site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Çözüm Değil, Sorun Üretiyorlar

Çözüm Değil, Sorun Üretiyorlar
07.03.2015
A+
A-

hukumet-konagi-arkasi (2)

Selçuk’ta Atatürk Mahallesi, 1004 sokakta Hükümet Konağı binası arkasında yer alan otopark, artık sadece bisiklet ve motosikletlere ait olacak. Çevreden esnafa gelen vatandaşlar, bölgeye rahatça araçlarını park ediyor, şehir içinde sorun yaşamıyor ve araca yer bulabilmek için zaman harcamıyorlardı. Selçuk Belediyesi tarafından motosiklet ve bisikletlere tahsis edilen otopark, sabah saatlerinde araçların çekilmesiyle birlikte vatandaşta gerginlik yarattı.

Bölgede bulunan esnaflardan olan Alp Dinmezer,” İlçe merkezinde bulunan ve çarşının en işlek olduğu bir yerde yapılan bu uygulama hem biz esnafları hem de araç sahibi olan vatandaşlarımızın tepkisini topladı. Belediye’nin, zaten kısıtlı olan araç otoparkını daha da azaltarak motosikletlere yer ayırması bu sorunu çözmeyecek aksine bu sorunu daha da arttıracaktır. Selçuk Belediyesi başka alternatif park yeri çözümleri arayacağı yerde, eldeki mevcut yerleri daha da kısıtlayarak yaptığı bu uygulamadaki amacın, motosikletlerin çarşı içinde trafiğe kapalı, yayalara açık olan bölgelerden geçişini engellemek üzere yaptığı söyleniyor. Bu uygulama bu soruna ne kadar çözüm olacak? Asıl çözüm, motosikletlerin çarşı içinde gezmelerinin önüne geçilerek, denetimin arttırılması olacaktır. İlçemizde yıllardır yerinde sayan otopark sorunu, Belediye, Kent Konseyi ve diğer STK’lar tarafından en kısa zamanda ele alınmalı ve uzun vadeli çözüm üretilmelidir” dedi.

hukumet-konagi-arkasi (1)

selcuk-otopark (1)

selcuk-otopark (6)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Millet balkonami koyacak araclarini

  2. Sezgin Özdamar, dedi ki:

    Babam 86 yaşında,iki bastonla ayakta duruyor,Daha Preşembe günü tapuda işimiz vardı arabayı sözkonusu yere parkettim.Tapu üçüncü katta,Orayada çıkmak için Asansör yok.Tüm ilçelerin hükümet konakları yenilendi,Selçuk yenilenmedi,Ana caddeye parketmek yasak.Lütfen,İlçedeki yaşlılarımızı düşünelim.Sayın Başkanım.

  3. Vatandaş dedi ki:

    evden çarşıya arabay la gelen düşünsün iyi olmuş

  4. adem dedi ki:

    iki motor icin koca alan gasp edilmiş hangi akla hizmet

  5. Anonim dedi ki:

    akp zihniyetine bak..
    otopark sorununa bulduğu çözüm,
    otoparkı kaldırmak???

  6. Anonim dedi ki:

    bunları bu tarafa değilde karşı tarafa koysalardı hem oradaki dükkanlaın önü açılırdı. çiçekçi, pamuk, fotoğrafcı.. ordaki dükkanlar değerlenirdi.

  7. Ziege dedi ki:

    Bence o otopark alani ücretlendirilmeli. Ücretli uygulamaya gecilirse insanlar istedigi yere istedigi gibi park edemezler. Orada oturan ve arac sahibi mahalle sakinlerine ise cüzi bir ücret karsiligi yillik park belgesi verilebilir ve o bölgede araclarini park edebilirler. Ücretli otopark ile insanlarin sehir icinde gereksiz araba kullanmalarinin da önüne gecilebilir. Biz millet olarak lüks yasamayi seven insanlariz o yuzden 2 dakikalik uzaklik icin bile arabayi kullaniyoruz. Cevre kirliligi de cabasi…Insanlarimizi bisiklet kullanimina tesvik etmemiz gerekiyor diye düsünüyorum…

  8. Anonim dedi ki:

    Oradaki esnafa mal getiren veya alisveris yapmak isteyen vatandasin isini gormesine bile izin yok. Ayrıca bu motorlari parkiyla ugrasacaginiza ilk önce carsi icine sokmayin onlari vizir vizir son gaz geziyorlar nasil boyle sevgi kazanacak ilk önce normal araç park yeri problemini cozun bu arada orada araçggitmesin diye sabitlediginiz dubalar sokulmuş traktör bile var içinde

  9. Halk dedi ki:

    Kolayınıza geliyor demi bu şekilde sözde çözümler.Yeni park alanları yapmak için yer mi yok yoksa projeleriniz vardı seçimden önce yapsanıza verdiğiniz otopark projenizi ha pardon saat kulemiz yapıldı parklara büfeler yapıldı çok lazım çok önemliymiş gibi görüntü istemiyoruz alt yapı istiyoruz.Daha en basit yağmurda su basan şirince alt geçidine otopark sorununa çözüm bulamayan belediye diğer projeleri nasıl gerçekleştirecek.

  10. ALP DİNMEZER dedi ki:

    Bu kolaycı çözümün mimarı kimdir.Çarşı içinde motosiklet otoparkı hangi sorunu çözecektir.Belediye bir çok müsait motor parkı için yer varken neden burayı tercih etmiştir.Bu sorun çarşı esnafını ,orda evleri olan oturan araç sahibi vatandaşlarımızı mağdur etmektedir.Belediye kendi trafik zabıtasını oluşturarak denetleme yapsın.Belediyenin trafik zabıtası için araçları ve yeterli sayıda personeli var bu iş için.Yapın denetimini bakın bakalım çarşıda motosiklet geziyor mu her trafik denetlemesini emniyetten beklemeyin elinizde büyük şehir yetkisi var, imkan var.Belediyenin yapılan bu yanlış uygulamadan bir an önce dönmesini ve başka çözümler bularak gözden geçirmesini bekliyoruz.

  11. Ziege dedi ki:

    Alp Dinmezer’in Trafik Zabitasi fikri güzel. Avrupada sokak araba park yerleri ile ilgili sorumlu birim zabitalardir. Selcuk’ta da boyle bir uygulama yapillabilir. Ayriyetten motorsikletlerin carsi icine girmelerini kontrol altina almak gerekiyor. Ben hala vatandaslarimizin bisiklete tesvik edilmesini düsünüyorum.