site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP Selçuk Gençlik Kolları Basın Açıklaması

CHP Selçuk Gençlik Kolları Basın Açıklaması
10.08.2012
A+
A-

Terörist saldırıları hız kesmeden devam ederken meclis kapılarını kapatıp tatile çıktı…

Dün Şırnak,bugün İzmir,yarın acaba neresi bombalanacak,nerede mayın patlatılacak,nerede sıcak çatışmaya girilecek diye bekler olduk artık..her saldırının ardından iktidar çıkıp ekranlara terörle mücadele tüm hızıyla devam ediyor,uçaklar kalktı dağlar tarandı…Ve tüm bunların ardından söylenen iki kelime… Vatan Sağolsun….

Evet Vatan Sağolsun ama nasıl. Askerlerimiz istihbarat eksikliği yüzünden haince saldırılara kurban giderken, meclis tatil yaparak mı? Meclisi tekrar toplama çağrılarına ‘’olağanüstü bir hal yok, terörle mücadelede olan şeyler bunlar toplantıya gerek yok’’ diyerek mi?

Bugün tv’de şehit haberlerinin hemen arkasından ‘’örtülü ödenek harcamaları açıklandı’’haberi geçildi..Geçen senelere göre harcamalar rekor seviyeye ulaşmış. Savunma ve Askeri techizat harcamaları olarak adlandırılan bu ödenekler, savunma harici nerelere harcandı herkes biliyor. Demokrasi gelecek diye bavul bavul paraları Libya’ya gönderdiler bunların üstünü örtüp örtülü ödenek hesaplarına yansıttılar..Doğudaki karakollar yenilenecekti,son model uçaklar sipariş edilmişti, Amerikayla istihbarat paylaşımı olacaktı… Nerede? O kadar ‘’örtülü’’ ödenek ve savunma için harcanan paraların karşılığı nerde?

Dün Şırnak, bugün İzmir… Vatanın her yerinde var olmaya çalışıyorlar ama biz Atamızında dediği gibi; ‘’Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır.’’ Milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya kalkan herkes, karşısında Türk gencini bulacağını unutmasın.

Foça da yaşanan hain saldırıyı tüm nefretle kınıyoruz ve lanetliyoruz.. Şehitlerimize Allahtan rahmet geride kalanlara sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz…yaralılarımız için hastanelere koşan vatandaşlarımıza vatan borcunun sadece askerlerin omuzlarında değilde tüm herkesin boynunun borcu olduğunu gösteren halkımıza teşekkür ediyoruz. Gün birlik beraberlik günüdür…
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Merve ÇALIŞKAN

YORUMLAR
  1. ccc dedi ki:

    sizin beledıyenızin pamucakta duzenledigi yaz kampında bu p.çlerden varmıydı acaba?genel başkanınızın açıklamalarını iyice analiz ettinizmi acaba?genel başkan yardımcınız kim acaba?teror konusunda bu kadar hassassanız ne akp ne chp tam bağımsız mhp buyrun beklerız

  2. SELÇUKEFES dedi ki:

    CHP şimdi kalkıyor, ‘Meclis toplansın, her iki taraf elini tetikten çekmelidir’ diyor. Bir ateşkesin Meclis’in gündemine getirilmesini isteyen BDP’dir. Şemdinli’de meydana gelen bu olaylardan sonra CHP heyet gönderiyor. Nereye heyet gönderiyorsun, Şemdinli’de sıcağı sıcağına alan hakimiyeti oluşturmak isteyen bir baş kaldırış var. Halkla devleti karşı karşıya getirmek isteyen bir PKK varken, CHP sen kimin yanındasın? Çatışma bölgelerine gidecekmiş, BDP gibi canlı kalkan mı olacaksın? Meşru değil midir, bunu mu söylemek istiyorsun? Şemdinli’de bir başkaldırı girişimi yapılıyor. Terörle mücadele sorgulanmak isteniyormuş gibi ‘ne oluyor orada bir gidip bakalım’ diyen CHP aynen BDP gibi davranıyor

  3. Yeni chp lilere dedi ki:

    Cumhuriyeti kurduğunu öne süren CHP, ’Kürt meselesi vardır’ diyerek, cumhuriyeti bu sorunu çözmediği için sorguluyor. Sayın İnce, sizin parti nereye gidiyor önce bunu bir sorgulayın.

  4. Anonim dedi ki:

    CHP sen kimin yanındasın ya genel başkan yardımcınız sizin habur da kilerin avukatı değilmiydi

  5. ATA dedi ki:

    chp önce karar vermeli bence ATA’nın kurduğu CHP mi olacak yoksa kemal beyin yeniden inşa etmeye çalıştığı yeni chp mi olacak onun kararını versin.

