site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Selçuk’ta Siyaset

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Selçuk’ta Siyaset
08.08.2014
A+
A-

uyaroglu3Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça Siyasi partiler, il ve ilçe başkanları ve yönetimler sıkı bir çalışma içerisine girdi. Selçuk’ta kampanyayı ilk başlatan ve Başbakana muhalefet eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural oldu. Vural ilk olarak ilçe binasında partililerle bir basın açıklaması yaptı ve genel merkezin almış olduğu karar doğrultusunda Ekmeleddin İnsanoğlu’na oy istedi.

Selçuk CHP’de hareketlilik

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk örgütünde de hareketli günler yaşanıyor. Selçuk CHP İlçe Binasında basın toplantısı yapan İlçe Başkanı Özge Yıldırım CHP Genel Merkezinin kararı doğrultusunda basına demeç verdi. CHP olarak İhsanoğlu’na destek verdiklerini, İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini söyledi.

Bir sonraki gün Garaj üstü Efes Belediye Salonunda CHP ilçe başkanlığı tarafından İnsanoğlu’nun yaşamı hakkında Sinevizyon gösterisinin yanı sıra Sivil Toplum Kurumları’nın da söz aldığı bir toplantı düzenlendi. Daha sonra İl Başkanı Ali Engin ile İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ve Musa Çam İlçe binasında partililerle sohbet edip mahalle ziyaretlerinde bulundular.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça seçim çalışmalarını hızlandıran İlçe yönetimleri, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yapılacak olan İlçe kongrelerinin de ne denli sert geçeceğinin sinyallerini veriyor.

Demem o ki; Erdoğan ve karşısında yer alan CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun alacakları oy oranları yerel seçimlerde başa baş yarışan iki siyasi parti Ak parti ve CHP için çok önemli, her iki parti içinde farklı muhalif kanatların olduğu düşünülürse, mevcut İlçe başkanlarının yapılacak ilk kongrede konumları da ister istemez parti içi muhalifler tarafından tartışmaya açılacaktır, bu da gösteriyor ki her iki siyasi partinin de Selçuk’ta çok hızlı çalışması gerekiyor.

Ramazan Bayramı kutlamalarında gittiğim ilk siyasi parti CHP oldu. Bayramlaşma saat 15.00 kadar devam etti. Aynı saatlerde AK Parti de yapılan bayramlaşma ziyaretine de katıldım. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın İlçe Başkanı, yönetim ve partililerle bayramlaşması sonrasında Cumhurbaşkanlığı Seçimleriyle ilgili yaptığı konuşma kayda değerdi.

30 Martta Selçuk halkının takdiriyle Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Bakıcı Cumhurbaşkanlığı için partililerden Başbakan Erdoğan adına oy istedi.

İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’nin ve ilçe yönetiminin yaptığı çalışmaları takdirle karşılayan Başkan Bakıcı 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin başarılı sonuçlar alacağına olan inancını paylaştı. Hatta oy sayımız sekiz binin altına düşerse bundan hepimiz sorumluyuz dedi.

Selçuk’ta CHP ve MHP Cumhurbaşkanlığı için aynı adaya oy istemesi ile Ak Partinin burada alacağı oy oranı ister istemez merak konusu olacak.

Son yerel seçimlerde her üç partinin oy oranlarına bakacak olursak, Selçuk’ta Ak partinin muhalifleri olan CHP ve MHP karşısında alacağı oy oranı bence çok önemlidir.

Kısaca, Başkan Sema Yeşilçimen hiç şüphesiz ki Belediye Başkanı Bakıcı’nın vereceği destekle mutlaka güçlenecektir. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri ertesi, muhtemelen Ekim ayında siyasi partilerin yapacak oldukları ilçe kongreleri parti içi çekişmelere sahne olacak gibi görünüyor. Muhalefet partisi olan MHP’nin de yerel seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de dik duruş sergileyeceği zaten biliniyor.

YORUMLAR
  1. Hüseyin TAŞYAKAN dedi ki:

    Öncelikle yazından ötürü kutluyorum Mehmet abicim. Burada nacizane seçim öncesi alınacak sonuçla ilgili kısacıkta olsa tahminimi paylaşmak ve kamuoyunun dikkatine de sunmak istedim. Bir defa benim bildiğim Selçuk’ ta AKP destekli RTE’ na çıkacak oy sayısı kesinlikle sekizbin in altında olacaktır. Sebebini anlamak içinse alim veya matematik profösörü olmaya gerek yok, zira son yerel seçimlerde şu andaki Belediye Başkanı, o kadar oyu kendi ismi ve kişiliğiyle almıştır. Yanİ o oyların büyük bir çoğunluğu Recep Tayyib Erdoğan’ ın dolayısıyle AKP’ nin adayına değil, Zeynel Bakıcı’ ya verilmiştir. Selçuk diktatörlere, despotlara karşı dik duruşunu hiç bir zaman bozmamış, tüm özgür iradesiyle de, sandıkta gereken dersi vermiştir. Bunun yaşanmış iki örneği de belgeleriyle ortadadır ki; Kenan EVREN’ in 82 Anayasasına % 90 larda HAYIR oyu çıktığı gibi, Recep Tayyip Erdoğan’ ın 12 Eylül 2010 daki referandumuna da % 70 leri bulan bir HAYIR oyu çıkmıştır.

  2. cam dedi ki:

    Referandum da Selçuk’ta hayır çıktı ama Yarın Cumhur başkanını seçiyor.Sende hayırcı olduğuna göre
    sandığa gitmeyecek misin? Bence Tıpış Tıpış sandığın yolunu tutacaksın. İstersen gitme Kemal bey
    ,ismini tahtaya yazar uzaklardaki çatı ortağının beddualarından korkmuyor musun maazallah o zaman görürsün diktatörü