site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cumhur İttifakı’nda gündem meclis üye listesi ve eğitim!

Cumhur İttifakı’nda gündem meclis üye listesi ve eğitim!
08.01.2019
A+
A-

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, titiz bir kampanya süreci götürmek istediğini 30 ilçe adayına bildirdi. 11- 12 Ocak tarihlerinde adayların eğitime alınacağı belirtildi. Adayların kampanya sürecinde ortak bir söylem içinde olmasının isteneceği ifade edilirken diğer yandan meclis üye listelerinin nasıl şekilleneceği de merak uyandırdı. Kulislere önemli bilgiler yansıdı.

AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oluşturduğu Cumhur İttifakı, İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte 31 adayını netleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu ilan ettiği listenin sonrasında ittifakın yereldeki temsilcileri hız kesmeden kolları sıvadı.

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve 30 ilçenin adayları önceki gün AK Parti il binasında bir araya geldi. Böylece ittifak resmi olarak kampanya startını vermese de yeni süreçteki çalışmalara dair yol haritası yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

ZEYBEKCİ’NİN OFİSİ VE EKİBİ TAMAM
Basına kapalı toplantıda AK Parti İl Başkanı Şengül’ün adaylara yönelik, ‘Söylemlerinize dikkat edeceksiniz’ vurgusu yaptığı öğrenildi. Ayrıca seçim ofisini tutan ve çalışma ekibin kuran Büyükşehir Adayı Zeybekci’nin de hassas ve titiz bir kampanya süreci yönetilmesi noktasında çok dikkatli olduğu ve bu yönde talimatlar verdiği aktarıldı.

ADAYLARA İKİ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI: ORTAK SÖYLEM İSTENECEK!
Zeybekci’nin girişimiyle adayların 11 Ocak Cuma ve 12 Ocak Cumartesi günü eğitime alınacağı belirtildi. İki günlük programda adayların özellikle basına verdiği demeçlerde ortak bir söylem kullanması istenecek. Teşkilatın da adaylardan aynı yönde bir talep ve beklenti içinde olduğu ve ‘Bir ağızdan konuşun’ talimatının verildiği aktarıldı.

MECLİS ÜYE LİSTELERİ NASIL HAZIRLANACAK?
Ayrıca ittifakın masasında meclis üye listelerinin nasıl hazırlanacağı konusunun da bulunduğu belirtildi. AK Parti’nin 25, MHP’nin de 5 ilçede adayıyla seçime gireceği konusunda herhangi bir pürüz kalmazken meclis üye listelerinin oluşmasında iki partinin önünde iki seçenek bulunuyor. Buna göre ya MHP ve AK Parti kendi listeleriyle blok olarak seçime girecek ya da karma liste yöntemi tercih edilecek. Karma listedeki sıralama bir AK Parti bir MHP’li aday şeklinde olacak ve fermuar sistemi tercih edilecek. Fakat AK Parti’nin bazı ilçelerdeki oyunun MHP’nin neredeyse iki katı olması nedeniyle bu yönteme iktidar partisi tarafından soğuk bakıldığı öğrenildi. Zeybekci’nin, ‘tek liste hazırlayalım’ şeklinde bir fikir sunduğu aktarıldı. Öte yandan teşkilatın ayrı ayrı listelerle seçime girilecekmiş gibi bir hazırlık içinde olduğu belirtildi. Net kararın ilerleyen günlerde açıklanacağı ifade edildi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.