site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP Genel Merkezinden Tartışılacak Sandık Kararı

CHP Genel Merkezinden Tartışılacak Sandık Kararı
13.01.2014
A+
A-

chp-sandik

CHP Genel Merkezi yerel seçim öncesi meclis üyelerinin nasıl belirleneceği ile ilgili kararı verdi. Buna göre ilçelerde Karabağlar, Bayraklı ve Güzelbahçe hariç her yerde fermuar sistemi ile eğilim yoklaması yapılması kararı çıktı. Metropol dışı ilçelerde de sandık konulmayacak.

CHP’de uzun süredir merakla beklenen ilçe meclis üyeliklerinin nasıl belirleneceği konusu netleşti. Genel merkezin tüm ilçelerde sandık koyarak eğilim yoklaması yapmayı planladığı meclis listeleri için daha önce açıklanan ‘fermuar sistemine’ ilçe başkanları karşı çıkmıştı. İl Başkanı Ali Engin başkanlığında toplanan ilçe başkanları genel merkeze ‘fermuar sistemine karşıyız, ön seçim olsun, tüm meclis üyesi adayları parti örgütünün karşısına çıksın’ kararını göndermişti. Genel merkez değerlendirmeyi yaparak kararını verdi. İl Başkanlığı’na kararı gönderdi.
 
Genel merkezin gönderdiği karara göre metropolde bulunan Bayraklı, Karabağlar ve Güzelbahçe dışındaki tüm ilçelerde fermuar sistemi ile eğilim yoklaması yapılması kararı çıktı. Partinin genelgesine göre metropolde 8 ilçede parti örgütü sandığa gidecek. Buradan çıkan isimler meclis üyeliklerine yazılacak. Ayrıca fermuar sistemine göre genel merkez, parti il başkanlığı ve belediye başkan adayı da tercihlerini belirterek sonrasında listede boş kalan yerlere ekleme yapabilecek. Öte yandan parti metropol dışı ilçeler için de kararını verdi. Burada da sandıklar kurulmayacak.
 
İL BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI
Kararın genel merkezden gelmesinin ardından aynı saatlerde İl Başkanı Ali Engin başkanlığında il binasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ilçe başkanları hem kararı tartıştı, hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gidecekleri tarih konusunda görüş alışverişinde bulundu.

ENGİN: SANDIK 25 OCAK’TA KONULACAK
Partinin verdiği karar ile ilgili konuşan İl Başkanı Ali Engin, 25 Ocak’ta ilçelerde sandık kurulacağını ifade etti. Eğilim yoklamasının sağlıklı yapılması için hazırlıklara başladıklarını söyleyen Engin, “Karabağlar, Bayraklı ile ilgili alınan kararın arka planında seçim kazanmak var. Yani buranın yapısı, örgütün durumundan çok kazanacak listenin olması gerekiyor. Bu yüzden buradan eğilim çıkmadı. Güzelbahçe’de de örgüt içinde sıkıntı olduğu için genel merkez bu kararı almış olabilir. Karışıklık ve sorun yaşanmaması için bu ilçe de eklendi” dedi. Engin, adayların açıklanmasını beklediklerini ifade ederken, “Ocak sonu Şubat başı gibi adayların ilan edileceğini düşünüyoruz. Henüz kesin tarih belli değil. Şubat başında da olabilir” dedi.
HABER: Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.