site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cuma Hutbesinde Siyaset Yapılmasına Selçuklular Tepkili

Cuma Hutbesinde Siyaset Yapılmasına Selçuklular Tepkili
05.06.2015
A+
A-

Cuma Hutbesinde Siyaset Yapılmasına Selçuklular Tepkili (1)

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cuma namazında bütün camilerde okunması için hazırlanan ‘İslam, ırkçılığın her türlüsünü reddeder’ başlıklı hutbe tartışmaya sebep oldu.

Diyanet’in hazırladığı cuma hutbesi alışıla gelmişin dışında dün sabah saatlerinde Anadolu Ajansı tarafından servis edildi. Irkçılığın eleştirildiği hutbede, “Bugün de Müslümanlar arasında mezhebini, meşrebini, ırkını, ideolojisini rahmet dini İslam’ın önüne geçirme tuğyanına kapılanların sayısı hiç de az değildir” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Ülke genelindeki camilerin büyük bölümünde okunan hutbeye bazı cami imamları kendi yorumlarını katınca tartışmalarda yaşandı. Olaya tepki gösteren vatandaşlar Cami İmamı, Diyanet’in ırkçılık konulu hutbesini okurken açık açık bazı partilere oy verilmemesi çağrısı yaptı. Bunun üzerine namaz çıkışı birçok kişi sosyal medyadan ve cami çıkışında imama tepkilerini gösterdiler.

O HUTBENİN BUGÜN OKUNMASI MANİDAR

MHP Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür, Cuma Namazı hutbesinde seçimlere kısa bir zaman kala ırkçılığın işlenmesinin manidar olduğunu söyleyerek; “Bu olay AKP’nin ne kadar korktuğunun açık bir göstergesidir. Bu millet tarihin hiçbir döneminde ırkçı olmamıştır, olmayacaktır da. Ülkede ırkçı bir parti kurulsa en fazla alacağı oy %0,5 dir” dedi.

MHP Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür bugünkü Facebook sayfasından ilginç bir konuyu gündeme taşıdı. Cuma Namazı hutbesinde ırkçılık konusunun seçimlere 2 gün kala işlenmesinin oldukça düşündürücü olduğunu ve bunu son derece manidar bulduğunu belirten Görür; ‘Bu olay AKP’nin ne kadar korktuğunun açık bir göstergesidir. Bu millet tarihin hiç bir döneminde ırkçı olmamıştır, olmayacaktır da. Ülkede ırkçı bir parti kurulsa en fazla alacağı oy %0,5 dir. Hırsızlar çok daha fazla oy alabiliyor. Ey Diyanet İşleri Başkanlığı size tavsiyemiz hırsızlığa karşı hutbe hazırlamanız ve devlet malından bir hırka aşıranın cenaze namazı kılınmaz hadisini anlatmanızdır. İslam’a ve Müslümanlara yapacağınız en iyi hizmet bu olacaktır’diyerek tepkisini dile getirdi.

Cuma Hutbesinde Siyaset Yapılmasına Selçuklular Tepkili (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Artık bu işin cılkı çıktı.Utanır insan benim işim ne?Ben ne yapıyorum diye.Din,iman,Cami ,Cuma hepimizin.

  2. Anonim dedi ki:

    Hoca acti agzini tobe tobe adami camide bile günaha sokacaklar ulan hoca milliyetcilerle sikintin ne türk luk ile sikintin ne yat kalk bu türk milletine bu topraklarda minarede ezan var ise hala bu topraklar muslumanin ise o beyenmedigin türk milleti sayesinde

  3. sssss dedi ki:

    sevgili arkadaşlarım niye kızıyorsunuz ki bügün en büyük ırkcılığı en büyük mezhepciliği AKP YAPMAKDATIR bünü görmiyen insanlar akli melekelerini kaybetmişdemektir eğer imam efendide bunu biyerlere oy toplamak için yaptıysa arkasında namaz kılanlar namazlarını yenilesin çünki o namaz kazaya üğramiştır allah bizleri siyaset e ve tarikat a bulaşan imamlardan kurtarsın