site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım’dan Paket Eleştirisi

CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım’dan Paket Eleştirisi
10.10.2013
A+
A-

ulgur-kilicdaroglu-yildirim

YİNE DEMOKRATİKLEŞEMEDİK

Cumhuriyet Halk Partisi’nde en genç  ilçe başkanı olma sıfatını elinde bulunduran CHP Selçuk İlçe Başkanı Av. Özge YILDIRM(27)  30 Eylül tarihinde Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan  “demokrasi paketi” hakkında geniş açıklamalarda bulundu.  “ Yine demokratikleşemedik” diyerek paketi eleştiren Yıldırım açıklamasında şunları söyledi:

CHP İzmir Milletvekilimiz Erdal Aksünger demokratikleşme paketini şöyle özetlemiş “Paketten Alevilere üniversite, Kürtlere 3 harf, Süryanilere 270 dönüm toprak, Romanlara enstitü çıktı.”

11 yıldır iktidarda olan ve ileri demokraside yaşadığımızı iddia eden AKP Hükümetinin birden bire demokratikleşme ihtiyacı duyması, neden şimdi sorusunu akıllara getirmiştir. Reform yapmak istiyorsan iktidarının ilk yıllarında yaparsın. 11 yıl sonra demokratikleşme ihtiyacı duyuyorsan 11 yıldır ülkeyi demokrasiden uzaklaştırdığını kabul etmiş olursun.

Anadilde eğitime özgürlük vermek istiyorsunuz ama sadece parası olanlara, özel okullarda okuyanlara. Anayasa size eğitim kurumlarını devlet-özel diye ayırma yetkisi vermiyor. Anayasanın eşitlik ilkesini bu demokratik paketin neresinde arayacağız. Sadece parası olana özgürlük vermek hangi demokraside var. Ayrıca Anayasanın “Türkçeden başka hiçbir dil eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına anadilleri olarak okutturulamaz” diyen 42. Maddesini nasıl aşmayı düşünüyorsunuz.

Bir üniversitenin adını “Hacı Bektaş-i Veli” olarak değiştirdiğinizde ülkeye, Alevilere demokrasi mi geldi? Madem üniversite adıyla demokratikleşiyoruz Gazi Üniversitesindeki Hacı Bektaş Enstitüsünü neden kaldırdınız? Cemevleri hala ibadethane sayılmazken, Diyanetten gereken yardımı alamazken, Cemevine cümbüşevi diyen zihniyetiniz devam ederken Alevilere verilen hangi haktan bahsediyorsunuz. Samimiyetle eşitlik istiyorsanız CHP’nin Devlet din hizmeti verecekse bütün dinlere hakça hizmet versin içerikli önerisini neden reddettiniz.

Pakette nefret suçlarına ağır cezalar verileceği iddia ediliyor. Başbakanın devamlı suretle kendisi gibi düşünmeyenleri ötekileştirdiği, kutuplaştırdığı gerçeği ne olacak. Kendi gençliğine kininize sahip çıkın diyen, demokratik hakkını kullanıp eylem yapan gençleri “çapulcu” diye aşağılayan, gözaltına alan, şiddet uygulayan hatta öldüren AKP zihniyetinin işlediği nefret suçlarını da cezalandıracak mısınız? Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Alevi olduğu için AKP mitinglerinde yuhalatan sizler mi nefret suçunu cezalandıracaksınız. Kendi inançlarına göre gömülmek isteyen Ferit Gedik’in cenazesini 3 gün izin vermeyip bekleten, cenazeye katılan topluluğa polisle saldıran, bir anneyi “izin verin yavrumu gömeyim” diye ağlatan sizler mi bahsediyorsunuz ötekileştirmenin olmayacağından. Demokrasiyi getiriyorum demekle gelmez demokrasi; eylemle söylem birbirini tutacak önce.

Genel Başkanımızın da dediği gibi “klavyeye değil klavyeyi kullana özgürlük” gerekli. AKP zihniyetini eleştiren gazeteci-yazarlar hatta milletvekilleri sorgusuz sualsiz içerde iken Q,X,W harflerinin kullanımını serbest bırakmakla demokratik olamayız maalesef.

