site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP de Uysal Dönemi

CHP de Uysal Dönemi
09.11.2014
A+
A-

chp-kongre (1)

CHP Selçuk İlçe Teşkilatı muhaliflerin topladığı 68 imzayla olağan üstü kongreye gitti. Tek adayla gidilen seçimde turizmci Hasan Uysal ilçe başkanı oldu.

Kongrede divan başkanlığına seçilen il başkan yardımcısı Altan İnanç’ın salonda bulunan üyeleri saygı duruşuna davet etmesinin ardından divan başkanının parti tüzüğüne uygun olarak yaptığı konuşma sonrasında ilçe başkanı Özge Yıldırımın da konuşması akabinde yönetim için güven oyu yoklaması yapıldı. Yapılan oylamada 51 delege hayır oyu kullanırken 65 delegede evet oyu kullandı.

Kongreden yaklaşık bir hafta önce adaylığını açıklayan Hasan Uysal’ın tek aday olarak seçime gideceği konuşulurken H.Vefa Ülgür’ün son anda ilçe başkanlığına adaylığını koyması sürpriz bir gelişme olarak algılandı.

Divan başkanının seçim hazırlıklarına başlaması üzerine H.Vefa Ülgür aday olarak konuşma yapmak istediğini belirtmesi üzerine divan başkanı adaylarının konuşma yapmaları konusunda gelen talepleri değerlendirerek delegeler arasında ayrı bir oylama yaptı. Çoğunluk kararı dolayısıyla kısa süreli konuşmalara izin verilmedi.

Yapılan oylamada “Adayların konuşma yapmasına gerek yok” kararı çıkınca tekrar söz alarak “genel kurulun Cumhuriyet Halk Partisi’ne hayırlı olmasını diliyorum ve adaylıktan çekildiğimi belirtmek isterim” diyerek kongre salonunu terk etti.

ÜLGÜR SALONU TERK ETTİ

Adaylığını geri çektiğini belirten Ülgür’ün salonu terk etmesinin ardından salonda bulunan üyeler arasında tartışma ve kısa süreli gerginlik yaşandı. CHP Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Merve Çalışkan “Neden sizli bizli konuşuyorsunuz hepimiz CHP liyiz, hepimiz CHP yiz her zaman bu parti için çalıştık çalışmaya devam edeceğiz” diye seslenerek parti içinde yaşanan muhalefet gerginliğine tepki gösterdi.

Divan başkanı İnanç’ın yaptığı sakin olun çağrısından sonra gerginliğin sona ermesi üzerine tek aday ve çarşaf liste uygulaması ile seçimlere gidildi.

CHP Kongresinde 126 Delegeden sadece 86 delege oy kullandı. Yapılan olağanüstü genel kurulda 17 boş 1 geçersiz oy çıkarken. Vefa Ülgür’e 7 oy çıktı. Hasan Uysal 61 oy alarak Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı seçildi.

Seçim sonuçlarına göre yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

1-Aynur Boztepe 2-Mediha Fiçor 3-Aptullah Yıldız 4-Yaşar Aydın 5-Osman Yelken 6-Mustafa Ürkmez 7-Hüseyin Saygın 8-İbrahim Ahmetçik 9-Zekiye Özger 10-Erkan Kurtuluş 11-Emel Daşdemir Yozbarıt 12-Tolga Avcı

 

chp-kongre (2)

chp-kongre (3)

HASAN UYSAL YENİ İLÇE BAŞKANI

vefa-ulgur-kongre

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bizler ,yıllarca tarih derslerinde !!Brütüş denen kişiliği okuduk,şimdi ise yaşıyoruz,Bizlerin başarısız olması için başka muhalefete gerek yok.Seçimi kaybettireceksin,en sert oyun bozanlığı yapacaksın,kerameti kendisinde sanarak ilçe başkanı olacaksın.Sevgili kardeşim bu mantık ile bir yere ,başarıya yakalayabileceğinize inanıyorsanız inanın yanılıyorsunuz.Tek liste ile girdiğiniz bu seçimde aldığınız oya bakarsanız bu insanların sizlerede tepkisi olduğunu unutmayın.Başarılın ıolmanızı sizlerden fazla bizler istiyoruz.Etrafına bir bakarsan bu arkadaşlar o kadar erezyona uğramış,yıpranmış arkadaşlar ki,başarılı olmanızı bekliyoruz.

  2. Sadece üye chp'li dedi ki:

    Bu gün iki üç dönem Vefa ile partide çalışanların hepsi Vefa düşmanı.Çünkü güç elden gitti ya!Bu Vefa’nın tavır ve hareketleri yeni mi çıktı.O delegeyi belirler,meclis üyelerini seçer bunlara oy vereceksiniz der.Bu yanındakiler suskunluk ve pişkinlikle bekler,çünkü itiraz edersem bana görev vermez ya da belediye ile işim olursa yapmaz diye.Hangi dönem meclis üyeleri belirlenirken itiraz ettiniz.Adam Selçuk’taki partiden üye almıyor,Aydın’dan,İzmir’den,Kuşadası’ndan ithal meclis üyeleri getiriyor bazılarının da yaşı tutmuyor vs hiç kimse de tık yok.Şimdi de vur abalıya bunları bildikleri halde geçmişte direnmeyenler Vefa’dan daha tehlikeli çünkü rotaları yok,şahlar şahbaz oldu şimdi güya…

