site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dağtekke antik kenti 200’e katladı

Dağtekke antik kenti 200’e katladı
18.12.2015
A+
A-

Temmuz ayında ören yeri ilan edilen Metropolis Antik Kenti’ne yapılan ziyaret sayısı hayal kırıklığına neden oldu. Kente kartla sadece 139 giriş yaptı. Şifalı suyuyla ün salan Dağtekke tek başına bu sayıyı 200’e katladı.

KÜLTÜR Bakanlığı tarafından ören yeri ilan edilen Metropolis Antik Kenti’ne 5 aylık süreçte yapılan ziyaret sayısı hayal kırıklığına uğrattı. 25 yıldır kazıları devam eden Metropolis Antik Kenti’nin ören yeri olması için yaklaşık 5 yıldır süren çalışmalar olumlu sonuçlanmış, Temmuz ayı itibariyle antik kentin kapıları ziyaretçilere açılmıştı. Ancak 5 aylık süreçte ören yeri kapsamına alınan Metropolis Antik Kenti’ne müze kartla yapılan giriş sayısının 139’da kaldığı öğrenildi. Hayal kırıklığına neden olan bu sayıyı, şifa turizmi ile adını duyuran Dağtekke kendi başına 200’e katladı. Haziran ayından bu yana resmi olmayan sonuçlara göre 25 bin kişinin şifalı su almak için geldiği Dağtekke, bu yönüyle Metropolis Antik Kenti’nden daha fazla ziyaretçi kabul etti.

TURLAR GELMELİ

Kazılarla gün ışığına çıkarılmaya çalışılan Metropolis Antik Kenti 5 ay önce ziyarete hazır hale getirilmişti. Tarihi alanda yapılan kazı çalışmaları sonrasında birçok önemli eser gün yüzüne çıkarıldı. Çalışmaların zaman zaman devam ettiği 100 dönümlük alanda önemli kültürel mirasların yer almasına rağmen ziyaretçi sayısı hiç de istenilen seviye de olmuyor. Tur otobüslerinin uğramadığı, yeterince tanıtımının yapılmadığı antik kentini, küçük bir köy olan Dağtekke 200’e katladı. Maddi olarak da ilçe ekonomisine katkıda bulunan ziyaretçilerin Metropolis Antik Kenti’ne uğramaması tarihçileri de üzdü. Efes Antik Kenti’ne yakınlığı nedeniyle tanıtımının daha kolay yapılması gereken, daha çok ziyaretçinin gelmesi beklenilen Metropolis Antik Kenti’ne geçtiğimiz aylarda müze kart ile girişler gerçekleşmeye başlasa da bu sayı oldukça düşük seviyede kaldı.
Kaynak. buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.