site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı
29.10.2017
A+
A-

Selçuk’ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı protokol üyeleriyle birlikte Selçuk Şehitliği ile Selçuk Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yılı sebebiyle yaşanan cumhuriyet coşkusu Selçuk’ta da bugün başladı. Törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, siyasi parti temsilcileri, gaziler, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreninde Selçuk Kaymakamlığı ve Selçuk Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak; İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunum töreninin sona ermesinin ardından protokol üyeleri Selçuk Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehitlerin ruhlarına duaların okunarak; mezarlarına karanfil bırakıldı. Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı daha sonra Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’ni ziyaret etti.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’nde yaptığı konuşmada Türk Milletinin cumhuriyet ruhunu her daim içinde hissettiğini belirterek; “Bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz bizim baş tacımız. Bu vatan için savaşan insanlarımız ve yakınları. Bu konu Türk milletinin damarlarını titreten bir olaydır. Bu konudan bahsettiğimiz zaman bu vatanı, bu bayrağı, bu milleti asla ve asla hiçbir şekilde feda etmeyeceğiz. Sonu ne olursa olsun; tek bir kişi kalasıya kadar bu millet vatanını savunacak gücü ve iradeyi benliğinde hissetmiştir. Türk milleti daima payidar kalacaktır. Bu inanç ve şuur içerisinde 29 Ekim’i yaşıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Kutlamalar yarın devam edecek

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın 09.00’da Selçuk Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabul edilmesinin ardından saat 10.00’da Şehit Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda düzenlenecek olan resmi tören ile devam edecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında saat 19.30’da Atatürk Anıtı önünden kortej yürüyüşü başlayacak. Kortej yürüyüşünün ardından İstasyon Meydanı’nda saat 20.30’da TRT Sanatçısı Ali Çakar Selçuklular’a bir konser verecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.