  6. kemal dedi ki:

    Oldu, sanki bu ülkeyi 10 yıldır Chp yönetiyor, yüklenin, vurun.. akp diye bir parti yok bu ülkede, NE DEMİŞ CHP, akan bu kanı durduralım her partiden oluşturulacak temsilciler ile bir komisyon kuralım demiş varmı? destek varmı?akp den, mhp den yok.NE DEMİŞ CHP meclis 3 aydır tatilde, ortadoğu kaynıyor, bu bölge yıllardır terör üretiyor simdide yeni bir batağı biz başkaları istiyor diye kendimiz yaratıyoruz demiş,ülkemiz hesapsız bir yöne gidiyor demiş varmı? destek akp,den mhp den yok. Esad gittiğinde ne olacak? düşünün.Bize fayda olacakmı? 1 koyup 3 mü alacağız.Iraktaki gibi??? Bugün akp uyguladığı özellkle dış politika ile tüm komşularımızla bizi düşman etti.Sermayeye yaranacağım diye.Şimdi Mhp lilerde en kritik kararlarda Akp ye destek vermiyorlarmı? Akp ne zaman sıkışsa yanında mhp var.Bu görülmüyormu zannediyorsunuz. Meclis toplansın diyor Chp, Mhp de karşı çıkıyor.Susun bari, muhalefetsiniz siz. Bakın bunu bilin, Aldığı tüm kararlarda,duruşunda, eylemlerinde CHP Atatürk Türkiyesinin sigortasıdır, Chp olduğu sürece Hiç bir güç Atatürk Türkiyesini yıkamayacaktır.Yorum yazarken kendinize dönün bir bakın.

    1. Anonim dedi ki:

      BDP ve PKK’nın kılavuzluğuna gönül rızasıyla dahil olan ve sözde Kürt sorunu doğrultusunda AKP’yle kardeş hale gelen CHP’nin, MHP’ye söz söyleyebilmesi için kırk fırın ekmek yemesi bile kafi gelmeyecektir. Bununla birlikte CHP genel başkanının, dış politika ekseninde partimize millilik dersi vermeye yeltenmesi de boyunu ve haddini aşan bir konudur. CHP’nin, bölücülüğün siyaset kontenjanı olan BDP’nin önerisine çivileme dalarak sahiplenmesi, PKK’nın Şemdinli’den açmaya çalıştığı hıyanet istikametini Meclis’e çevirmeye çalışması asla kabul edilemeyecektir.Kaldı ki anamuhalefet partisi tarafından Meclis’e sunulan genel görüşme önergesinin gerekçesinde; sorunların çözümü paralelinde daha önce yapılan önerilerin geçerliliğini koruduğu belirtilmektedir.Bu bile başlı başına CHP’nin sözde Kürt sorunu çerçevesinde seslendirdiği ipe sapa gelmez kabullerinin hala arkasında durduğunu ve Meclis’i PKK’ya muhatap yapmaya çalıştığını göstermektedir.

    2. Anonim dedi ki:

      CHP’nin hem nalına, hem mıhına vuran çelişkili ve oynak politikalarıyla bize durum ve görev hatırlatma yapması hem boşuna hem de beyhudedir.Milliyetçi Hareket Partisi’nin kimseden, hele hele Cumhuriyet’in kurucu felsefesiyle yollarını ayırarak, BOP’un bahçesine kundakta düşen CHP’den öğreneceği ve alacağı bir şey olmayacaktır.

  7. Anonim dedi ki:

    Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi yasağını kaldırıp,onun Başbakanlık koltuğuna oturmasını sağlayan ve bunu da “Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi yasağını kaldırmaya destek vermekle kendimle iftihar ediyorum” (Deniz Baykal) şeklinde iftihar vesilesi yapmış olan parti CHP değil mi? CHP’nin MHP’ye asıl kızgınlığının sebebi, PKK açılımında AKP’ye yama olmaya çalışırken, MHP’yi de ısrarla bu çukurun içine çekme çabasının sonuçsuz kalmasıdır. Kıvrandılar, yalvardılar, her türlü süslü çağrıyı yaptılar ama MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP’nin “Kürt Sorununa Çözüm” tuzağında maşalık yapmasına aldanmadı ve kapıyı sonuna kadar kapadı.Sormak lazım; ülkenin bölünmesi için kurulan tuzaklara köprü vazifesi üstlenmeye çalışan CHP, PKK açılımı için neden AKP’nin ayağına tıpış tıpış gitti acaba?

  8. Anonim dedi ki:

    AKP ve BDP’ye yol arkadaşı olmuş “Yeni CHP”

  9. ouuz dedi ki:

    siyasi özgürlük herkesin hakkdır..evet deniz baykal bunu söyledi..ve çokta iyi söyledi..ben onların yaptığı hataya düşmedim..onlar şuanda mustfa balbayı suçlama bile yapamadıkları halde içerde tutuyorlar…evet deniz baykal erdoğanın siyasi yasağını kaldrttı çnkü herkes özgür iradesyle düşüncesini söyleyebilir ve siyasetini yapmalıdır halkın iradesini temsil eden birnin yasaklı kalması halkın iradesinin yasaklı kalmasıdır düşüncesiyle hareket etti..ve yeni olsun eski olsun..her kimki ben cumhuryet halk partiylm diyorsa bunu yapardı….ali kıran baş kesen modern faşistlik yapan rte nin yaptıklarını kalkıp zamanında siyasi yasağını kaldrdı diye deniz baykala yüklemeye çalışanların aklına şaşarım..Özgürlüüğü her ne pahasına olursa olsun savunduğun süreece özgür ve sosyalist olursun…!

  10. jönTürk dedi ki:

    yıllardır mecliste terör konuşulup tartışılıyor chpnin meclise oturalum konuşalım çağrısının sonucunda ne olacak tam anlamıyla bir HİÇ. Türk Milleti harekete geçmeyi ve ”Kandile Bayrak Dikmeyi” arzulamaktadır.

  11. AYYILDIZ dedi ki:

    terörün ne zaman biteceğini hüseyin aygüne sorun bir sonraki haftasonu tatiline dağdaki genç kardeşlerine sorsun.