site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

CHP’de Soğuk Rüzgarlar

CHP’de Soğuk Rüzgarlar
27.05.2013
A+
A-

1369646879_normal

Bir süre önce beraberinde çok sayıda ilçe Belediye Başkanı ve kalabalık bir heyetle “Barış Süreci”ne destek için Diyarbakır’a giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP Genel Merkezi arasında soğuk rüzgârlar esiyor.

Ege’nin Sesi’nin Genel Merkez kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Kocaoğlu’nun parti programı dışında hareket ederek partiyi zor durumda bıraktığı gerekçe gösterildiği ve bu durumun CHP’de ulusalcılar ile yenilikçiler arasında tartışmaların yaşanmasına neden olduğu kaydedildi.

Kocaoğlu’nun yaptığı ziyarete başta Sezgin Tanrıkulu olmak üzere yenilikçi kanattan bazı vekiller destek verirken, aralarında Birgül Ayman Güler, Aytun Çıray gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda ulusalcı Milletvekilin de eleştiri okları yönelttiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu sabrediyor

Gazetemize konu hakkında bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen CHP İzmir’den bir  Milletvekili, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerinden bağımszı hareket eden Kocaoğlu’nu yadırgadığını ancak yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle CHP’de bir kaos olmaması için sabrettiğini ifade etti.

Öte yandan Aziz Kocaoğlu’nun Diyarbakır çıkarması İzmir CHP’de de tartışma konusu oldu.

Aralarında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı mazeret bildirerek geziye katılmamışlardı.

Geziye en sert tepki de Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün’den gelmişti.

Özgün “Diyarbakır gezisi, turistik bir gezi değil, biz siyaset yapıyoruz. Siyaset yapanların davranışlarının nedenleri olmalıdır. Nedenleri ve sonuçları siyasi parti mensuplarına, siyasi partinin yetkili organları tarafından karara bağlandıktan sonra uygulanmak üzere bildirilir. Bu sebeple, gezinin usul ve yöntemini doğru bulmuyorum. Ayrıca süreci de doğru bulmuyorum. Bu nedenle katılmıyorum” diyerek geziyi eleştirmişti.

Geziye tepki gösterenlerden Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, “Ben prensip olarak gitmiyorum” diye kısa bir açıklama yapmayı tercih etmişti.

Diyarbakır gezisine katılmayan bir diğer isim de Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin olmuştu.

Şahin “Bu seyahati yorumlarken şunu düşündüm. Herkesin fikri, zikri ve düşüncesine göre gitmeme düşüncesi vardır. Bu nedenle gitmiyorum” diye beyanat vermişti
Haber: Ege’nin Sesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.