site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP’li Yüksel resmen aday adayı: Bu kenti yönetmeye en hazır kişilerden biriyim!

CHP’li Yüksel resmen aday adayı: Bu kenti yönetmeye en hazır kişilerden biriyim!
27.11.2018
A+
A-

Partinin İzmir’deki sembol ismi Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de açıkladığı ‘yokum’ kararının ardından resmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yeni dönemde yönetmeye talip oldu. Yüksel, “Ben bu kenti yönetmeye en hazır kişilerden biriyim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan eski Yardımcısı, İzmir eski Milletvekili, İzmir İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için aday adaylığını ilan etti.

İl binasında açıklama yapan Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Geçtiğimiz gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Yüksel Ankara temasının ardından aday adaylığı dosyasını İl Başkanı Deniz Yücel’e teslim etti.

CHP OLARAK KENTTE NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU GÖSTEREN BİR ŞEY
Yüksel ise aday adaylığı kararına ilişkin, “İzmir’de birbirinden değerli aday adayı arkadaşlarımız var. Bu CHP emekçilerinin yurtseverlik duygularıyla kentleri ve ülkelerine hizmet etme anlayışlarının bir gereğidir. Bizim CHP olarak kentte ne kadar güçlü olduğumuzu gösteren bir şeydir. Parti takvimimizin sürecini biraz kaçırdık. Mazeret dilekçemizle birlikte vereceğiz. Genel başkanımız takdir edecek” diye konuştu.

ADAY OLMAM İÇİN BASKIYA VARAN DESTEKLER GELDİ
Yüksel, “Parti emekçisi, yıllardır birlikte mücadele ettiğim arkadaşlarımdan, kentin hemen hemen tüm dinamiklerinden STK’lardan, meslek odalarından, sendikalardan, işveren örgütlerinden, tarım sektörü temsilcilerinden çok önemli telkin ve deyim yerindeyse baskıya varan destekler geldi. Ben de bunlara kayıtsız kalamadım. Parti içinde birçok görevde bulundum. Bizim hizmet etme duygumuz ve kente hizmet etme duygumuz ağır bastı. İzmirliyim. İzmir’i seviyorum. İzmir’i daha da gelişmiş bir kent haline örgütümüzle birlikte getirmek ve bayrağı yukarıya taşıyabilme ihtimali beni heyecanlandırdı. Genel merkez farklı anketler yapıyor. Genel başkanımız karar verecektir. İçimizden hangimiz aday olursa olsun aday olan arkadaşımızın emrinde olacağız, çalışmaya devam edeceğiz. İlerleyen günlerde neler yapabileceğimizi konuşacağız” açıklamasını yaptı.

ZEYBEKCİ KOLAY RAKİP OLACAK!
AK Parti’nin yerel seçimlerde eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi aday göstermesine değinen Yüksel, “AK Parti İzmir adayını açıkladı. Binali Bey açıkladığı gün Aziz Başkan adaylığını açıklamıştı. Böyle bir tesadüf oluştu. Bu bir demokrasidir. Bütün siyasi partiler adaylarını açıklayacaklar. Partim bana bu görevi verirse Zeybekci kolay rakip olacak” dedi.

BEN BU KENTİ YÖNETMEYE EN HAZIR KİŞİLERDEN BİRİYİM
Yüksel adaylığı kariyer planı olarak görmediğini söylerken, “Siyasette bir kariyer planım olmadı. Adaylık partinin tabanından gelen taleple önemlidir. Yüksek mutabakat varsa sadece parti de yetmez, kamuoyunda böyle bir mutabakat varsa o zaman aday olursunuz. 2004’te de 28 ilçe başkanımızın imzalayıp benim adaylığımla ilgili yoğun baskıları olmuştu. O zaman kabul etmemiştim. Ankara İstanbul’da SHP-CHP bölünmeleriyle kayıplar yaşamıştık. İzmir’de bu hataya düşmedik. Gerçekten böyle bir planım yoktu. Ben bu kenti yönetmeye en hazır kişilerden biriyim. Sayın Ahmet Piriştina gelmeyeceğini bildirdiğinde çalışmalar yapmıştık, meslek odalarıyla çok yoğun bir proje çalışması yapmıştık. Ben hep hazırdım böyle bir şeye. Böyle bir planım yoktu. İzmir’e hizmet etme yolunda düşünceyle geldim” yorumunu yaptı.

AZİZ BAŞKAN’LA KONUŞTUM!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’yla kararını konuştuğunu söyleyen Yüksel, “Aziz Başkan üniversite yıllarından beri birlikte olduğumuz, her konuda olmasa bile birçok konuda aynı düşündüğümüz biridir. Çok başarılı 3 dönem yaşadı. İzmir modeli diye bir model yarattı. Önemli olan bu modelin geliştirilmesidir. Türkiye’yi yönetme modelini çok daha geliştirerek İzmir’deki katılımı arttırarak, arkasından tüm halkın katılımını sağlayarak bu işi yaparsak önemli bir model oluşturacaktır. CHP ve İzmir ruh ikizi gibiyiz. İzmir’in, Türkiye’nin değerleri var. İzmirli cesurdur. İzmir Anadolu’dur. İzmir Anadolu’nun bizzat kendisidir. Anadolu’yla kucaklaştırma dili biraz ayrıştırma dili oluyor. İzmir hep muhaliftir. Kadınları daha da cesurdur. Aziz Bey’le konuştum. Başvuru yapma aşamasına geldiğimde il başkanından sonra Aziz Başkan’la görüştüm” dedi.
HANGİMİZ ADAY OLURSA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye de değinen Yüksel, “Genel başkanımızla görüşmemiz normal bir aday adaylığı başvuru görüşmesi oldu. İlk olarak il başkanıma daha sonra genel başkanıma bilgileri aktardım. 11 aday adayından bir tanesiyim. Hangimiz aday olursa hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ALDIĞI HER GÖREVDE DE PARTİMİZİ BAŞARIYA TAŞIDI
Dosyayı kabul eden İl Başkanı Deniz Yücel, “Sayın Alaattin Yüksel bugün il başkanlığımızı ziyaret etti. Kendisi 3 dönem il başkanlığı, milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı yaptı. Partimizde birçok kademede görev aldı. Çok değerli hizmetlerde bulundu. Partimizin başarısı için uzun yıllar fedakarlık yaptı. Aldığı her görevde de partimizi başarıya taşıdı. Önümüzde yerel seçim var. 1 Ekim tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aday adayı olmayacağını açıklamıştı. Partimizde bu görevi yapabilecek çok değerli isimler var. Sayın Alaattin Yüksel de büyükşehir belediyesi başkan aday adaylığı için il başkanlığına müracaatta bulundu. Partimiz, İzmir için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Görev kendisine verildiği takdirde süreci güzel bir şekilde yürüteceğini ve seçileceğini biliyorum. Seçildiği takdirde Aziz Kocaoğlu’nun bıraktığı yerden görevi başarılı bir şekilde yürütecektir” dedi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.