site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cildinizi Yaz Aylarına Doğal Malzemelerle Hazırlayın

Cildinizi Yaz Aylarına Doğal Malzemelerle Hazırlayın
29.04.2019
A+
A-

Kış aylarında soğuk havanın etkisiyle kuruyan ve parlaklığını kaybeden cildinizi yaza hazırlamanın tam zamanı! QNET Türkiye Ürün Eğitmeni Sanaa Jahoui, cildinizi hızlı bir şekilde sağlığına ve güzelliğine kavuşturacak tarifleri paylaşıyor. Canlı ve ışıltılı bir cilt için bu doğal tarifleri mutfağınızdaki malzemelerle kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Türk kahvesi ve Hindistan cevizi yağı ile daha parlak bir cilt!

Güneşsiz ve soğuk havalarda solan cildinizi canlandırmak için bir tatlı kaşığı Türk kahvesi, bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve aldığı kadar su ya da maden suyunu karıştırarak maskeyi hazırlayın. Macun haline getirdiğiniz karışımı temizlenmiş ve ıslak cilde uyguladıktan sonra nazikçe masaj yapın. 10 dakika bekletip yıkayın. Kafein etkisi ile kan akışı hızlanırken, masaj sayesinde cildiniz ölü hücrelerden kurtulacak ve parlaklığını geri kazanacak. Akneli ya da karma cilde sahip olanlar, karışıma bir – iki damla çay ağacı yağı da ekleyebilir.

Yulaf unlu ve sütlü maske ile kızarıklıklara veda!

Soğuk havaların hassas ciltlerde neden olduğu kızarıklıkları doğal tariflerle geçirmenin mümkün olduğunu belirten QNET Türkiye Ürün Eğitmeni Sanaa Jahoui; “Bir tatlı kaşığı yulaf ununu aldığı kadar süt ile macun haline getirdikten sonra yüzünüze uygulayın. Yulafın yatıştırıcı ve sütün nemlendirici etkisi sayesinde daha canlı ve daha sakin bir cilde sahip olabilirsiniz” diye açıklıyor. Ayrıca Physio Radiance Visage + cihazı kullanarak, kromoterapi etkisi sayesinde cildiniz daha sağlıklı bir görünüm kazanabilir.

Hem kış hem de yaz aylarında cildi nemlendirmek önemli!

Bir tatlı kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı bal ve birkaç damla badem ya da argan yağı kullanarak hazırlayacağınız maskeyi temizlenmiş yüzünüze eşit bir şekilde sürün ve 15 dakika sonra ılık suyla yıkayın. Baldaki zengin mineraller ve yoğurttaki yağlar ile daha nemli ve beslenmiş bir cilde kavuşurken, badem yağındaki E vitamini ile cildiniz daha genç ve parlak görünecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.