Her seçim dönemi beslendiği türban sorununu bu kadar karmaşık ve ayrımcı hale getiren AKP insanların inanç ve yaşam tarzlarını yine siyasi bir malzeme olarak kullanmıştır. Asıl amaç Kamusal alanda ve özellikle ilk ve orta öğretim kurumlarında türbanın serbest bırakmak, türban dayatmasını eğitim sisteminin içine yerleştirmektir. İlkokul çocuklarının türban konusu ile suiistimal edilmesi, çocukların kişisel gelişimlerini tamamlamadan, kendi iradelerini ortaya koyamadan türban dayatması ile karşılaşmaları sonucunu doğuracaktır. Daha dün türbanın sadece üniversitelerde serbest bırakılmasını istiyoruz kamusal alanlarda olmaz diyen anlayışınızda bugün ne değişti.

Yaşam tarzına müdahale edilmesini istemediğiniz kesimin sadece kendi seçmen kitleniz olduğu aşikardır. Kendi doğrularına göre yaşamayanlara açıkça müdahale edilebilir. Yoksa insanların ne yiyip ne içeceğinden, kaç çocuk yapıp nasıl doğum yapacağına, topuklu ayakkabıdan etek boyuna kadar her şeye müdahale eden, türbansız kadını perdesiz eve benzeten, hamile kadını sokakta görmeye tahammül edemeyen bir anlayışın “biz kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz” demesi gerçeklikten çok uzaklarda kalıyor. Onların istediği gibi yaşarsanız gerçekten müdahale etmeyecekler.

Andımızın ruhunu anlamayıp içinde geçen Türk kelimesini ayrıştırıcı algılayan zihniyet, Andımızda çocuklara doğruluk, dürüstlük vurgulandığının farkında değil mi? Hiçbir ırkçı çağrışımda bulunmayan, bir milleti anlatan  Andımızda geçen Türk kavramının Anayasa dahil birçok kanunumuzda da kullanıldığı aşikardır. Peki zamanla Anayasadan da Türk ibaresi çıkarılacak mı Cumhuriyet kazanımlarını tek tek pasif hale getirip ortadan kaldırmak bütün amaç.

Eşbaşkanlık geliyor paketle; BDP yıllardır kullanıyor bunu. Madem yasak neden gereği yapılmıyor. Kürtçe propaganda zaten yapılıyor seçim zamanlarda, miting alanlarında. Peki Türkiye’ye ne getirdi bu paket de biz demokratik olacağız. Varolan haklarımızı mı hatırlattı, verilmiş bazı sözleri yerine getirmek için mi veriliyor tavizler.

Bu paket ile her gün Anayasa maddeleri ihlal ediliyor. Anayasaya aykırı kararlar alınıyor, düzenlemeler yapılacak, Anayasa Mahkemesi umarım dikkate alacaktır bunları. AKP yeterli sayıya ulaşamadığı için değiştiremediği Anayasayı madde madde ihlal ediyor hem de bunu törenle yapıyor.

Paketi açılarken sadece yandaş basını çağırarak, onalara da soru sorma hakkı tanımayarak, muhalif basını “yer dar” diye çağırmayarak demokrasi paketi açıklanırsa içeriği ile ilgili de beklenti içinde olmamak lazım. Demokrasi dediğin 1 saatlik açıklama ile 3-5 madde ile gelmez ülkeye. Demokrasi dediğin kazanımdır, yaşam tarzıdır. Paket paket, gıdım gıdım sadaka gibi dağıtılmaz. Halkı kandırmanın vebali ağırdır;varolan ama aldığın, engellediğin bütün hakları tek seferde geri vermen yeterli olacaktır demokratikleşme için.

ozge-yildirim

YORUMLAR
  1. kartal dedi ki:

    sadece alevilere takılmışsınız anlaşılan.. halbuki köylere beldelere Türkçe tabela zorunluğu kaldırılıyor. bundan neden bahsetmiyorsunuz da sadece alevilerin sorunu varmış gibi birtek onlara deyinmişsiniz. düşünebiliyormusunuz bir hayal edin güneydoğuya gittiğinizde her yer kürtçe tabela ( köy isimleri vs. ) sanki başka bir ülkeye ( ( sözde )kürdistan ) gelmiş gibi.!!! lütfen bu gayrı milli olan paketten bahsederken milli kavramlarımızdan da bahsedin Türklük yok ediliyor hala daha alevi kısmındayız işin… chp nin genel başkanı (genel affın yolunu açarız diyen), genel başkan yardımcısı ( haburda pkklıları karşılayan yetinmeyip gönüllü avukatlığını yapan zat ! ) milletvekillerinin bir kısmı gayrı milli olduğu içinmidir bilmiyorum !

