site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

CHP’den 26 Ağustos Açıklaması: Belediye Emek Hırsızlığı Yapmıştır

CHP’den 26 Ağustos Açıklaması: Belediye Emek Hırsızlığı Yapmıştır
27.08.2014
A+
A-

chp-logo

Sivil Toplum Örgütleri ve Partimiz tarafından düzenlenmesi planlanan 26 Ağustos Büyük Taarruz’u anma etkinliği, katılacak olan Sivil Toplum Örgütlerinin bilgisi ve rızası dışında emek hırsızlığı ile Selçuk Belediyesi etkinliği haline getirilmiştir.

Yıllardır 26 Ağustoslarda meydanlarda göremediğimiz AKP’lilerin; AKP hükümetinin 26 Ağustos ruhuna can çekiştiren uygulamalarına rağmen, meydanlarda olması trajikomik bir durumdur.

Etkinliğin hazırlık aşamasında hiçbir katkıları olmamasına rağmen, hazırlanmış olan etkinliğin Belediye etkinliği olarak gösterilip gasp edilmesini kınıyoruz.

Etkinliğe Belediyenin mecbur bırakması ile ya da milli duygularının yoğunluğu ile bu emek hırsızlığından haberdar olmadan katılan vatandaşlarımızdan mağduriyetlerinden dolayı özür dileriz.

Türkiye tarihinin en onurlu mücadelelerinden 26 Ağustos Büyük Taarruz’un başlangıcının yıldönümünde milli birlik ve beraberlik duygularımızın gasp edilmeden, güçlenerek devam edeceği, Cumhuriyet değerlerimizin yok edilmediği günler görmemiz umuduyla.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ SELÇUK İLÇE ÖRGÜTÜ

YORUMLAR
  1. Ahmet ÇİPLİ dedi ki:

    Belediyenin böylesi tarihi önem taşıyan bir günde anma etkinliği düzenlemesi kınanacak değil, alkışlanacak ve taktir edilecek bir tavırdır. Keşke bu ülkede var olan 30 Büyükşehir Belediyesi,519 Metropol İlçe Belediyesi,400 İlçe Belediyesi ve 397 Belde Belediyeside böyle bir günü önemseyerek anabilse, bu günün önemini aynen Bülent beyin kelimeleriyle ifade edebilse. Bu ilçeyi bu tür zıtlaşmalarla büyütemez ve geliştiremezsiniz. Şöyle veya böyle bu anma etkinliğine katılanlar veya katkı koyanlar bu açıklamayı yapanların düşmanı değildir.Hele orada bulunan işçi sınıfı ve emek dünyası sizlerin hasmı değildir. Orada olmalı ve tıpkı ÇYDD Başkanı sayın Metin Çıtak gibi kendi anlayışınız ile bu günün önemini katılan sevgili Selçuklulara ifade etseymişsiniz. Bu ilçenin ekmeğini yiyen suyunu içen bir gazeteci olarak bu gün yaşananların doğru veya yanlışlığının tartışılmasını öneriyorum. Bu tartışmanın alacağı şekil, uslup ve sonuçta yakalanacak bakış acısı ve anlayış iddia ediyorum ki bu ilçenin ve ilçe insanının kaderini tayin edecektir. Yorumumu okuyan tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

    1. CHP SELÇUK DELEGESİ dedi ki:

      Katılıyorum Ahmet ÇİPLİ’ye

    2. bakış dedi ki:

      Takdir edilmesi gereken bir tavır olduğu kesin ama gözüne toz kaçmış olanlar bunu nasıl görebilir???????????

