site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP Kadın Kolları Kadına Şiddete Karşı

CHP Kadın Kolları Kadına Şiddete Karşı
25.11.2015
A+
A-

CHP Selçuk İlçe Kadın Kolları Başkanı Güllü Kartal, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

Güllü Kartal, artan kadın cinayetleri ve kadına şiddet olaylarına dikkat çekerek, CHP Kadın Kolları Selçuk İlçe Teşkilatı’nın kadınların yanında olduğunu belirtti.

İşte Güllü Kartal’ın o açıklaması;

CHP Kadın Kollarından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Açıklama, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü…

Bugün burada olan kadınlar ve kadın dostları,”kadına şiddete hayır,kadın cinayetleri durdurulsun” demek için toplandık. Kadına şiddetin yüzde bindörtyüz arttığı ,hergün bir veya birden fazla kadının öldürüldüğü günümüzde en temel hakkımız olan Yaşam Hakkı elimizden alınıyor.

Kadına ,bedenine,seçimlerine,haklarına saygı göstermeyen kafalar her yerde karşımıza çıkıyor. “Erkeklerle eşitlik kadının fıtratında yoktur”dendiğinde ne hissediyorsunuz?” Hamile kadın sokağa çıkmasın” ya da “kahkaha atan kadın ahlaksızdır”denilince? Kırmızı ruj sürünce kötü kadın mı oluyoruz? Devletin görevi vatandaşını korumaktır. “Diz kapağı görünen kadın annem bile olsa tahrik olurum” diyenler sürekli televizyonlarda konuşturuluyorsa bu cinayetlerin sorumluları gerçekten bulunurmu?Davutoğlu ÖZGECAN cinayeti milat dedi. Milattan sonra öldürülen kadın 350’yi geçti.Tecavüz,dayak,bıçaklanma,kurşunlanma, kezzap atılma,ateşle yakılma. Bunlar insanlık suçudur.Tüm kadınlara sesleniyoruz:Kendinizi güvende hissediyormusunuz? Kız çocukları ve torunları olanlar kızlarınızın nasıl bir TÜRKİYE’de yaşamasını istiyorsunuz?

Bizler CUMHURİYET HALK PARTİ’li kadınlar kadın cinayetleri davalarında uygulanan ve bu yüzden yeni cinayetlerin önünü açan ceza indirimlerinin son bulmasını istiyoruz. Kadın katillerine iyi hal indirimi,aşırı sevgi indirimi, haksız fiil indirimi uygulanmasın istiyoruz. Bizler kadın ve erkeğin eşit tanımlandığı,yan yana olduğu bir TÜRKİYE için mücadele ediyoruz. Bu nedenle şiddete uğrayan katledilen kadınlar için

Yasta Değil İsyandayız!
Kadınlara Adalet,Katillere Müebbet Istiyoruz.
Kadınlar Yaşasın Yaşasın Kadınlar

CHP Kadın Kolları Başkanı
Güllü Kartal

chp-kadin_aciklama

gullu-kartal

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.