site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP’de Krizin Adı Yine Aygün

CHP’de Krizin Adı Yine Aygün
14.01.2013
A+
A-

anadol-aygun-tweetCHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Twitter’da Dido Sotiruyu’nun “Benden Selam Söyle Anadolu’ya” adlı kitabını okuduğunu ve kitapta, “Rumlara etnik temizlik” yapıldığının anlatıldığını paylaşması olay yarattı.

Başta Dersim olayları olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk’e ilişkin açıklamalarıyla partisinin ulusalcı kanadının hedefindeki isim olan Hüseyin Aygün, PKK terör örgütü tarafından ‘kaçırıldığı’ süreçteki açıklamalarıyla da parti içi tartışmaların odağındaki isim olmuştu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun zaman zaman uyardığı ama çoğunlukla sahip çıktığı isimlerden biri olan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün son çıkışı ulusalcıları çileden çıkarmaya yetti. Rum Yazar Dido Sotiruyu’nun Türkçeye ‘Benden Selam Söyle Anadolu’ya olarak çevrilen romanını okuduktan sonra Twitter’a ‘Kurtuluş Savaşının Anadolu’daki Rumlara etnik temizlik için yapıldığını düşündüğünü’ yazan Aygün, CHP’deki ulusalcıları bir kez daha kızdırdı.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ANINDA YANIT!
Aygün’e yönelik açıktan ilk tepki Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, Twitter’dan “Hüseyin Aygün, Ege’de yaşanan Yunan zulmüne ve işgalcilere karşı verilen ulusal kurtuluş mücadelesine etnik temizlik diyorsa CHP’de yeri yok” diye yazarak, Aygün’ü istifaya davet etti. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise “Geçenlerde Yunanlıların Ege’yi işgalini anlatan bir kitap okudum. Orada evleri yakılan katledilen, tecavüze uğrayan Türkler anlatılıyor. Ne kadar da tuhaf değil mi. Resmi tarih işte” dedi.

EN SERT AÇIKLAMA İZMİR’DEN, KEMAL ANADOL’DAN…
CHP’nin en uzun soluklu grup başkan vekili unvanını elinde bulunduran İzmir Eski Milletvekili ve kitabın merhum Yazarı Dido Sotiruyu’yu yakından tanıyan Kemal Anadol, egedesonsoz.com’a yaptığı zehir zemberek açıklamada Aygün’ü adeta topa tuttu.
Kurtuluş savaşı sürecini anlatan ve Rumca’ya çevrilmiş kitapları Romanlara da imza atan Anadol, Aygün’ü son seçimlerde Yunan parlamentosuna giren Faşist Altın Şafak Partisi’yle aynı çizgide olmakla suçladı. Ve ‘Beni şaşırtan ve üzen onun CHP Milletvekili sıfatı taşımasıdır. Onu Atatürk’ün Partisi’ne milletvekili yapanlar utansın” dedi.

İŞTE ANADOL’UN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLERİ…
Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü ‘sosyal medyadaki’ mesajını hayretle, ibretle ve de dehşetle izledim.
CHP’deki ‘en ziyade müsaadeye mazhar’ milletvekili Aygün, kurtuluş savaşımızın Anadolu’daki Rumların etnik temizliği Kemal-Anadoliçin yapıldığını söylüyor. Bu önyargılı ifade önce bilgisizliği sonra da Sevr Anlaşması’nın yırtılıp atılmasından doğan hırsı ve kini yansıtıyor. Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin en netameli 1900-1922 dönemini anlatan siyasal-tarihsel-belgesel Romanım ‘Büyük Ayrılık’ ülkemizde 7 baskı yaptı. Ve Elence’ye çevrilerek Midilli, Gümülcüne, Selanik’te imza günleri düzenlendi. İki yıl önce de Atina Barosu Roman’la ilgili özel bir oturum düzenledi. Konuyu araştıran bir yazar ve siyasetçi olarak şunun bilinmesini istiyorum.

SOTİRUYU’YU YANLIŞ OKUMUŞ, YANLIŞ ANLAMIŞ
Bugün Yunanistan’daki sol, ileri ve demokrat düşünceli çevreler, ‘Küçük Asya Felaketi’ olarak nitelendirdikleri İzmir ve Anadolu İşgali’ni emperyalizmin bir oyunu olarak görmektedirler. Buna ‘Benden Selam Söyle Anadolu’ya adıyla Türkçeye çevrilen aslı ‘kanlandırılmış topraklar’ olan Romanın yazarı yakından tanıdığım merhum Dido Sotiruyu da dâhildir. Ünlü Roman şöyle bitmektedir: Ana yurduma selam söyle benden Kör Mehmet’in damadı. Benden selam söyle Anadolu’ya… Toprağını kanla suladık diye bize garezlenmesin… Ve kardeşi kardeşe kırdıran cellâtların Allah bin belasını versin!”

YUNANLILAR BİLE ‘İŞGAL YANLIŞTI’ DİYOR
Rahatlıkla görüleceği gibi Hüseyin Aygün, okuduğunu yanlış yorumlamıştır.  Ayrıca
İzmir, Ege ve Anadolu’nun 1919’daki işgaline karşı çıkan Yunanlı, ileri, solcu ve komünistler büyük mücadele vermişlerdir. Ordu içindeki er ve subaylar dağıttıkları bildirilerde ‘Burada ne işimiz var’ sorusunu sormuş ve yakalandıklarında ise kurşuna dizilmişlerdir. Onların aziz anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Aradan 94 yıl geçti. Devletlerin gizli belgeleri açıklandı. Artık birçok bilimsel makale yayınlanıyor. Bugün Yunanistan’da sadece sol ve ilerici çevreler değil liberal hatta muhafazakârlar bile Anadolu’da ne işimiz vardı’ diye soruyor.

ZAZA MİLLİYETÇİSİ… SENİ VEKİL YAPANLAR UTANSIN
Bir tek Yunanistan’da son seçimlerde parlamentoya giren Faşist Altın Şafak Partisi’nin söylemi Hüseyin Aygün’ün söylemiyle örtüşüyor. Bu bana garip gelmiyor. Faşist Altın Şafak Partisi ile bir Zaza Milliyetçisi’nin söylemlerinin bir eldiven gibi uyuşmasını çok doğal buluyorum. Doğrusu, ciddiye de almıyorum. Yadırgadığım beyan sahibinin ‘CHP milletvekili’ sıfatı taşımasıdır. Bu da beni Hızır Paşa’nın attığı gül gibi yaralıyor.
Ne diyeyim. Onu Atatürk’ün Partisi’ne milletvekili yapanlar utansın.

Kaynak: egedesonsoz.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.