    3. Bülent Arıbeyi dedi ki:

      Bütün milli kutlamaları Chp yapmak zorundaymış gibi bir anlayışı anlamıyorum. Halktan kaçarak halkçı olunamayacağını en son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimde gördük. Kendi adaylarına ağız burun bükerek oy istemeye çalışmak daha vahim di aslında. Ayrıca Kutlamayı Yine CYDD derneği başkanı Metin Çıtak yaptı tek fark Selçuk Belediyesi katkı sağladı. Bu çok güzel bir anlayış. Keşke 26 Ağustos duyarlılığını CYDD Pamucak’ta kamp kurduğu zamanlardada gösterselermiş. Yanlış hatırlamıyorsam Selçuk’ta kurulduğu andan itibaren Kamp yerini ziyaret eden ilk Belediye başkanı ak partili bir belediye başkanıydı. öyle şehir ortalarında gövde gösterisi yapmaya kalkışmanın anlamı yok. Milli bayramlar Ak partinin,Mhp’nin yada Chp nin değil Halkındır… Burada siyasi bir duruş değil, Kurumsal bir duruş olarak Belediye bazı alt çalışmalarına yardımcı olmuştur.

    4. anonim degil aslinda malum dedi ki:

      Sen baska bir yerden gel kendin ise gir ,coluk cocugunu ise sok. Sonra gemi batinca diger gemiye atla. Semi gidi şark kurnazı Çipli. Ilcenin cocuklari bir seyler uretmeye calisirken yaptiklarini da biliyoruz.

  2. Vatandaş dedi ki:

    Sizin sorununuz ne ya sürekli sahiplenmeler falan bu değerler hepimizin sadece sizin olduğunu mu zannediyorsunuz ?

  3. Anonim dedi ki:

    On beş sene sadece siz bu değerlere sahip çıktınız başkaları Abuhayatta arap saçı topladı.Partiye bakın sahip çıkın genel merkez sanki futbolcu transfer eder gibi boyuna sağdan ve aşırı sağdan siyasetçi transfer ediyor.Sizin yerinize de birlerini atarlarsa o zaman görürsünüz…

  4. anonim dedi ki:

    AN ONİM sen bir çok vatandaşımız gibi göremiyorsun. Bizim tavrımız şahıslara değil ; AKP nin iki yüzlü politikalarına hemşehrilik ilişkilerimizi ve iyi niyetlerimizi kullanarak bizi alet edenleri eleştiriyoruz.Cumhurbaşkanının başbakan adayı Davutoğlu ne diyor ? Cumhuriyet fetred dönemidir deyip osmanlıyı restore edeceğiz demiyor mu ? bunu söyleyen bir partinin temsilcilerinin orada olması; olsa olsa sahteciliktir . Lİce de teröristin heykelinin dikilmesine göz yumacaksın :sekiz ay sonra heykeli yıktırıp; ATATÜRK heykellerini hedef yaptıracaksın. Eleştirimiz; bir taraftan Cumhuriyet ve onun değerlerini yok etmek için var gücüyle çalışanları destekleyip, diğer taraftan, Cumhuriyetçiymiş gibi yapılmasıdır.

  5. NORMAL dedi ki:

    Öksüzün yetimin hakkını ayakkabı kutularına, yatak odalarına kaçırarak hırsızlık yapan emeğimi çalmayacak. Zaten yıllardır taşeron sistemi ile alınteri üzerinden hırsızlık yapmıyorlar mı ?

  6. anonim dedi ki:

    İşte fark burada onların rahat koşturmasını sağlayan biz demokratlar birbiri ile uğraşmaktan onlar her şey yapıyor.Parti birilerinin tapulu malı,sanki Selçuk’ta üç dönemdir meclis üyeliği yapanların ne özellikleri var.Hangi gösteriye katılmış,ballı yurt dışı gezileri dışında,bu partinin çaycısı onlardan değerlidir.Halk nerede, halkın gönlünde Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi dışında başka sermayesi yok en onurlusu da bol olsa gerek…

  7. CHP SELÇUK DELEGESİ dedi ki:

    Bu açıklamanızı hiç anlamdım! madem bugün siviltoplum örgütleriyle böyle bir etkinlik yapıyorsunuz neden saatler kala geçbir saatte telefonuma mesaj geliyor? neden bir gün öncesi bu sivil toplum örgütleri beraber bir basın açıklması yaparak yağrın anma günü yapılacaktır diye bir basın açıklması yok? şimdi facebokk heasbınız olan Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Örgütü adresine baktım sadece kınama yazınız var. Neden 26 Ağustos duyurunuz yok????

