site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Çiftçiler koruma altına alınsın

Çiftçiler koruma altına alınsın
08.12.2014
A+
A-

ibrahim-erdalli

Çiftçilerin tarım ürünleri sigortası kapsamında yeterince bilinçli olmadığını ifade eden İbrahim Erdallı, çiftçilerin mutlaka sigorta yaptırmaları gerektiğini ancak sigorta kapsamının da çiftçi lehine arttırılması gerektiğini ifade etti

ÜLKE genelinde çiftçilerin zor günler yaşadığını belirten Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuklu çiftçilerinde aynı kaderi yaşadığına dikkat çekti. Çiftçilere uygulanan ürün sigortasında, tarla ürünlerinde kuraklık ve don olayları gibi doğa olaylarından kaynaklanan zararlarda çiftçilerin zararının sigorta tarafından karşılanmadığına dikkat çeken İbrahim Erdallı, bu durumun üreticinin zararına olduğunu ve çiftçilerin korunması amacı ile uygulanması gereken ürün sigortasının aslında çiftçileri korumadığını ifade etti.

“TARIM SİGORTASI CAZİP HALE GETİRİLSİN”

ÇİFTÇİLERE uygulanan ürün sigortasının kapsamının artırılması gerektiğini ifade eden Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, çiftçilerinde sigorta yaptırmaları gerektiğini belirtti. Çiftçilerin yalnızca yangın, sel ve hırsızlık gibi durumlarda sigortadan yararlanabildiğini ancak kuraklık ve don olaylarında yararlanamadığını ifade eden İbrahim Erdallı, bu nedenle çiftçilerin de sigorta yaptırmaktan kaçındığının altını çizdi. Çiftçilerin sigorta yaptırması için bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını ancak buna rağmen Selçuk’ta çok az çiftçinin sigorta yaptırdığını ifade eden İbrahim Erdallı, bu durumdan sigorta kapsamının yetersiz olmasını sorumlu tuttu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, “Çiftçilerimizi sürekli olarak sigorta yapmaları konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Ancak buna rağmen Selçuk’ta yeterince tarım ürün sigortası yaptırılmıyor. Bunun nedeni çiftçilerin sigortadan yeterince yararlanamamasıdır. Oysa çiftçiler en çok kuraklık ve don gibi olaylar nedeniyle zarar etme tehdidi yaşamaktadır. Bu nedenle sigorta kapsamına kuraklık ve don olaylarına bağlı zararlarda dahil edilmelidir. Bu durum çiftçilerimizi koruma altına alacağı gibi tüm çiftçilerimizin sigorta yaptırması içinde teşvik olacaktır” ifadelerine yer verdi.

“ÇİFTÇİLER BİLİNÇLENDİRİLSİN”

ÇİFTÇİ sigortalarının mevcut hali ile bile son derece önemli olduğunun altını çizen Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, çiftçileri tarım ürün sigortalarını yaptırmaya davet etti. Kendilerinin bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını ancak yetersiz kaldıklarını ifade eden Erdallı, devletin bu konuda bilinçlendirme çalışmalarını derinleştirmesi ve gerekirse her çiftçiye tek tek anlatması gerektiğini ifade etti. Yangın ve sel gibi olaylar nedeniyle geçmiş yıllarda bir çok üreticinin zarar ettiğini belirten İbrahim Erdallı çiftçilerin bu durumdan ders çıkarmaları ve sigorta yaptırmaları gerektiğinin altını çizdi. Sigortaya verilen paranın fuzuli masraf olmadığını aksine çiftçiyi koruma altına aldığını belirten Erdallı, çiftçilerden sigortalarını yaptırmalarını istedi.

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Selçuk’ta ufak bir yatırımla örneğin meyve suyu imalathanesi yapılabilir.Yerel idare bu konuda öncülük yapabilir.Gerçi yurt dışında bununla ilgili araştırmalar yapıldı.Depo Efes inşa edildi.Ne kadar üreticiye yararı oldu?Üreticilere sormak gerekir.

    1. Anonim dedi ki:

      Oturduğun yerden cahil cahil ahkam keseceğine Depo Efes’in ne kadar işe yaradığını, bütün yerlerin dolu olduğunu, hatta boş alanların da kiraya verildiğini, Selçuk’a bunun gibi iki tesis daha gerektiğini ben değil Depo Efes yönetimi söylüyor. İnanmazsan git sor.

  2. vatandaş dedi ki:

    Cahillikte bir meziyettir.Depo Efes işe yarasında ben zır cahil olmaya razıyım.Yatırımlar Selçuk’ta olsun ki benim gibi cahiller çoğalmasın.Ama kendini alim sanan cahillerden bu ülke insanı hep zarar görmüştür.

    1. Anonim dedi ki:

      Cahilliğin meziyet olduğunu savunan bir zihniyet. Traji-komik bir durum.. Cahilliğinden gurur duyan bir kafadan ne beklenir ki… İnanılır gibi değil…

  3. vatandaş dedi ki:

    İnsanlar cahilliğini anlamak için aynaya bakması gerekmez…

  4. Apasel dedi ki:

    Çiftçiler koruma altına alınsınmış, zarardaymış,odalarınız var, birlikleriniz var onlar ne işe yarar. Sadece etiket içinmi varlar. Vatandaşı kim korusun.