  2. Anonim dedi ki:

    öncelikle site yönetimini kınıyorum. bu yazının tamamını neden ve niçin yayınlanmadığını sormak istiyorum. Özge hanımın yazdığı basın açıklamasının tamamını okudum ve inceledim ancak yukarıdaki yazı tam ortadan kesilmiş durumda. lütfen önce artemis haber den tekrar okuyunuz. haber kafaya göre kesilemez. şimdi gelelim sayın Kartal ın yorumuna. sayın Kartal önce lütfen yazının tamamını okumanızı rica edicem. çünkü bahsettiğiniz gibi yada suçladığınız gibi aleviliğe takılmış durumda değil. zaten farkındaysanız yazıda alevilerle ilgili satır cümle var. nefret suçlarından demokrasinin aldığı büyük yaradan anayasa suçlarından vs vs bi çok konudan bahsediyor yazı. ancak nedense herkes kasıtlı olarak saldıracak bişey buluyor. bu dinamik ve heyecanlı tepkilerinizi akp hükümetine yapmanız daha mantıklı bizlere değil. çünkü gayri milli kavramları o gayri milli paketten çıkaran akp ama sosyal demokrat ve solcuların tepki gösterdiği hedef Chp.

    SİTE YÖNETİMİNDEN:
    CHP Selçuk İlçe Teşkilatından gönderilen basın açıklaması 2 sayfadan oluşuyordu.
    Biz haberi eklerken ilk sayfayı eklemişiz fakat ikinci sayfa gözden kaçmış. Herhangi bir kasıt yada bilerek kesme gibi bir durum yoktur haberde. Şimdi gelen mail tekrar incelenerek haber de eksik kalan son kısım yani ikinci sayfa basın açıklamasına eklenmiştir.
    Bilgilerinize…

  3. ATA dedi ki:

    CHP NİN PAKETİNİN KÖTÜ BİR KOPYASIYMIŞ ANAYASA…
    Mesele sadece AKP’nin gitmesi meselesi değil, aynı zamanda Türkiye’yi hangi zihniyetin yöneteceği meselesidir. Bu paketi eh diyerek beğenen, bizim paketin kötü bir kopyası diyen, varlığını Türk varlığına armağan edemeyen bir CHP’yi mi iktidara taşıyacaksınız?
    CHP li vekiller dediler ki; “Klavyeye değil, klavyeyi kullana özgürlük getireceksiniz” demek suretiyle harf devrimine karşı yapılan x w q harf serbestiyesini kabul ettiklerini vurgulamış olmakla birlikte, bu harfleri kullananlara daha çok özgürlük verilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Anadil konusuna girmeyerek bu konuda da pakete destek olduklarını ortaya koymuş oldular. Milli Kimliğe yapılan saldırı karşısında susacaksınız, Egemenlik Hakları çetenin istekleri doğrultusunda devredilecek susacaksınız, siz ne zaman konuşacaksınız sayın Kılıçdaroğlu?
    Cumhuriyetin kurucusu olan parti bu yapılanlara sahip çıkmakla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin, Milli Devletin karşısında duruyor demektir. CHP’yi destekleyen, oy veren insanımızın bu yaşanan gerçekleri gözden kaçırmaması gerekmektedir.

  4. ATA dedi ki:

    Bak sen şu chp de kimler varmış unutmayalım halkımıza hatırlatmakta fayda var.
    pkk nın habur girişinde yani habur rezaleti yaşanırken pkk lıların avukatlığını chp genel başkan yardımcısı SEZGİN TANRIKULU yapmadı mı?
    kürtçe eğitim talebini başbakan’a ileten ilk yine aynı chp genel başkan yardımcısı SEZGİN TANRIKULU değil mi.
    yine CHP Genel Başkan Yardımcısı SEZGİN TANRIKULU’nun pkk cenazesindeki konuşmasını bu halk unutmaz merak eden google yazsın ne diyormuş bu chp li vekil.
    Daha yazacağım ama sonra hele bir arkadaşlar bunların cevabını yazsın da.