    CHP Selçuktan gelen mesajda “ÇYDD tarafından düzenlenmesi planlanan….”yazıyor ama sizin bu açıklmanızda “Chp Selçuk İlçe Örgütü ve Sivil Toplum Örgütlerinin ortaklaşa düzenlemeyi planladığı” yazıyor bu konuda ne diyorsunuz..Bu arada ben CHP ve partide delege biriyim kesinlikle başka bir partidende değilim ama butür açıklmalar şaşırtıyor bizleri.

  8. Çetin dedi ki:

    Anma etkinliğine katılanlar nasıl bir maüduriyet yaşadılar ve siz bu vatandaşlardan neden özür diliyorsunuz ben anlayamadım.

  9. Anonim dedi ki:

    ya bi düşün selçuğun yakasından artıkk … bitirdiniz güzel ilçemizi bitirdinizz.. anlamıyormusunuzz???

    1. Anonim dedi ki:

      Sen kimi kimin yakasından düşürüyorsun. Selçuk senin tapulu malın mı ? Sen kimsin be arkadaş?.

  10. cnyt dedi ki:

    büyük taaruzun başlangıcı olan bu gün ve tüm milli günler hiç kimsenin tekelinde değildir.adı üstünde MİLLİ GÜN bu ülkenin tüm insanlarının günü.siz isterseniz chp günü düzenleyebilirsiniz ki bu en doğal hakkınız. ama milli günler üzerinden saçma sapan bi siyasetin peşinden koşmak APTALCA…büyük taaruzda şehit olan 961 şehidimizi rahmetle anıyoruz…

  11. eğitimci dedi ki:

    BIRAKIN BU GENEL SİYASET ÜZERİNDEN, YEREL SİYASET YAPMAYI. SELÇUK BU TÜZDEN BİR TÜRLÜ BÜYÜYÜP GELİŞEMİYOR. SELÇUK HALKI GÖZÜNÜZÜN İÇİNE SOKAR GİBİ,HEM YEREL SEÇİMDE, HEM DE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE BU AYRIMI ÇOK İYİ YAPABİLDİĞİNİ SİZLERE GÖSTERDİ. NEDEN ANLAMAK İSTEMİYORSUNUZ.

  12. ALİ dedi ki:

    Talihsiz ve gereksiz bir açıklama demekle yetineceğim. elle tutulacak, tartışmaya açılacak bir konu bile değil. Bu açıklamayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı adaylığı konusunda beklerdik.

  13. anonim dedi ki:

    Sayın Ahmet Cipli son yerel seçimlerde oyunu AKP ye verdiğinden vijdanını rahatlatmak için bu yorumları yaptığını biliyoruz. sen ve çocuklarının yerel iktidara, karşı sorumluluklarınız var anlayışla karşılıyoruz.

  14. Ahmet Çipli dedi ki:

    Sayın anonim son seçimde oyumu AKP’ye verdiğimi nerden biliyorsun kabine birliktemi girdik. Bu tür düzeysiz tartışmaları bırakın artık. Çocuklarıma gelince ne benim ne de çocuklarımın yerel iktidara karşı sorumluluğumuz yok.Bizim dün olduğu gibi bu günde ekmeğini yediğimiz Selçuk’a ve Selçuklulara karşı sorumluluk ve minnetimiz var. Çocuklarım CHP döneminde işe girdiler ve alın teriyle dürüstçe çalışarak ekmeklerini kazandılar. Şimdide aynı biçimde çalışmaya ve bu ilçe insanının vergileriyle toplanan belediye bütçesinden hak ettikleri maaşlarını almaya devam ediyorlar.Yeni belediye yönetiminin onları işten çıkarmaması ise sizi rahatsız eden, anlayışınızı ve vicdanınızı bir kez daha sorgulamanızı öneririm. Bu nedenle beni anlayışla karşılamanıza hiç ihtiyacım yok. Çipli ailesinin vicdanı rahat, her soruya ve suçlamaya açıkça yanıt verecek kadar bir biçimde alnı açıktır.Saygılarımla.

