site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Corona virüs salgınında İzmir’de en riskli ilçeler

İzmir’de yaklaşık 1500 hasta var, en büyük yoğunluk Konak’ta. Özellikle salgının İzmir’in merkez ilçeleri ile birlikte Kemalpaşa ve Torbalı’daki vakalar göze çarpıyor.

Corona virüs salgınında İzmir’de en riskli ilçeler
09.04.2020
A+
A-

İzmir’de yaklaşık 1500 hasta var, en büyük yoğunluk Konak’ta. Özellikle salgının İzmir’in merkez ilçeleri ile birlikte Kemalpaşa ve Torbalı’daki vakalar göze çarpıyor.

Koronavirüs salgınının İstanbul’un ardından en çok etkilediği il olan İzmir diken üstünde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı rakamlara göre İzmir’de koronavirüse yakalananların sayısı 1500’e ulaşırken, özellikle kıyı şeridinde yer alan ilçelerin salgından daha fazla etkilendiği öğrenildi. Koronavirüs dağılım haritasında en büyük yoğunluğun Konak ilçesine bağlı Mithatpaşa Caddesi ile Karabağlar ilçesine bağlı İhsan Alyanak Mahallesi arasında olduğu görülüyor. Güzelyalı, Göztepe, İnönü Caddesi, Eskiizmir Caddesi, Bozyaka, Hatay ve Üçkuyular’ı kapsayan alanda çok sayıda koronavirüs vakası ve virüse bağlı ölümün yaşandığı dikkat çekiyor.
Karşıyaka, Mavişehir, Çiğli ve Menemen’de de vaka sayıları yüksek. Gaziemir, Aktepe ve Buca’da ise yoğun nüfusa rağmen virüse yakalanan sayısı daha az. Bornova ve Bayraklı’da daha seyrek şekilde görülen vakalarla birlikte yaşanan ölümlerin de daha az olduğu görülüyor.

ARTIK EVDE KALIYORLAR
Bu arada uyarılar ve alınan önlemlerin ardından İzmirliler, Türkiye’de ilk koronavirüs vakalarının görülmeye başlandığı günlere oranla kurallara daha fazla dikkat ediyor. Bir hafta öncesine kadar daha çok dışarı çıkan İzmirlilerin evde kalmaya başladığı, toplu taşım araçlarını kullananların yüzde 80’lere varan oranlarda azaldığı görülüyor. Kemeraltı, Karşıyaka Çarşısı gibi çok yoğun insan trafiğinin yaşandığı bölgelerde giriş-çıkışlara kontrollü izin verilirken, sahil şeridi de spor ve yürüyüş yapanlarla bisikletlilere kapatıldı.

geomatic.org/koronavirus/ isimli site ülkemizin her yerinde ki vakaları grafiklendirerek gösteriyor.
Yapılan çalışmada özellikle salgının İzmir’in merkez ilçeleri ile birlikte Kemalpaşa ve Torbalı’daki vakalar göze çarpıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.