site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Çözüm’den TEOG Sınavları Öncesi Altın Uyarılar

Çözüm’den TEOG Sınavları Öncesi Altın Uyarılar
16.11.2013
A+
A-

selcuk-cozum-dersanesi

Bu yıl 8. Sınıflarda ilk defa uygulanacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına az bir zaman kaldı. Çözüm Dergisi Dershanesi Rehberlik Servisinden önümüzdeki hafta Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına girecek tüm öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yeni bir uygulama ile karşılaşacak olan öğrenciler ve veliler doğal olarak bazı kaygılar yaşamaktadırlar. Öğrencilerimizi ve velilerimizi sınav içeriği ve sınava hazırlık süreci hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

Öncelikle öğrencilerimiz 28 Kasım Perşembe 09.00’da Türkçe, 10.30’da Matematik, 12.00’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girecekler. 29 Kasım Cuma 09.00’da Fen ve Teknoloji, 10.30’da İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 12.00’da da İngilizceden sınava girecekler.  Sınavlarda 20 soru sorulacak ve 40 dakika süre verilecek. Sınav süresinin uzun olması ve ünitelerin de az olması, öğrenciler için büyük bir avantajdır. Bu sınavlarda, yanlışlar doğruları götürmeyecek, bu nedenle öğrencilerin soruları boş bırakmasına gerek kalmayacaktır.

TEOG adaylarına sınavdan bir hafta önce önerilerimiz:

•    Sizi yaralayacak ve sakatlanmanıza neden olacak fiziksel aktivitelere ara verin. Sınav haftasına kadar yapmayın. (futbol, basketbol…)
•    Sınav gününe kadar, ders çalışmaya devam edin. Sınav öncesi günün akşamı dinlenin, kendinizi bu günde fiziksel ve zihinsel olarak zorlamayın. Akşam da her zaman hangi saatte yatıyorsanız yine o saatte yatmaya dikkat edin.
•    Kendinizi rahat hissedebileceğiniz, moralinizi yüksek tutacak ortamlarda bulunun.
•    Doktorunuzun önermediği hiçbir ilaç kullanmayınız.

SINAV SABAHI
•    Kahvaltıyı aşırıya kaçmadan mutlaka yapın.
•    Alışık olmadığınız besinleri tüketmeyin.
•    Kafeinli içecekleri tercih etmeyin.
•    Şekerli, yağlı ve aşırı tuzlu besinlerden kaçının.

SINAV ANI
•    Sınavda, daha önce deneme sınavlarında, izlediğiniz yöntemin dışında farklı bir tarz denemeyin.
•    Sorulara ön yargıyla yaklaşmayın. Sınavda bilgi gerektirmeyen birçok soru bulunduğunu göz önünde bulundurun. Çok çok kolay sorular da olacağından “Bu kadar kolay bir soruyu herhalde sormazlar.” diye düşünmeyin. “Acaba benim göremediğim başka bir şey mi var?” diyerek çok kolay sorulara fazla zaman harcamayın. Her soru aynı puanı getirmektedir. Bu nedenle zor sorulara daha fazla zaman ayırmayın.
•    Her sorunun bir tek cevabı olduğunu unutmayın. Sorulara kendi yorumunuzu katmayın, soruları esnetmeyin. Soruda sizden ne istendiğine dikkat edin. Bir soruya takılıp kalmayın. Soruyla inatlaşmayın ve bir soruya gereğinden fazla zaman harcamayın.
•    Soruyu dikkatli okuyun. Soru köklerindeki verilerin tümünü okuyun. Altı çizili, olumsuz ifadelere dikkat edin.
•    İki seçeneğe indirgediğinizde mutlaka birini işaretleyin. Sadece bir seçenek elemişseniz o soruyu boş bırakın. İlk okuduğunuzda doğru gelen seçeneği işaretleyin. İşaretlediğiniz sorulara geri döndüğünüzde, kesin bir fikriniz yoksa cevabı değiştirmeyin. Seçeneklerin dengeli olduğunu unutmayın. Aynı seçenekten arka arkaya üçten fazla işaretlemişseniz soruları ve cevaplarınızı bir kez daha kontrol edin.
•    Cevapları, cevap kağıdına düzgün, doğru şekilde işaretleyin. Toplu işaretleme yapmayın.
•    Asla karamsar olmayın.

Çözüm Dergisi Dershanesi Ailesi olarak tüm adaylara başarılar dileriz.

[poll id=”3″]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.