  5. Halk Partili dedi ki:

    Aleviler’i bu şekilde kandıramazlar, geçtiğimiz dönem 600 civarı Alevi AKP adayına oy verdiyse bu Özge hanımın Belediye Başkanı vefa beyin başarısıdır. Bu dönem Alevilerden hiç oy alamayacaklar, ne veli nede haki Alevi oylarını çekemez. Sol bölünmesin diye CHP’ye oy vermiştim ama bu sefer asla vermem. Ben İşçi Partisine oy vereceğim, çevremi de seferber edeceğim.

  6. Anonim dedi ki:

    siz önce partinizin büyüklerini genel merkezdekiler ve milletvekillerinizi eleştirin. sahte Atatürkçülükle yıllardir bu milletin duygularını sömürdüler. (akp nin dini sömürdügü gibi)

  7. Emel dedi ki:

    Halk Partili rumuzlu arkadaş sen AKP li değilsen ben dişimi kırarım.

  8. Derviş dedi ki:

    HİÇ KAVGA ETMEYİN HÜSEYİN ÜLGÜR KAFASINDA BİN TİLKİ DOLAŞTIRIYOR, SEÇİMLER YAKLAŞTI ADAM İKNA ADAMLARI KURDU KAHVE KAHVE DOLAŞIP VEFA SENDEN ÖZÜR DİLİYOR HEMEN TELEFONA SARILIP GÖRÜŞTÜRMEYE KALKIYORLAR. BİZ BİLE ADD PARKTA OTURURKEN YANIMIZA GELİP SENİ ÇOK KIRDIM AMA ÇOK ZAMAN OLDU BARIŞALIM DEDİĞİNE GÖRE BU ADAMIN SONU GELMİŞ DEMEKTİR. SELÇUK HALKI ZEYNEL BAKICI DENEN BİR ADAMIN PEŞİNE TAKILDI BU SEFER HOCA DİYOR HERKES VEFA BUNU BİLİYOR.

  9. Cevap dedi ki:

    Sen bu kafayla devam edersen çok demokratikleşirsin bekle….

  10. Partili. dedi ki:

    Kongre bitti ama muhalif’e oy verdi muhalif bu denen bir olgu yarattınız parti içinde, olcak işdeğil herkez özgür iradesiyle birilerinde oy verdi yada vermedi bu cadı avı naçıkar gibi peşinden koşmanın partiye hiç bir faydası yok Hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz Bırakın aertık öküz altında buza aramayı dedikodu yapmayada bırakın zaten birilerini fişeklemekten başka ve partiye zarardan başka birşey yapmıyorsunuz önce parti içi birlik beraberlik sonra seçimde başarı. Önce özgürlük önce demokrasi sonra emek sonra başarı… Kimse kimseyi kıramaz arkasından dedikodu yapamaz yapan Cumhuriyet Halk Parti değildir…

    1. Partili dedi ki:

      Yukaradaki yorumun Özge ve Yönetimini kastederek yazdığım bir yazı değildir kimsa yanlış anlamasın ben onlara güveniyorum.

  11. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    TÜRKİYE ELDEN GİTTİ SİZ HALA ZEYNEL DİYORSUNUZ ZEYNEL HOCA BULUNMAYAN HİNT KUMAŞI MI YA BU KADAR BÜYÜTMEYİN SEÇİMİ KİMİN KAZANACAĞI BELLİ İKTİDAR PARTİSİNİ SELÇUK TA OLDUĞU GİBİ GENELDE DE BİTİRMENİN TAM ZAMANI O YÜZDE ELLİLER VAR YA BU SEFER ONLARI KURTARAMAYACAK SANDIKLARDAN ÇIKAMAYACAKLAR KAÇACAK DELİK ARAYACAKLAR ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN KALBİNİZİN SESİNİ DİNLEYİN OYUNUZU GELECEK NESİLLER İÇİN KULLANIN BEŞ YILDA BİR VATANDAŞ OLMAYALIM ALİ CENGİZ OYUNUNA GELMEYELİM AYRICA ÖZGE KIZIMIZ VE GENÇ DİNAMİK AZİMLİ PIRLANTA GİBİ ŞAİBESİ OLMAYAN YENİ YÖNETİMİYLE HER İŞİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİNE EMİNİM BU İŞ EKİP İŞİDİR EKİPSE ALIN SİZE EKİP

  12. İZMİR dedi ki:

    CHP ‘li olupta hala daha CHP’yi eleştirenler, hala daha sen ben kavgası yapanlar. Anlaşılan hala daha TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİLSİNİZ..