site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

CHP Selçuk’ta dayanışma yemeğinde buluştu

CHP Selçuk’ta dayanışma yemeğinde buluştu
01.02.2016
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen Dayanışma Yemeği, 30 Ocak 2016 tarihinde Sengel Group Hitit Otel’de gerçekleşti. Yoğun bir katılımın olduğu geceye Cumhuriyet Halk Partisi Genel sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan ve il yöneticileri, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Kuşadası CHP İlçe Başkanı Nail Özazman, sivil tolum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle buruk geçen gecede, CHP İlçe Başkanı Hasan Uysal yaptığı konuşmada, şehitlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek, katılımcılara ve gecede emeği geçen Hitit Otel yönetimine teşekkür etti.

‘HEDEF % 60’

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, “Burada bu akşam yemek münasebetiyle bir aradayız. Niçin? Birbirimize daha iyi sarılmak, dayanışma içerisinde olmak ve  bir şeyleri paylaşmak için. Bundan 8 ay önce, 7 Haziran ve 3 ay öncede 1 Kasım genel seçimlerini yaşadık ve bu seçimlerden Selçuk örgütümüz başarı ile çıktı. Bu başarının altında sizlerin emeği vardır. İmzası vardır. 7 Haziran’da partimizin 10 bin olan oyunu 11 bin 88’e, 1 Kasım seçimlerinde  11 bin 88’den oyumuzu 11 bin 660’a yükselttik. Yani ilçemizde  %44 olan oy oranımızı  7 Haziran’da %47’ye, 1 Kasım’da da % 49’a yükselttik. Hedef %60. Olmaz  demeyin çalışırsak olur. Genel merkezimizin seçimler nedeniyle 1 yıl ertelediği olağan kongre sürecine girdik. En demokratik şekilde delegelerimizi seçtik. 5 Aralık’ta  olağan kongremizi toplamak için karar aldık. Bu göreve gönüllü olarak tekrar aday oldum. Sizlerin desteği ile bu göreve tekrar geldim. Yönetici arkadaşlarımla ve sizlerin desteğiyle koyduğumuz hedeflere ulaşmak için  var gücümüzle çalışacağız. Peki, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim süresince AKP Selçuk’ta ne yaptı? 1 Kasım’da 6 bin civarında oy aldılar. Nasıl aldılar? İktidarın gücünü kullandılar, belediyenin gücünü kullandılar. Taşeronda asgari ücretle çalışan işçileri işten çıkarma ile tehdit ederek;  İş-kur üzerinden seçimlerden iki hafta önce 80 işçiyi işe alarak; kamu gücünün olanaklarını kullandılar. Utanmadan zafer kazanmış gibi Aslanlı Havuz’a, üst geçide ve Selçuk Kalesi’ne AKP bayrağı astılar. Sözde zafer kutlaması yaptılar. Nasıl bayrak asılırmış, nasıl kutlama olurmuş az kaldı onlara göstereceğiz” dedi.

‘BUNLAR RANT PEŞİNDELER’

AKP yöneticilerinin rant peşinde koştuğunu dile getiren Başkan Hasan Uysal, “Bunların amacı Selçuk’u yönetmek falan değil. Bunların bütün amaçları kendilerine ve yandaşlarına rant sağlamak. Maliye arazilerini kendilerine ve yandaşlarına peşkeş çekmek. Bugünkü  Selçuk AKP ilçe başkanı, kaç yüz dönüm arazinin iktidar gücünü kullanarak üzerlerine geçirdiklerini bir açıklasınlar. Daha 2 yıl önce bizim belediye yönetimimizde Carpuza Kafe’nin masa ve sandalyeleri değişmişti. Peki haberiniz var mı, daha belediyeyi aldıklarından  altı ay sonra  Carpuza Kafe’nin masa ve sandalyeleri AKP meclis üyesi Osman Başterzi’nin şirketi tarafından değiştirildi. Bunların sloganı vardı ‘yerel ile iktidar el ele Selçuk güzel günlere’ diye. Sözde merkezi hükümet Selçuk’u hizmete boğacaktı. Evet yandaşlarını hizmete boğdu. Bugün 13 yıllık AKP iktidarının ülkeyi ne hale getirdiği apaçık ortada. Doğu ve Güneydoğu kan gölüne dönmüştür. Bir ülke ile savaşa girilse bile,  bu kadar şehit verilmez. Şehitlerin gelmediği bir gün bile yok. Yaşamını yitiren çocuklar, masum insanların ne suçları var. Yerinden yurdundan göçe zorlananlar başka alanlarda yaşam umudu arayan vatandaşlar, ne olacak? Ülke hala 12 Eylül Anayasası’yla yönetiliyor. Amaçları özgürlükçü, ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak anayasa değil. Tamamen tek adamlı yani diktatörlüğünü pekiştirecek bir anayasa dayatmak. İşte AKP iktidarının ülkemizi nereden nereye getirdiği açık ve net olarak görülmektedir. Bu saatten sonra ne yapacağımız çok önemlidir. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Aramızdaki kısır çekişmelerle zaman kaybetmemeliyiz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi Kuva-i Milliye ruhuyla hareket etmeliyiz. Zaman birlik ve dayanışma  zamanıdır. Zaman faşizme karşı mücadele zamanıdır” dedi.

