site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cizre, teröristler için yol geçen hanı oldu

Cizre, teröristler için yol geçen hanı oldu
06.01.2015
A+
A-

cizre

Korucu ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, bölücülerin Cizre’de gövde gösterisi yaptığını, gelen ihbarlara rağmen valinin operasyon izni vermediğini iddia etti. Sözen, “Asker ve polis karakollarına çekilmiş vaziyette bekliyor” dedi.

Korucu ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen, teröristlerin sokaklarda elini kolunu sallayarak gezdiklerini, ihbar yapılmasına rağmen valinin operasyon izni vermediğini iddia etti. PKK ile HÜDA-PAR’lılar arasında yaşanan çatışmalarla gündeme gelen Cizre’de teröristlerin ellerini kollarını sallayarak dolaştıkları iddia edildi. İddiayı dillendiren Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, ilçede teröristlerin sokaklarda rahatça dolaştıkları ihbarının yapılmasına rağmen Şırnak Valisi Hasan İpek’in güvenlik güçlerine operasyon izni vermediğini öne sürdü. Sözen, “Emniyet’e konu ile ilgili ihbar yağıyor. Ancak Vali, ‘çözüm sürecine aykırı’ diye operasyon izni vermiyor” dedi.

Eli kolu bağlı
Ziya Sözen, ilçedeki bir çok mahallede yolların PKK’lılar tarafından kazıldığını, asker ve polisin olaylara müdahale etmek yerine seyretmek zorunda kaldıklarını söyledi. Cizre’de gerginliğin hala sürdüğünü anlatan Sözen, şöyle dedi: “Mahallelerde hendekler kazılı. Asker, polis kabuğuna çekildi. Hakimiyet PKK’da. HÜDA-PAR’lılar kaderine bırakılmış. İki taraf da birbirine bileniyor. Asker ve polis de kendi sınırlarında. Emniyet güçleri yarın olay çıkacakmış gibi hazır bekliyor ama siyasi irade arkalarında değil.”

Korucular kaygılı
Şırnak’ta yaklaşık 400 kişilik korucu grubuyla görüşme yaptığını açıklayan Sözen, aşiretlerin devlete olan bağlılıklarını sürdürdüklerini kaydetti. Bölgede korucuların sürekli PKK’nın tehdidi altında yaşamak zorunda kaldıklarını anlatan Sözen, şöyle konuştu: “Korucular genelde büyük aşiretleri temsil ediyor. Bu nedenle rahatlar. Korucular üzerinde ’silah bırakın’tehdidi her zaman var. Bu noktada bir eksen kayması olmasın istiyoruz. Bingöl’de bir korucu istifa ederse bireysel tercihtir, burada ise aşiretlerin tercihi olur. Büyük aşiretler toplantımıza katıldılar. Dimdik ayakta duruyorlar. Gelecekle ilgili hepsinin kaygısı var.”

Ala randevu vermiyor
Sözen, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, uzun süre yaptıkları randevu başvurusuna hala olumlu yanıt vermediğini söyledi. Ala’nın, duymak istemediklerini söyleyeceklerini düşündüğü için randevu vermediğini öne süren Sözen, “Bizden istediği sözleri duymayanlar bizimle neden görüştürmek istesinler. Ben güllük gülistanlık tablo anlatmam. Kendileri protokolle gelip gittikleri için güllük gülistanlık bir durum olduğunu düşünüyorlar. Biz de bölgenin gerçeklerini anlattığımızda büyüklerimizin morali bozacak” diye konuştu.

Haber: Fatih Erboz-Yeniçağ Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.