  15. Anonim dedi ki:

    Belediye ve CHP ile ilgili manşette bir haber çıktığında yorum bombardumanı oluyor.Demek ki sorunlar var.Bu sorunları ilgilendiren kişiler ya da sorumlular sorunluları çözmede kullanmaları gerekir.Yoksa her şey güllük gülistanlık da yorumcular mı görme özürlü,bu konu da Selçuk’un sorunlarını gazetelerinde yer veren Selçuk Haber Gazete çalışanlarına ve sorumlularına teşekkür ediyorum,başarılarının devamını dilerim.

  16. Aktif Vatandaş dedi ki:

    26 Ağustos milli kurtuluş mücadelesinin en kritik savaşı olan Büyük Taarruz’un başladığı gün ve saatte yapılan etkinlik hiç bir siyasi partinin tekelinde değildir, olmamalıdır da…
    Bu heykel yıllardır burada duruyor ve hergün önünden geçip gidiyoruz. Mehmet Aksoy’un güneşi üç yıl gözlemledikten sonra 1990’larda yaptığı bu heykelin açılışının bile yapılmadığını kaç kişi biliyor merak ediyorum gerçekten. 2011 yılında sivil insiyatif olarak Sn. Mehmet Aksoy’u davet etmiş ve orada çok güzel bir etkinlik düzenlemiştik. Meşalelerimizi yakmış, şiirler okumuş ve heykeltraş Mehmet Aksoy’a bu anlamlı anıtı şehrimize kazandırdığı için Selçuklular adına teşekkür etmiştik. O zaman yanımızda hiçbir siyasi parti yoktu. Olmasını da istememiştik. Çünkü bu meydan gibi bu güzel anıt da Selçuk halkına aittir. Yılda bir defa şahit olunan bu zaman dilimi, Milli Mücadele’nin en kritik savaşının yapıldığı Büyük Taarruz’da çetin çarpışmalardan sonra ilk düşman siperlerinin aşıldığı saattir. O an Büyük Taarruz’un, Kurtuluşun, vatan sahibi olmanın dönüm noktası olmuştur. Vatansever Selçukluları birleştirici, bütünleyen ve Milli mücadele ruhuna saygı duyulması beklenen bugünde bile siyasi hizipleşmeden ödün vermeden bu benim anıtım başka kimseyi istemiyoruz diyerek yine ötekileştirmeyi başardınız. Selçuklulardan özür dilemekte çok haklısınız…

    1. Anonim dedi ki:

      şimdi arkadaşlar kiiyorum ancmse yanlış anlamasın cumhuriyet düşmanı da değilim, atamızı da herkesden çok seviyorum, bu meydana yapılan heykel başka bir yere alınmalıdır bence çünkü tam şehrin göbeğinde iki ülke sınırı gibi durmakta, ben her gün meydanda oturuyorum ve karşıyı görmek imkansız bu güzel heykel oradan alınıp ilçede uygun bir yere katılırsa daha güzel olacak düşüncesindeyim. saygılar

  17. anonim dedi ki:

    ÇİPLİ yeni başkana dolaylı bir yolla basın danışmanı olmuşsun hayırlı olsun

  18. Demokrat Başkan dedi ki:

    Neden kızılıyor anlamadım,Belediye böyle bir etkinliğe katılıyorsa sevinmek gerek.Düşman mıyız?Zeynel Bey kendi partisinden olmayan hangi kişiye selam vermedi,hangi kişiye itibar göstermeyip sırtını döndü.Cumhuriyet elden gidiyor diye üzülmeyin Hoca hepimiz kadar cumhuriyetin değerlerine bağlıdır.Demokrasiye inanmış,insanları ötekileştirmeyen,tepeden bakmayan zengin bir demokrasi ve hoş görü kültürüne sahiptir.Kızmak yerine tanımaya fırsat yaratın kendinize.

