site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çocuklardan Başkan Amca’ya kitap okuma sözü

Çocuklardan Başkan Amca’ya kitap okuma sözü
30.03.2018
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Kütüphaneler Haftası nedeniyle Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphane ve Sosyal Etkinlik Merkezi’ni ziyaret etti. Burada çocuklarla bir araya gelen Başkan Bakıcı; bir kentin olmazsa olmazı arasında olan kütüphanelerin özellikle çocuklar ve gençler için ayrı bir önem taşıdığının altını çizdi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphane ve Sosyal Etkinlik Merkezi’ne gerçekleştirmiş olduğu ziyarette ders çalışan, kitap okuyan öğrencilerle tek tek ilgilendi. Öğrencilerin Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphane ve Sosyal Etkinlik Merkezi hakkındaki düşüncelerini de dinleyen Başkan Bakıcı kütüphanede yer alan kitapları da inceledi.

Okuma alışkanlığı çocuklukta kazanılır

Kütüphaneler Haftası’nı kısa bir süre önce kütüphane açarak kutladıklarını belirten Başkan Bakıcı; “Kısa bir süre önce Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphane ve Sosyal Etkinlik Merkezi’ni açtık. Kütüphaneler Haftası’nda da öğrencilerimizle birlikte bu yeni kütüphanemizde kutluyoruz. Bu kütüphanenin en çok çocuklar tarafından kullanılması bizleri mutlu ediyor. Kütüphaneler her yaştan bireye hitap eder. Ancak okuma alışkanlığının kazanılması çocukluk çağının ayrı bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum” dedi.

Açıldığı ilk günden itibaren eğitim her kademesinden Selçuklu öğrencilerin yoğun bir şekilde kütüphaneye gelmesinin sevindirici olduğunu belirten Başkan Bakıcı “ Bize düşen görev bu tür merkezleri çoğaltarak çocuklarımıza ilgi gösterip onları okumaya, araştırmaya daha fazla teşvik etmektir. Kütüphanemizi yeni kitaplarla zenginleştireceğiz” dedi. 1 Nisan’a kadar devam edecek olan Çakabey Kitap Günleri’nin de Selçuk için önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Çocuklarımız aynı zamanda Atatürk’ün huzurunda kitap çadırında kitaplarla buluşuyorlar. Çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanması için biz yetişkinlere de büyük görev düşüyor” dedi.

Çocuklar da Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile sohbet ederek; okudukları kitaplar hakkında bilgi verdiler. Başkan Bakıcı Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphane ve Sosyal Etkinlik Merkezi’ni ziyaret eden öğrencilerden bol bol kitap okuma sözü aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.