‘KUVA-İ MİLLİYE RUHUNA DÖNELİM’

Tak başına kurtuluşun mümkün olmadığını belirten Başkan Hasan Uysal, “Eğitimin, sağlığın, adaletin, özgürlüklerin yok edildiği, özgür basının baskı altına alınarak susturulmak istendiği bu ülkede, gelin bu zihniyeti hep birlikte yok edelim. Gelin yeniden Kuva-i Milliye ruhuna dönelim. Gelin Samsun’da yakılan bu ateşi bu kez İzmir’de yakalım. Vakit geç olmadan, çocuklarımızın geleceği için, yaşanacak bir Türkiye’yi  hep birlikte  inşa edelim. Seçimden seçime değil. Yarın seçim olacakmış gibi bugünden çalışmaya başlayalım. Kurtulmak yok tek başına faşizmin zulmünden. Ya hep beraber yada hiç birimiz. Değerli partililer, kalbi partimizle atan fakat çeşitli nedenlerle parti çalışmalarımıza uzak kalan bazı arkadaşlarımızı da aramızda görüyorum. Onları uzun bir aradan sonra tekrar aramızda görmekten mutluluk ve onur duyuyorum. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 
Haber: Mehmet Uyaroğlu

IMG_2080

IMG_2096

IMG_6146

IMG_6242

YORUMLAR
  1. CHPLI dedi ki:

    İyi Günler Başta Hasan Uysal olmak üzere tüm yönetici arkadaşları kutluyorum 15 yıllık dönemde hatırladığım CHP Selçuk örgütünün yaptığı iki yemeği de Hasan Uysal ve ekibi gerçekleştirdi daha önce neden bu tür yemeklerin yapılmadığını hala anlamış değilim. Hasan bey ve arkadaşlarının gösterdiği yakın ilgide yemeğe katıldığım için çok hoşuma gitti artık CHP Selçuk’ta yeni bir dönem başlamış bulunuyor Selçuk halkının da taktir ettiği gibi artık eski siyasiler ve üslupları kazanmıyor yıllardır söyledikleri gibi artık biz bu koltukları gençlere kadınlara bırakacağız ağızları önseçimin olduğu yerde istemesellerde bırakmak zorunda bırakıyor bazı şeyleri. Artık eski pehlivanlarda bir kenara çekilmeli artık bu işi sizden çok daha yapabilecek ön seçimden çıkmış insanlar var. Birilerinin okul arkadaşı birilerinin bu benim sözümden çıkmaz ne desem yapar dönemi bitmiştir artık hırslarınızı ya kontrol edin ya da o hırslarla siyaset sahnesinden ebediyen yok olup gider birazda olsa selam veren insanlardan da olursunuz. Burada katılmadığım tek şey Belediyede çalışan taşerona siyasi baskı yapıldığı iddiasıdır Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı hiçbir taşerona siyasi baskı yapmamıştır bu bir yanlış bilgidir bu yüzdende demokratik tavrından dolayı sayın bakıcıyı kutluyorum kimseye siyasi bakmamış ötekileştirmemiş tam tersine herkesi kucaklamıştır.