site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dağcılar Şirince Köyü ve Keçi Kalesine Doğa Yürüyüşü Yapacak

Dağcılar Şirince Köyü ve Keçi Kalesine Doğa Yürüyüşü Yapacak
28.03.2013
A+
A-

izmir-karsiyaka-dagcilik-kulubu (2)İzmir Dağcılık 31 Mart 2013 Pazar günü tarihi Şirince Köyüne ve Keçi kalesine doğa yürüyüşü yapacak.

İzmir’in en eski dağcılık Kulüplerinden olan İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübü (www.kardak.org , www.facebook.com/groups/kardak/)  İzmir’in en turistik ve en güzel İlçelerinden birisi olan Selçuk İlçemizin, yerli ve yabancı turistler açısından en dikkat çeken turistik köyü Şirince’ye 31 Mart 2013 Pazar günü doğa yürüyüşü yapacak.

İzmirli Dağcıların yapacağı bu etkinlik; 31 Mart 2013 Pazar sabahı önce Karşıyaka ve daha sonra Konak’tan, Karabağlar’dan, Gaziemir’den, Otoyoldan Belevi’ye hareketle başlayacaktır. Önce Belevi’de yaklaşık 15 dakika çay ve ihtiyaç molası verilecek ve mola sonrası tekrar araçlara binilerek yürüyüşün başlayacağı Belevi çıkışına gelinecektir. Yürüyüş Belevi çıkıştan yaklaşık 10 rakımdan başlayacak, önce spor yapılacak, spor sonrası dağcılar kendi içinde hızlı ve normal gurup diye iki guruba ayrılacaktır.  Her iki gurupta aynı parkurdan Şirince’ye yaklaşık 350 rakıma yürüyecek. Turistik Şirince Köyünde yaklaşık saat 15’e kadar mola verilecek. Mola esnasında isteyenler turistik Şirince Köyünü gezip, alış veriş yapabilecekler. Daha sonra isteyenler Keçi Kalesi’ne çıkmak için araçlarımıza binecek ve Keçi Kalesinin altına gelinerek, araçlardan inilecek ve Keçi Kalesine (yaklaşık 395 rakıma) çıkılacaktır. Tarihi Keçi Kalesinde resimler çekildikten sonra tekrar geriye inilecek. Daha sonra ise Belevi’ye gelinecek ve yaklaşık saat 18 gibi araçlara binilerek geriye İzmir’e hareket edilecek. Yürüyüş parkuru normal bir parkur olup, Belevi Şirince arası yaklaşık 11 km. Keçi Kalesine çıkış iniş ise 4 km.’dir.

İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübünden Bayram Balaban yapmış olduğu açıklamada İzmir’in en turistik, en güzel İlçelerinden birisi olan Selçuk İlçemizin en dikkat çeken bölgesi olan Şirince Köyü’ne ve tarihi Keçi Kalesine yapacağımız bu güzel yürüyüşümüze tüm doğasever arkadaşlarımızı bekliyoruz.

Ulaşmak için mail adresi: [email protected]

izmir-karsiyaka-dagcilik-kulubu (1)

izmir-karsiyaka-dagcilik-kulubu (3)

YORUMLAR
  1. Bayram Balaban dedi ki:

    İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübümüzce 31 Mart 2013 Pazar günü yapacağımız Belevi-Şirince- Keçi Kalesi yürüyüşümüze tüm doğasever arkadaşlarımızı bekliyoruz. İrtibat; Ömer Halimoğlu (Cep Teli:0-542-6246368)