    1. ikilem dedi ki:

      Hem Atatürk ve Cumhuriyete bağlı olmak hem de AKP li olmak. Çok büyük çelişki.

      1. Anonim dedi ki:

        Iste siz bole bu kafa oldugunuzdan… adam sizleri her secimde gömüoo

  19. Anonim dedi ki:

    chp yönetimi istifaa

  20. mustafa dedi ki:

    anonim ne demektir??????????

  21. Ahmet Çipli dedi ki:

    Anonim bırak bana çamur atmayı da olayla ilişkin görüşünü ifade et, olayı tartışmaya aç.Bana gol atsan ne olur atmasan ne olur. Bana gol attın farzedelim bundan sen veya Selçuk ne kazanmış olacak. Tartışmanın seviyesini düşürme lütfen. Ha beni tartışmak istersende dilediğin zaman aç benimle ilgili bir konu başlığı, yaz üstüne gerçek adını herkesin tanıklığında tartışalım. Yok öğle çamur at izi kalsın taktiğinde ısrarlı isen inan bu sana hiç bir şey kazandırmaz bilesin. Bunu sana altmış yaşın tecrübesiyle ifade ediyorum. Geç bunları.

  22. Beynelmilel dedi ki:

    Ahmet Çipli düzgün adamdır.Çamura bulaşmaz.Çoluk çocuğu da ortada.Saygılı kendi halinde çalışan insanlar.Eğer çocukları belediyede çalışıyor diye vuruyorsanız Selçuk’un bütün zengin çocukları Belediyede çalışıyor.Gücünüz yetiyorsa onlara söylenin.
    Ha bir de o çocuklarını torpille belediyeye yerleştiren zenginlere sesleniyorum.Çocuklarınızı 1500-2000 TL’ye mahkum etmeyin.Bir iş yeri açın onlara, hiç olmazsa bir kaç gariban da sebeplenir.Yanlarında iş sahibi olurlar.Belediyeden boşalan yerlerine de o işi bilenlerle gerçekten ihtiyacı olan insanlar gelir.Alın size proje.

  23. anonim dedi ki:

    İçerisinde CHP. Atatürkçü düşünce derneği , Çağdaş yaşamı Destekleme derneği gibi kuruluşlar bir araya gelerek bir komite kurmuş; ilçe kaymakamlığına müracaat ederek 26 Ağustos anma programı bilgisini vermiş ;Daha sonrada komu oyunu ve üyelerini bu etkinliğe davet etmiştir. Etkinlikten birkaç saat önce ;CHP ve Sivil toplum örgütlerinin izin aldığı ve ilan ettiği alana belediye kürsü kurmuş ve aynı alanda aynı içerikte bir toplantı yapacağını ilan etmiştir. Yani basının ve sizin anlattığınız gibi belediye başkanı veya yardımcısı ilan edilmiş bir progroma katılsaydı bu tartışmalar yersiz di. Ancak bu böyle olmamış belediye başkanı ve yardımcısı rol çalmaya çalışmış, yapılacak etkinliği sabote etmiştir.KINIYORUM

    1. Efsesli dedi ki:

      Sayın Anonim olayları çarpıtmaya çalışarak bir kazanım elde edemezsin. CHP saat 11 gibi yani olaydan 2.5 saat önce cep telefonlarına mesaj atmış. Selçuk Belediyesi 1 gün önceden anonsunu vermiş ve web sitesine programı koymuştur. CHP nin ne web sitesinde nede facebook sitesinde etkinlikle ilgili hiç bir yayını yoktur.
      lütfen konuyu çarpıtmayın. değerlerimizi politize etmeyin.
      saygılar