi. Ekonomi üzerine istatiksel veriler ile konuşma yapan Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Ülkemizde ticaretteki işadamlarının ekonomi için gösterdiği çabada elleri ve hatta gövdeleri taşın altındadır. Bugün ülkemizde doğru bir şekilde yatırımlar gerçekleşmemektedir. 1946-2002 yılları arasında ortalama büyüme %5.1 iken 2003-2014 yılları arası ortalama büyüme oranı %4.4 olmuştur. Kamuoyuna büyüme var denmektedir ancak bu oranlara bakılınca ortada büyüme diye bir şeyin olmadığı çok net olarak anlaşılmaktadır. Türkiye genelinde TÜİK’in belirlemiş olduğu resmi işsizlik rakamı %11.3 iken gerçek işsizlik oranı %18.5’tir. Rakam bazında Türkiye’deki işsiz sayısı 5 milyon 794 bin’dir. Bugüne kadar izlenen yanlış ekonomi politikaları sebebiyle enflasyon zirve yapmıştır. Tarladan markete kadar geçen bu aralıkta bütün ürünler %50 üzerinde fiyat farkı göstermektedir. Bunların sebebi ülkemizde yaşanan gerginliklerdir.
Cumhurbaşkanı ve hükümet ülkeyi iki taraftan germektedir. Bu da düzensiz bir ekonomiyi beraberinde getirmektedir” şeklinde konuştu.

Haber: MEHMET UYAROĞLU

dalgic-ito (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.