site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP İzmir’de yönetim kurulunda ön seçim talebi!

CHP İzmir’de yönetim kurulunda ön seçim talebi!
30.10.2018
A+
A-

İl Yönetim Kurulu’nun olağan toplantısında ön seçim talebinin Başkan Yücel’e iletildiği öğrenildi. 1989 yılındaki yerel seçimlerden örnekler verdiği belirtilen Yönetim Kurulu Üyesi Çalışkan’ın, “O dönemde 55 tane il kazanmıştık. O zaman yıkılmaz denilen kaleleri ön seçim sayesinde yıktık. Sosyal demokrasi ve CHP’nin başkenti İzmir’den güçlü bir ses olarak çıkmalıyız. Çoban ateşini İzmir’den yakmalıyız” dediği ve Başkan Yücel’in talebe sıcak baktığı ifade edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerinin hazırlıkları sürdürülürken genel merkezin oluşturduğu takvim doğrultusunda ise aday adaylıklarına başvurular için verilen vakit 26 Ekim’de doldu.

Partide sürecin ilk etabı geride kalırken gözler şimdi adayların nasıl belirleneceğine çevrildi. Genel merkez öncelikle yarışın olmadığı 105 belde ve ilçede adayları kamuoyuna duyurdu. Fakat rekabetin yaşanacağı ilçe, il ve büyükşehir belediyelerinde hangi aday belirleme yönteminin uygulanacağı ise merak konusu oldu.

ÖNCE MANİSA SONRA SELÇUK ŞİMDİ DE İL YÖNETİMİ…
Ege Bölgesi’nde fitili öncelikle Manisa yaktı. İl Örgütü, ilçe örgütleriyle birlikte eğilim yoklaması yapılması yönünde aldığı kararı genel merkeze bildirdi. Daha sonra İzmir’de 2014 yılında kaybedilen 8 ilçe arasında bulunan Selçuk aynı talep doğrultusunda genel merkeze dosya gönderdi. Gelişmeler yaşanırken benzer çıkışın İzmir İl Örgütü’nün olağan haftalık yönetim kurulu toplantısında dile getirildiği öğrenildi.

ÇOBAN ATEŞİNİ İZMİR’DEN YAKMALIYIZ!
24 Haziran sonrasındaki imza toplama sürecinde İl Başkanı Deniz Yücel ile fikir ayrılığı yaşayan partinin tecrübeli ismi Ali Yaşar Çalışkan’ın ön seçim çıkışına imza attığı aktarıldı. Çalışkan’ın toplantıda söz aldığı ve “1989 yılındaki seçimler hepimizin aklında. O dönemde 55 tane il kazanmıştık. O zaman yıkılmaz denilen kaleleri ön seçim sayesinde yıktık. Sosyal demokrasi ve CHP’nin başkenti İzmir’den güçlü bir ses olarak çıkmalıyız. Çoban ateşini İzmir’den yakmalıyız. Genel merkeze bu talebi iletirsek Türkiye’ye yayılır. Üyeler de motive olur hatta üye olmayanlar da sahaya çıkabilir ve kamuoyu yaratırız. Bugün aynı şeyi yine yapabiliriz. Mutlaka ön seçim yapılmalıdır. İzmir’de bize oy veren 1 buçuk milyon seçmen var. Öncelikle tüm üyelerimiz sonrasında bu seçmenler de sürece dahil edilmelidir. 1 buçuk milyon oydaşımız yanılmaz” dediği öne sürüldü. Çalışkan’ın bu önerisi karşısında İl Başkanı Yücel’in, “Bunu tartışalım, masaya yatıralım. Söylediklerinizi değerlendireceğim” cevabını verdiği belirtildi. Çalışkan’ın ısrarla savunduğu talebe il başkan yardımcılarından ve yönetim kurulu üyelerinden itirazın gelmediği belirtilirken Mehmet Kayhan Günal, Azmi Kumova gibi deneyimli isimlerin ise destek verdiği öğrenildi.

ADAY BOLLUĞU YAŞANIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmayacağını ilan etmesinin ardından özellikle bu noktada aday bolluğunun yaşandığı kulislerde konuşuluyor. Şu ana kadar henüz resmi 9 aday adaylığı başvurusunda bulunuldu fakat gösterilecek adayda başvuru yapma zorunluluğu aranmıyor. Genel merkezin masasında yaklaşık 20 ismin alternatifli olarak durduğu biliniyor. Örgütün içinden ön seçim seslerinin günbegün artmasından dolayı ilerleyen günlerde bu yönde somut bir çalışma yapılabileceği de aktarıldı.

HAKİM GÖZETİMİNDE ÖN SEÇİM ZOR AMA EĞİLİM YOKLAMASI OLABİLİR!
İl Başkanı Yücel bu konudaki fikrini geçmiş süreçte defalarca dile getirmişti. Yücel’in, ‘Her ilçede aynı yöntemi uygulamak gibi bir mecburiyetimiz yok. Her yerin kendine göre ayrı özelliği var. Örgütlerden gelen talepler doğrultusunda genel merkezle istişareyle süreci il başkanlığı yönetiminde götüreceğiz’ mesajları basına yansımıştı. Ayrıca Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı İzmir’de gerçekleştirilen bölge toplantısında takvimden dolayı hakim gözetiminde ön seçim yapılmasını düşük ihtimal olarak göstermişti. Fakat partililer ve örgüt mensuplarının birçok noktada eğilim yoklaması yönündeki taleplerini dile getirecekleri ifade edildi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.