  3. Anonim dedi ki:

    vefanın dedikleri doğruysa Allah muhafaza chp li bazı delegelere partiyi sattı derler..tüh tüh tüh

  4. Nuri kolarisoglu dedi ki:

    Hasan abim basarilar

  5. .. dedi ki:

    Bu yönetimle hangi partilisiniz merak ediyorum her çeşit var maşallah ürkmez hangi yüzle tekrar yönetime giriyor CHP’li olarak utandım o gün sizlerden siz partinin kapanışa bile sebep olursunuz bu mantıkla çık yazık

  6. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    BU YENI SECILEN SELCUK CHP nin NELER YAPACAKLARINI ZAMANA BAGLAMAK GEREKIR. YANI AYNI YENI BELEDIYE GIBI SU AN KI DURUMLAR BUNU GOSTERIYO AMA CHP ILE DEMOKRASI DIYENLERIMIZ KENDI ICLERINDE BU SEKILDE UYUM SAGLAYAMIYORLARSA DIGERLERINE HER SEYI TEPSIDE BAKLAVA SUNAR GIBI SUNMUS OLUYORSUNUZ MAALESEF SAYIN CHP LI ARKADASLAR…

  7. Anonim dedi ki:

    Merak ettigim bir durum var chp vefa ulgur ve cevresinin tekelinde mi yoksa hala bizci degil benci anlayis mi istedikleri yapmayin secimi bu anlayistan dolayi kaybetmedik mi son gun konusmalari meshur olmadi mi secimde partinin ve ilcenin ayagina mermi atanlar ne yuzle kongrede bagiriyorlar ne yuzle hasan uysal ve yonetimine laf edebiliyorlar…bu kongre selcukta bir devrim niteliği tasiyor ve basarilar diliyorum….

  8. anonim dedi ki:

    Eskisiyle yenisi arasında hiç bir fark yok hele yönetim akıllara zarar

  9. Yes,no,nein,ja! dedi ki:

    Her partide bilgili,görgülü,vizyonu düzgün olan üyeler var.Ne hikmet ise görev dağılımı yapılırken bu kişiler görev mi istemiyor,ya da onlara görev mi verilmiyor.Şu an on beş meclis üyesinin kaç tanesi iyi derecede yabancı dil biliyor.Çünkü ilçemiz turizm yönünden ülkemizin değil dünyanın sayılı merkezi konumundadır.Ama yurt dışı gezi oldu mu herkesin bavulu hazır bekliyor.Ürgüp belediyesinde beş tane yabancı dil bilen meclis üyesi var,

  10. CHP icin dedi ki:

    Yiyin birbirinizi yiyin…..sayenizde partime saygim kalmadi, su Selcuga geldim geleli…siz CHP liler…ben de CHP liyimm, ama nasildir ki bir koltuk davasina kaptirmissiniz kendinizi, ne ideolojinjz kalmis ne gercekten fikri hur vicdani hursunuzzz. Yazik ya AKP liler kadar olamiyorsunuz. Hic bir zaman birlik beraberlik icinde olamiyacaksiz degilmiii? Vefa Ülgür mus Hasan Uysal mis…hangisinin ne faydasi varmis partiye.Eskisi ne yapmis 15 yildir Selçuk için yenisi ne yapacakmis? Yüksek egolarinizi birakin bir kenara da artik ben ve benim gibi binlerce kisinin oyunu yeniden almak için tekrar bizi kazanmaya bakin lütfen. Yoksa birakin hasani , vefayi parti gidecek elden. Tabi bu umrunuzdaysa….

    1. ömer çam dedi ki:

      🙂

  11. 6 ok dedi ki:

    Vefa bey size seçimi kaybettirenler yanınızda etrafinizdakiler..tek tek saymaya gerek yok şimdi nemalanamiyacaklar diye bagiriyorlar…onlar gerçekten sizi sevse seçim sürecinde size zarar vermemek için uzak dururlar. .

  12. doğrucu dedi ki:

    Vefa Ulgurun yanindakiler gercekten dostu olsaydi ona ayna tutarlardi…herkes ama herkes ona gaz verdi. Ne yaparsan yap ama sen kazanacaksin baskanim dediler. Asla ya olmazsa yi kendisi dahil kimse dusunmek istemedi.Dusunmek yasakti. Bir kac kisi vardi ki asla yalakalik yapmamisti. Onlardan da pek hoslanmaz ozellikle secim zamani yanina dahi yaklastirmazdi. Simdi dost ayirmanin zamanidir.Hala kendini görmeyen her yere saldiran Vefa Ulguru ismimi vermeden uyariyorum.benim dediklerimi kaile almayabilirsin cunku ismimi beyan etmiyorum.nasil edeyim bana takmayacaginizin garantisi yok. Bu riski almam.ama siz sunu yapin. Basarisiz olan herkesin yaptigi iyi seyler konusulmaz , cabuk unutulur elbette..Ama artik elestiriye acik olun.Sizinde hatalarinizin oldugunu kendiniz kabul edin. Kabul edinki bundan sonraki hayatinizda mutlu olabilesiniz…