site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP 19 Mayıs’ı Alternatif Tören İle Kutladı

CHP 19 Mayıs’ı Alternatif Tören İle Kutladı
22.05.2015
A+
A-

DSC_6965

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İstasyon Meydanında toplanan Cumhuriyet Halk Partisi, alternatif bir tören düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören çelenk sunumu ve basın açıklamalarının ardından sona erdi.

Resmi Bayramların Gerektiği Gibi Kutlanmaması Tepkilere Yol Açtı

Cumhuriyet Halk Partisi İstasyon Meydanında alternatif bir tören düzenledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir araya gelen partililere, Segemder, Emekli-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çiftçi Malları Koruma Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Segaş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de eşlik etti. Çelenk sunumunun ardından çeşitli açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Hasan Uysal, resmi bayramların gerektiği gibi kutlanmamasına ilişkin tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.

Törende 19 Mayıs’ı Değil 1071’i Anlattılar

Önceki yıllarda bayram kutlamalarıyla alakalı bildirinin bir kaç gün önceden gönderildiğini belirten Hasan Uysal, bu yıl kendilerine ulaşan hiç bir bildirinin bulunmadığını söyleyerek,”Sayın Kaymakamım ve Belediye Başkanım her hangi bir program bildirimi göndermedi bunun nedenini bilmek istiyoruz. Ayrıca bu sabah tören alanına gittiğimizde sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve bir kaç zabıta vardı. Nezaketten gelirlermiş gibi belirlenen saatte değil, daha geç geldiler. Nitekim görev verdikleri arkadaşımız sanki 19 Mayıs’ı unuttururcasına bugünün anlamını önemini anlatacağına bize 1071 deki Malazgirt savaşını anlattı. CHP İlçe örgütü olarak bugün yapılan etkinliği kınıyoruz. Bizler 19 Mayıs’ı unutmak için değil, 19 Mayıs’ı gençliğe emanet eden Atatürk’ün düşünce ve bilimlerini yaşatmak için varız. Yeşil sahalar boşken beton sahanın üzerinde çocuklarımıza jimnastik hareketleri yaptırıldı. Sayın Kaymakama ve Belediye Başkanına soruyorum, bugün o çocuklardan birine bir şey olsaydı bunun vebalini kim ödeyecekti” dedi.

DSC_6970

DSC_6974

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    chp yaptıgı sadece hükümeti tanımamak.bu hükümet nerde yapılcak diyorsa orda yapılır,siz niye kafanıza göre iş yapıyorsunuz.adamlar betonda yapıyormuş,olsun sanki betonda olunca kutlanmıyor.düşerse düşsün sanki birşey olacak….

    1. Dalyork dedi ki:

      Sen ne cahilsin ya! Ölmen mümkün mü acaba?