site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Çocuğunuz evde yokken temizlik yapın

Çocuğunuz evde yokken temizlik yapın
21.03.2016
A+
A-

Temizlik malzemeleri astım gibi alerjik hastalıkları tetiklediğinden ev temizliği alerjik bünyeli çocuğunuz varsa çocuklar evde yokken yapılmalı.

Alerji, vücudumuzun bağışıklık sisteminin alerjenlere karşı anormal yanıt vermesinin bri sonucudur. Doç. Dr. Ahmet Akçay özellikle son yıllarda artış gösteren ve çocuklarda görülen alerji ve astımla ilgili önemli bilgiler verdi. Çocuklarda görülen alerjik hastalıkların başında astım geliyor. Alerjik nezle, egzama, besin alerjisi, ilaç alerjisi, ürtiker, arı alerjisi ve diğer böcek alerjileri ise çocuklarda görülen diğer alerji çeşitleri. Çocuklarda astımın nedeni yüzde 90 alerjidir. Ev tozları, polenler, evcil hayvanlar gibi çevresel faktörler de astımı tetikleyebilir.

Parfüm ve kokular astımı olumsuz etkiler
Astımlı çocukların ve yetişkinlerin akciğerleri çok hassas olduğu için parfümler ve kokular onları olumsuz etkileler. Bu nedenle özellikle evde temizlik yapılacağı zaman çocuğun olmadığı zamanlarda yapılması önemlidir. Astım belirtileri olan çocuklarda doktor mutlaka ayrıntılı bir öykü almalıdır. Çocuğun akciğerleri dikkatle dinlenmelidir. Belirtiler astımı düşündürüyorsa bununla ilgili gerekli testlerin yapılması gerekir. Çocuklarda astımın yüzde 80-90’ı alerjik olduğu için ciltten alerji testi yapılması çok önemlidir. 6 yaşından büyük çocuklarda solunum fonksiyon testleri yapılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.